Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

TOP seriály z lekárskeho prostredia: Náročné operácie, sympatickí lekári a dávka adrenalínu

koláž lekárske seriály Zobraziť galériu (2)
koláž lekárske seriály (Zdroj: koláž Telkáč)

Seriály z lekárskeho prostredia majú stále divákom čo ponúknuť. Veď prostredie nemocníc, pohľadní lekári, zapeklité prípady či nervydrásajúce operácie nie sú vôbec na zahodenie. Vybrali sme pre vás niekoľko kúskov, ktoré sa rozhodne oplatí vidieť. Dokonca po ich zhliadnutí budete mať pocit, že s prehľadom zvládnete aj niekoľkohodinovú operáciu.

Dr. House

Fenomenálny dramatický seriál, v ktorom kraľuje fantastický Hugh Laurie je originálnym kúskom plným sarkazmu a dôvtipu. Dr. Gregory House má totiž od typického lekára naozaj ďaleko. K autoritám neprechováva žiadnu úctu, k pacientom zase súcit. No aj napriek tomu všetkému ho zbožňujeme.


Mohlo by vás zaujímať:Hugh Laurie mal byť veslárom, infekčné ochorenie všetko zmenilo: TOTO je život Dr. Housa


Chicago Med

Seriál Chicago Med je v poradí druhý spin-off od vzniku seriálu Chicago Fire z dielne televízie NBC. Po hasičoch a policajtoch prišli na rad aj lekári, ktorí sa veľmi rýchlo zaradili v sledovanosti k hviezdam stanice. Lekári sa v tomto seriáli každodenne zaoberajú jedinečnými prípadmi, ktoré vznikajú z aktuálnych udalostí v Chicagu. Samozrejme, nechýbajú ani ohnivé vzťahy medzi nemocničným personálom či ďalšími známymi tvárami z veľkej rodiny Chicago One.

Grey's Anatomy

Asi žiadny seriál z lekárskeho prostredia nezaznamenal taký obrovský úspech, dlhodobú sledovanosť a publicitu ako Grey's Anatomy. Ide dokonca o najdlhšie bežiaci americký lekársky seriál v hlavnom vysielacom čase. Od premiéryv roku 2005 prešli obľúbené postavy zmenami, vzťahmi a mnohé z nich nahradili nové tváre. A pre toho, kto nemá týchto postáv dosť, pozrite si spin-off Private Practise.


Mohlo by vás zaujímať:Choroby sa nevyhýbajú ani slávnym: Týmto hviezdam zachránila transplantácia život!


The Good Doctor

Dr. Shaun Murphy, ktorého fantastický hrá Freddie Highmore, je vynikajúci mladý chirurg, no zároveň je autista, čo mu život a predovšetkým prácu s ľuďmi vôbec nezjednodušuje. Musí tak bojovať s predsudkami pacientov, ich príbuzných, ale aj väčšiny kolegov. Shaun od prvého dňa ukazuje, že má výnimočný mozog a postupne si získava ľudí na svoju stranu.

The Resident

Absolvent medicíny Devon práve nastúpil do nemocnice Chastain Park Memorial ako rezident a jeho školiteľom je trochu drsný, no geniálny doktor Conrad Hawkins. V tomto prípade nejde výhradne o liečbu pacientov, ale seriál ukazuje aj pozadie vedenia a financovania nemocníc. Ukazuje problémy, s ktorými sa bežne zamestnanci nemocníc stretávajú, ale rieši aj vzťahové záležitosti.


Mohlo by vás zaujímať:Bez strachu a narovinu: Tieto seriály sa neboja ani kontroverzných tém


Code Black

Lekárska dráma Code Black sa odohráva v jednej z najvyťaženejších pohotovostí v USA a jej tvorcovia sa inšpirovali rovnomenným dokumentom z roku 2013. Na tejto pohotovosti sa väčšinu roka vyhlasuje tzv. čierny kód, keď nastane situácia, že chýbajú lôžka aj zamestnanci, za to pacientov, ktorí potrebujú súrnu pomoc, je obrovské množstvo. V seriáli teda rozhodne nechýba dráma, napätie či emócie.

Viac o téme: Grey´s AnatomyChicago MedDr HouseCode BlackThe ResidentThe Good Doctor
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu