Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Omrzela vás Popoluška či Sám doma? Dajte počas sviatkov šancu novým vianočným filmom

Grinch
Grinch (Zdroj: SITA/Universal Pictures via AP)

Vianoce si už na televíznych obrazovkách tradične spájame so starými známymi filmovými či animovanými klasikami. Všetkého sa však raz preje a ani v tomto prípade to nie je výnimkou. Pripravili sme si pre vás niekoľko typov na nové filmy (najstarší uzrel svetlo sveta v roku 2015), ktoré sa možno raz stanú vašimi novými vianočnými klasikami. Dáte im šancu?

Grinch (2018)

A začneme rovnou najnovšou novinkou, na ktorú dokonca ešte stále stíhate ísť so svojimi ratolesťami či priateľmi do kina. Rozprávka Grinch totiž dostala nový šat, takže pokiaľ vám tak úplne nepasovala verzia s Jimom Carreym, tu máte viac než len alternatívu.Na svete sa prekvapivo nájde veľa ľudí, ktorí Vianoce nemajú radi. Medzi nimi všetkými vyniká Grinch, večne namosúrený zelený chlpáč, ktorému celkom vyhovuje samotárstvo vjaskyni, kde sa necháva obskakovať svojím psom Maxom.

Na pokračovanie Perinbaby si ešte počkáme: Režisér bude divákov vodiť za nos

Najväčší problém vidív neďalekom mestečku, kdežijú samí nechutne pozitívni obyvatelia, ktorí sú tím nadšenejší a dychtivejší, čím viac sa blíži Štedrý deň. To všetko pôsobí na Grincha ako červené súkno na býka. A keď sa potom ešte dopočuje, že tohtoročné vianočné sviatky by mali byť trikrát opulentnejšie ako po iné roky, rozhodne sa to celé zaraziť a vianočnú atmosféru ľuďom ukradnúť doslova z pred nosa.

Muž, ktorý vynašiel Vianoce (2017)

The Man Who Invented Christmas rozpráva čarovný príbeh o ceste, ktorá viedla k vytvoreniu Ebenezera Scroogea, malého Tima a ďalších klasických postáv zo svetoznámeho príbehu Vianočnákoleda. Vo filme uvidíme, ako Charles Dickens v podaní herca Dana Stevensa spojil inšpiráciu zo svojho skutočného života sosvojou neuveriteľneživoupredstavivosťou. Jedine tak mohli vzniknúť nezabudnuteľnépostavya mimoriadne nadčasovýpríbeh, ktorý navždy zmenil vianočné sviatky v oslavu, akú poznáme dnes. Rozhodne ide o film, ktorý si mal každý z vás pozrieť minimálne raz za život.

Krampus (2015)

Kto sa nikdy nebál, že ho na Mikuláša odnesie čert, nech hodí vianočnou ozdobou. A to ste nenarazili na toho najhoršieho, na Krampusa. Temný protipól všetkých pekných symbolov najkrajších sviatkov v roku dokáže spoľahlivo vystrašiť nielen deti, ale aj neveriacich dospelých. K tomu, aby sa vám zjavil a strčil vás do mechu, pritom stačí tak veľmi málo. Pubertálny Max žije v obyčajnej rodine, kde sú vzťahy a emócie ako na hojdačke, teda chvíľu hore a chvíľu dole. Aktuálne sú na bode mrazu, pretože sa blíži trochu vypäté obdobie Štedrého dňa a navyše ešte dorazila rodina maminejsestry, ktorá patrí k trochu inému civilizačnému okruhu.

Trochu netradičné Vianoce: Tieto filmy správne okorenia sviatočnú atmosféru!

Miesto pokojatieto sviatky prenasleduje nepokoj, na čo Max zareagujevyhlásením, že by najradšej Vianoce zrušil. V tej chvíli začne metelica, po ktorej už nič nebude také ako predtým. Nie len, že nejde elektrina a nedá sa nikde dovolať. Za oknami sa im začnú objavovať strašidelné tiene, ktoré získavajú čím ďalej strašidelnejšie obrysy. Krampus sa rozhodol potrestať všetkých, ktorí zavrhli Vianoce, pričomnikto netuší, ako hozastaviť.

Bola to divoká noc (2015)

Keď mladému Ethanovi (Joseph Gordon-Levitt) zomrú rodičia deň pred Vianocami, jeho dvaja kamaráti Isaac a Chris (Seth RogenaAnthony Mackie)sa rozhodnú, že si budú každé Vianoce užívať spolu. Tak to ide až do Vianoc, ktoré majú byť posledné. Čírou náhodou sa totiž Ethanovi dostane do rúk pozvánka na párty, na ktorú sa spoločne snažia dostať každé Vianoce, Isaac získa od manželky drogy a Chris má proste veľa peňazí a slávu. Začína sa tak niečo, čo majú byť najlepšie, posledné Vianoce. Túto bláznivú komédou vám odporúčame vidieť v DVD verzii (respektíve cinema cut), nakoľko televízna verzia je o niekoľko skutočne skvelých scén ukrátená.

Anjel Pána 2 (2016)

Anjel Petronel stále pracuje pri Nebeskej bráne, ale je presvedčený, že by si zaslúžil lepšie miesto. Jeho večný pokušiteľ, čert Uriáš, začne Petronela provokovať: Stačí odtrhnúť jabĺčko zo stromu Poznania a bude vedieť to, čo vie len sám Boh! A cesta k uznaniu a lepšiemu miestu bude voľná.Hádka Petronela s Uriášom o jablko Poznania ale skončí zle.V hašterení sa vzácne ovocie skotúľa až na Zem. Anjel - zmätkár a jeho kamarát čert - pokušiteľ musia rýchlo jablko Poznania nájsť a vrátiť. Preto prídu na Zem.

Temná stránka Hollywoodu: VIDEO Kevin zo Sám doma podľahol drogám i chamtivým rodičom

Tu v predvečer sviatku svätého Mikuláša stretnú malú Anežku a jej krásnu mamu Magdalénu, partiu nepoctivých koledníkov, vydriducha Košťála i sympatického predavača párkov.Než sa im podarí jablko nájsť a vrátiť tam, kam patrí, zažijú veľké dobrodružstvo. A po množstve ľudských i „božských" skúšok, naši hrdinovia nakoniec zistia, že cesta k poznaniu vedie predovšetkým cez seba samého, cez objavenie sily priateľstva, lásky a schopnosti odpustiť. Skvelá záležitosť od našich bratov, ktorá je minimálne tak dobrá, ako prvá časť z roku 2005.

Viac o téme: GrinchAnjel Pána 2KrampusBola to divoká noc
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu