Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Túžba, aby ju brali vážne a boj s mocnými mužmi: Chystá sa lákavá seriálová novinka

Marilyn Monroe
Marilyn Monroe (Zdroj: SITA/AP Photo/Matty Zimmerman)

Britská spoločnosť BBC Studios pripravuje dramatický seriál o posledných šiestich mesiacoch života legendárnej americkej herečky Marilyn Monroe. Novinka má pracovný názov The Last Days of Marilyn Monroe a vznikne na motívy častí knihy The Final Years of Marilyn Monroe (2010) Keitha Badmana.

Na výrobe projektu sa bude podieľať scenárista Dan Sefton, ktorý je napríklad tvorcom seriálu Uver mi (2017). Kto bude hrať Monroe zatiaľ nie je známe. Projekt sa bude zaoberať vzťahmi Monroe so šéfmi hollywoodskych filmových štúdií či s americkým prezidentom Johnom Fitzgeraldom Kennedym.

Podľa BBC sa dej seriálu bude odohrávať tam, "kde sa pretínajú krutý pôvab Hollywoodu 60. rokov a tvrdá politika Washingtonu". "Túžba Marilyn, aby ju ako herečku brali vážne, a jej boj s mocnými mužmi, ktorí ovládali štúdiový systém sú, bohužiaľ, relevantné dnes tak ako nikdy," vyjadril sa na margo projektu Sefton.

Marilyn Monroe, vlastným menom Norma Jeane Mortenson, sa narodila 1. júna 1926 v Los Angeles. Hviezda snímok Ako sa vydať za milionára (1953), Niagara (1953), Páni majú radšej blondínky (1953), Autobusová zastávka (1956), Princ a tanečnica (1957), Niekto to rád horúce (1959), Poď, budeme sa milovať! (1960) alebo Mustangy (1961), sa dožila len 36 rokov. Zomrela 5. augusta 1962. Jej smrť, ktorú pripisujú predávkovaniu sa liekmi na spanie, je odvtedy predmetom rôznych špekulácií a kontroverzie.

Viac o téme: Marilyn MonroeThe Final Years of Marilyn Monroe
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu