Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Veľké odhalenie Julie Roberts: Pretty Woman mohla skončiť inak! Drogy, smrť a bezcitný princ

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: ČSFD/Touchstone Pictures, SITA/AP/Victoria Will/Invision)

Takmer pred tridsiatimi rokmi mala premiéru romantická komédia Pretty Woman. V hlavnej úlohe filmu z 90. rokov sa predstavila Julia Roberts a jej princom na bielom koni bol Richard Gere. Všetci vieme, ako sa tento príbeh skončil. Julia Roberts však odhalila, že pôvodne sa mal film skončiť úplne inak. A vôbec by sa vám to nepáčilo.

Pretty Woman bol jednoznačne film, v ktorom sa potvrdila pozícia Julie Roberts ako kráľovnej romantických komédií 90. rokov. Možno by jej zvládla konkurovať ešte Meg Ryan. Každopádne ide o známy príbeh, kedy slobodné dievča z chudobných pomerov čaká na svojho princa na bielom koni. V tomto prípade to vyšlo, no vôbec to tak nemuselo byť.

Vyhodil ju z auta a nechal v temnej uličke

V rozhovore „Herci s hercami“ pre časopis Variety spovedala Juliu Roberts herečka Patricia Arquette. Film sa mal pôvodne volať 3000 a mal poriadne temný dej a naozaj znepokojivý koniec, ktorý by fanúšikov poriadne prekvapil. Číslo 3000 predstavovalo sumu, ktorú si Vivien účtovala ako prostitútka za týždeň strávený klientom. Bola to aj čiastka, na ktorej sa dohodla s Edwardom (Richard Gere), plus podmienka, že prestane užívať kokaín aspoň an ten týždeň.

Veľké odhalenie Julie Roberts:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: ČSFD/Touchstone Pictures)

Arquette priznala, že práve preto neprijala úlohu v tomto filme. Voľba neskôr padla na Juliu Roberts.„Vyhodil ju z auta, hodil po nej peniaze, ak si správne spomínam, a jednoducho odišiel a nechal ju Vivien v nejakejtemnej uličke,“ spomínala Roberts na pôvodného „bieleho princa“.„Presne. Takže to bol na začiatku veľmi odvážny umelecký film,“ dodala Arquette. Roberts ďalej uviedla, že síce spočiatku vyhrala konkurz na tento film, no produkcia sa cez víkend rozpadla a do pondelka prišla o prácu.

Veľké odhalenie Julie Roberts:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: ČSFD/Touchstone Pictures)

„Jeden z producentov však ostal a so scenárom šiel do spoločnosti Disney. Pomyslela som si, ísť k Disneymu? Chcú z toho spraviť animák?“ Fakt, že šlo o temný film priznal aj Richard Gere ešte v roku 2017, aj keď pôvodný scenár nečítal. Bývalý riaditeľ DisneyJeffrey Katzenberg si takisto spomína na pôvodný scenár.„Scenár bol o prostitútke, ktorá pracovala na Hollywood Boulevard. Mimochodom, myslí, že v originálnej verzii, ktorá je ozaj temná, zomrela na predávkovanie,“ povedal v roku 2017.

Veľké odhalenie Julie Roberts:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: ČSFD/Touchstone Pictures)

Prerod na romantickú komédiu

Roberts uviedla, že za ňou neskôr prišiel režisér snímky Garry Marshall. „Prišiel za mnou a pretože je to skvelá ľudská bytosť, cítil, že to bude voči mne fér, keďže som za tri dni prišla o prácu. Zmenili celú vec a stalo sa z toho niečo, k čomu mám oveľa bližšie,“ uviedla herečka. Jeho verzia, tak ako ju všetci poznáme, uzrela svetlo sveta v roku 1990 a stala sa jednou z najpopulárnejších romantických komédií všetkých čias.

Zároveň sa z Roberts stala zo dňa na deň hviezda. Katzenberg priznal, že zmeniť Pretty Woman na romantickú komédiu bolo náročné a žiadalo si to veľa presviedčania. „Presvedčiť ich, že by sme to mali spraviť u Walta Disneyho a že je to rozprávka o princeznej bolo ťažké. Bolo ťažké, aby to tak videli aj ostatní. Ale, ako hovoria, zvyšok je už história,“ dodal.

V jednom z alternatívnych koncov mala Vivien vziať Edwardove peniaze, odísť s kamoškou a užiť si ich. Zvíťazila však romantická verzia a Edward sa po svoju lásku vrátil na bielom koni, teda bielej limuzíne. Sme radi, že nám tvorcovia dali nádej aj na šťastné konce a sebe zaručili obrovský úspech.

Viac o téme: Julia RobertsRichard GerePretty Woman
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu