Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vianočné komédie na skvelý relax: VIDEO Šialené rodiny, matky rebelky i ukradnuté sviatky

(Zdroj: Youtube)

Čo by boli Vianoce bez pohody a kvalitného smiechu. Okrem každoročných klasík si môžete vybrať aj z množstva často netradičných vianočných komédií. Nechýbajú medzi nimi tie romantické, rodinné či bláznivé. Pokiaľ budete mať chuť trochu vypnúť, tieto filmy sú určené pre vás.

Vianočné prázdniny (1989)

Vianočné prázdniny opisujú príbeh obyčajnej americkej rodiny, ktorá sa pripravuje na najkrajšie sviatky v roku. Cestou po vianočný stromček si rodičia spievajú a dve deti v tínedžerskom veku sú klasicky otrávené. Clark chce pre svoju rodinu pripraviť sviatky snov - zrezať vlastný vianočný stromček, mať celú rodinu pokope a k tomu nesmie chýbať bohaté osvetlenie. Postupne sa však dostávajú do úsmevných situácií, ktoré tak trochu narušia šťastnú vianočnú atmosféru.

Prázdniny (2006)

Romantická komédia Prázdniny pred niekoľkými rokmi uchvátila široké publikum. Príbeh o dvoch frustrovaných ženách, ktoré si na pár týždňov vymenili svoje domovy a našli nielen priateľstvo, ale aj lásku.Snímka výrazne vybočuje z línie klasických romantických komédií. Jej hlavnou prednosťou je najmä silné herecké obsadenie. Ženské úlohy obsadili Cameron Diaz a Kate Winslet a k mužským predstaviteľom sa zaradili Jack Black a Jude Law. Užite si jednu z najkrajších vianočných romantických komédií.

Sám doma (1990)

Legendárny príbeh rodiny McCallisterovcov baví divákov už takmer 30 rokov. Rodinka sa rozhodne stráviť Vianoce v Paríži. Všetci sú z toho nadšený. S výnimkou malého Kevina. Ten by bol najradšej doma sám bez všetkých. Nečakal, že sa mu to naozaj splní. Jeho rodičia ho totiž zabudli doma! Dobrodružstvo sa môže začať. Kevin totiž bude musieť brániť dom pred lupičmi Harrym a Martym. Pripraví pascu, ktorá dostane aj skúsených kriminálnikov.

Vianočná žúrka (2016)

Vianočná komédia z pracovného prostredia je pomerne novým kúskom. Vedúci pobočky má sestru, ktorá je zároveň generálnou riaditeľkou vo firme, kde obaja pracujú. Jennifer Aniston ako prísna riaditeľka pohrozí svojmu bratovi, že jeho pobočku zavrie. Malý braček sa rozhodne svoju pobočku zachrániť, preto sa rozhodne usporiadať veľkolepý vianočný večierok. Chce na ňom uloviť významného klienta. Večierok sa mu však vymkne z rúk.


Mohlo by vás zaujímať:Keď motív prevýši samotný film: Spielberg netušil, akou aktuálnou sa sloboda slova stane


Bola to divoká noc (2015)

Ethan, Isaac a Chris sú kamaráti už od detstva. Ich vianočné stretnutia sa už dlhé roky pravidelne menia na noc plnú nespútaného hýrenia a bujarých osláv. Po rokoch sa však situácia mení. Trojica kamarátov stojí na prahu dospelosti a zdá sa, že sa tradícia chýli ku koncu. Posledná spoločná akcia by mala byť nezabudnuteľná. Chystajú sa preto nájsť „Nutcrack Ball“ - svätý grál všetkých vianočných večierkov. V hlavných úlohách sa predstavili Joseph Gordon-Levitt, Anthony Mackie a Seth Rogen.

Matky rebelky: Šťastné a veselé (2017)

Vianoce sú pre mnohých najkrajším obdobím v roku. Mamy to však majú o čosi horšie. Tri matky rebelky sa rozhodli, že už toho majú dosť. Nebaví ich večne pratať, variť, zdobiť a zháňať perfektné darčeky pre celú rodinu. Aj ony si chcú užiť zábavu. Jednoducho sa zaseknú a rozhodnú, že si tento rok Vianoce konečne užijú. Netušia však, že sa ohlásia hostia, ktorí s ich predstavami dokonalých sviatkov nesúhlasia - ich vlastné matky.

Láska nebeská (2003)

Anglické Vianoce ako vyšité. Zopár týždňov pre ich príchodom sa však vonku začnú diať nezvyčajné veci. Niektorí sa zamilujú a potom rozídu, iní sú zase beznádejne osamotení a stále niekoho hľadajú. Tento film je príbehom ôsmich ľudí, ktorí počúvajú hlas svojho srdca. Film sa odohráva predovšetkým v Londýne. Pozor, láska je možno aj kdesi blízko vás.

Santa Claus (1994)

Naozaj netradičná komédia v hlavnej úlohe s Timom Allenom je úsmevným príbehom o tom, že Santa Claus možno naozaj existuje. Špičkový manažér hračkárskej firmy Scott Calvin sa s dôsledkami rozvodu vyrovnáva naozaj ťažko. Navyše rozhodne nepatrí k prototypom ideálneho otca. Štedrý deň s oteckom je pre malého Charlieho skôr nočnou morou. Všetko sa však zmení, keď sa Santa Claus zraní na ich streche a nahradiť ho má práve neveriaci Scott. Vďaka tomu si opäť začnú rozumieť.

Vianoce na štvrtú (2008)

Jeden šťastný pár a štvorica rozvedených rodičov. Jednoducho Vianoce rozdelené na štyri diely. Sviatočný deň sa vymkne kontrole a pôvodne pokojné Vianoce sa zmenia na vianočný blázinec. Brad a Kate každý rok unikajú svojím rozvedeným rodičom a nepríjemným príbuzným. Tento rok však kvôli hmle zrušili lety a oni museli čeliť tomu najhoršiemu. Počas jedného dňa musia osláviť štyri Vianoce. Včele hviezdne obsadenej komédie stojaVince Vaughn a Reese Witherspoonová.

Všade samé zvončeky (1996)

Turboman je zlým snom pre každého otca, ale aj očistec za všetky hriechy voči deťom. Táto hračka je totiť prianím miliónov detí. Výrobca však nereaguje veľmi pružne. Plastového panáčika preto zoženú len tí najrýchlejší.Arnold Schwarzenegger chce splniť prianie svojho syna a dať mu Turbomana. Musí preto napnúť všetky svoje „titanské sily“, byť čo najrýchlejší a prekonať všetky nástrahy, aby nakoniec panáčika dostal.

Vianoce naruby (2004)

Potom, čo jediná dcéra opustí rodinné hniezdo, rozhodli sa Luther a Nora Krankovci predísť vianočnému smútku na dovolenke. Chceli si odpočinúť na výletnej lodi a ďalšie Vianoce jednoducho vymazať z kalendára. Ich rozhodnutie bojkotovať tradície však obrátilo naruby celé okolie. Blair sa totiž rozhodla byť na Vianoce doma a k večeri sa chystá priniesť nečakaného hosťa svojho nového snúbenca. Krankovci majú len 12 hodín na to, aby sa im podaril zázrak. Uporiadať spoločne so susedmi oslavu, na ktorú sa nezabúda.

Grinch (2000)

Jeden z najobľúbenejších, aj keď trochu temných filmov je príbeh o Grinchovi, ktorý chcel ukradnúť Vianoce. Grinch prišiel na svet rovnako, ako ostatné v meste Whosville. Pristál na prhu dvoch sestier, ktoré sa ho ujali. Sestry však od začiatku tušili, že sa od ostatných líši. V ôsmich mu narástli fúzy, chlpy a k tomu všetkému bol zelený. Rovesníci sa mu vysmievali a preto sa po čase usadil v jaskyni. Keď mesto po rokoch opäť žije vianočným ruchom, rozhodne sa malá Cindy Lou pozvať Grincha aj s jeho psom na obed. Je dvakrát menší a až keď zistí, že sa Vianoce nedajú kúpiť ani ukradnúť, dorastie do bežnej veľkosti. V hlavnej úlohe sa predstavil Jim Carrey a Taylor Momsen. Ide o prvé celovečerné spracovanie bestselleru Theodora S. Geisela.

Viac o téme: Sám domaJim CarreyGrinchMacaulay CulkinLáska nebeskáVianočné prázdninyChevy ChaseMatky rebelky
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu