Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Sestra v akcii aj horore: Tieto filmy s mníškami v hlavnej úlohe vás určite dostanú

Mníška
Mníška (Zdroj: New Line Cinema)

Rok po debute úspešného hororu sa na filmovú scénu dostane ďalší, tentokrát však nie je hlavnou hviezdou klaun, ale mníška. Rehoľníčky si však hviezdnu úlohu strihli aj v iných snímkach a neboli tam také desivé. Tieto ste videli?

Sestra v akcii (1992)

V úlohe azda najznámejšej filmovej mníšky sa predstavila skvelá Whoopi Goldberg, a to rovno v dvoch úspešných častiach. Hoci nebola skutočnou mníškou, ale temperamentnou barovou speváčkou Deloris Von Cartiera do úlohy rehoľnej sestry sa pasovala len ťažko, väčšina zúčastnených jej to uverila. Deloris sa pred mafiánmi schová do kláštora, kde by mala zapadnúť, takže jej matka predstavená dá za úlohu postarať sa o zbor, ktorý nikoho nezaujíma. Tá však vďaka svojim schopnostiam pripraví zboru chvíle slávy a sebe zase krušné momenty.


Mohlo by vás zaujímať:Sestry v akcii sa stretli a zaspievali po 25 rokoch: VIDEO Pozrite, ako sa zmenili


Mníška (2018)

Samozrejme, nesmie tu chýbať ani už spomínaný horor Mníška. Démonickú rádovú sestru si fanúšikovia hororov iste pamätajú z filmu V zajatí démonov 2. Tá sa vracia do kín, aby rozšírila zlo zo záhadného kláštora v Rumunsku. Podľa trailerov to vyzerá poriadne desivo, takže ak sa radi bojíte, určite by ste si to nemali nechať ujsť.


Mohlo by vás zaujímať:Halloweenska dávka strachu: 10 hororov, ktoré musíte vidieť


Príbeh Márie (2014)

A teraz niečo z úplne iného súdka. Tento životopisný film sa síce točí predovšetkým okolo hluchoslepej Marie Heurtin, no veľmi dôležitú rolu zohráva rádová sestra Marguerite. Tá si Mariu totiž vezme pod svoje ochranné krídla a usiluje sa junaučiť komunikovať a žiť vôbec. A to aj napriek obavám okolia. Jednoducho, silný príbeh, ktorý sa oplatí vidieť.

Pochybnosti (2008)

Silná téma je spracovaná aj v snímke Pochybnosti, ktorá získala 5 nominácií na Oscara. Na dodržiavanie prísnych pravidiel na cirkevnej škole v Bronxe dohliada nekompromisná riaditeľka, sestra Aloysius Beauvier. Keď sa s ňou mladá sestra James podelí o obavy, že otec Flynn venuje novému študentovi až príliš osobnú starostlivosť, odhodlane sa pustí do boja za odhalenie pravdy, hoci by to mohlo mať katastrofálne následky.


Mohlo by vás zaujímať:Nič nie je tak, ako vyzerá: Pozrite si skvelé thrilery s politickým pozadím


Agnus dei (2016)

Francúzsko-poľská dráma prináša príbeh z ženského benediktínskeho kláštora v Poľsku v roku 1945. Keď jedna z rehoľných sestier hľadá pomoc u lekára z francúzskeho Červeného kríža, mladá stážistka Mathilde poruší pravidlá a začne mníšky pravidelne navštevovať. Postupne zisťuje, že mnohé z nich sú po znásilnení ruskými vojakmi tehotné a ďalšie trápia príznaky pohlavných chorôb. Príbeh aj herecké výkony sú skvelé, takže sa nenechajte odradiť ani jazykovou bariérou.

Viac o téme: Sestra v akciiMníškaPochybnostiPríbeh MárieAgnus dei
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu