Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Temné a len pre dospelých: Z týchto rozprávok by deti mali nočné mory

koláž - rozprávky inak
koláž - rozprávky inak (Zdroj: koláž Telkáč)

Tradične sa rozprávky končia šťastne, objavujú sa v nich postavičky, ktoré deti zbožňujú. Filmári však nemajú problém obrátiť všetko naopak. V týchto filmoch si tvorcovia vzali síce základ z rozprávky, no pre deti rozhodne nie sú.

Janko a Marienka: Lovci čarodejníc (2013)

Nemecko-americký akčný dobrodružný film sa inšpiroval známou rozprávkou o Jankovi a Marienke. Tí vyrástli a po prvej lapenej čarodejnici nasledovali ďalšie, a tak namiesto roztomilých detí na divákov čakajú najomní lovci čarodejníc. Ich nemilosrdné zabíjanie, zbrane, krv a k tomu naozaj desivé strigy by deťom akurát tak nahnali strach. Dospelých divákov by skôr vydesil celkový dojem z filmu. Ako oddychovka je to však akurát.

The Tooth Fairy (2006)

Tak toto určite nie je zúbková víla, ktorú všetci poznajú a majú radi. Ide o stvorenie, ktoré má vážne problémy s agresivitou. Hororová zúbková víla sa preslávila vraždením detí a kradnutím ich zubov. Jej najnovšou obeťou je dvanásťročná Pamela, ktorá po nehode stráca jeden z perleťových zúbkov. Rozprávková, či vlastne hororová víla chce ten zub a zavraždí každého, kto sa pokúsi jej odporovať.


Mohlo by vás zaujímať:Deti, ktoré ovládli Hollywood: VIDEO Majú obrovský talent a už teraz zarábajú státisíce


Červená čiapočka (2011)

Krásna a tajomná Amanda Seyfried si zase vyskúšala úlohu známej Červenej Čiapočky. Opäť však vo verzii, ktorá nie je veľmi pre deti. Krásna Valeria sa rozhoduje medzi dvomi mužmi a červený plášť nosí preto, aby na ňu nezaútočil vlkodlak, ktorý sužuje ich dedinu. Keďže sa vlkodlak mení cez deň na človeka, môže ním byť naozaj ktokoľvek…


Mohlo by vás zaujímať:STOP kultovým Disney rozprávkam: Keira Knightley zakázala dcére pozerať Popolušku


Snehulienka a Lovec (2012)

Kým v klasickom príbehu je Snehulienka krehkou a citlivou bytosťou, v tomto je Kristen Stewart a jej nič nehovoriaci výraz predzvesťou niečoho iného. Stačí, aby unikla pred lovcom do lesa a z rozprávky sa razom stáva akčný film, v ktorom sa bojuje hlava-nehlava. Nebyť vždy šarmantnej Charlize Theron a iného pohľadu na známu rozprávku, tak by film za veľa nestál.

Faunov labyrint (2006)

V tejto skupine filmov by určite nemala chýbať oscarová snímka Guillerma del Tora, ktorá sa inšpirovala rozprávkovým príbehom o Petrovi Panovi. Fantasy dráma sa odohráva v roku 1944 a hlavnou postavou je dvanásťročná Ofélia. Realita vojenskej posádky, v ktorej žije, však nie je lákavá. Všetko sa zmení, keď v starom labyrinte stretne starého Fauna, ktorý jej prezradí, že je stratenou princeznou kedysi mocnej rozprávkovej ríše. Jej návrat ale rozprávkou určite nie je.


Mohlo by vás zaujímať:Sú úžasné, no dostať sa tam nedá: Tieto filmové krajiny lákajú vzhľadom aj atmosférou


Rumplcimprcampr (1995)

Kde končí rozprávka, začína nočná mora. Rumplcimprcampr bol vždycky temnou postavou, no vo filme z roku 1995 posunuli jeho temnotu na úplne iný level. V tejto snímke sa zmenil na plnohodnotného vraha loviaceho novorodenca. Tvorcovia vzali rozprávkovú postavu, ktorá bola známa ako podvodník, a zmenili ju na vražedného maniaka.

Viac o téme: Jeremy RennerKristen StewartChris HemsworthCharlize TheronAmanda Seyfried
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu