Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Poznáme nominácie na Zlaté glóbusy: Netflix valcuje s filmami Marriage Story a The Irishman

Na snímke herci Scarlett Johanssonová (vľavo) a Adam Driver počas filmu Marriage Story (Manželský príbeh). Zobraziť galériu (3)
Na snímke herci Scarlett Johanssonová (vľavo) a Adam Driver počas filmu Marriage Story (Manželský príbeh). (Zdroj: TASR/Netflix via AP)

Nominácie 77. ročníka filmových a televíznych cien Zlatý glóbus oznámili v pondelok v USA. Slávnostné odovzdávanie ocenení za rok 2019 sa uskutoční 5. januára v Beverly Hills, píše agentúra AP.

Rebríček so šiestimi nomináciami okrem iného v kategórii najlepší dramatický film vedie rozvodová sága Marriage Story z produkcie spoločnosti Netflix. Po piatich nomináciách majú triapolhodinová snímka z prostredia mafie The Irishman režiséra Martina Scorseseho, ako aj posledný film režiséra Quentina Tarantina Vtedy v Hollywoode. Ten si zabezpečil aj nomináciu v kategórii najlepší komediálny alebo muzikálový film.

Poznáme nominácie na Zlaté
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP/Andrew Cooper/Sony-Columbia Pictures)

V kategórii najlepší dramatický film sú nominované aj snímky The Two Popes z dielne Netflixu, vojnová dráma 1917 a kriminálny thriller Joker. V kategórii najlepšia herečka nominovali Cynthiu Erivoovú (Harriet), Scarlett Johanssonovú (Marriage Story), Saoirse Ronanovú (Malé ženy), Charlize Theronovú (Bombshell) a Renée Zellwegerovú (Judy).

Do súboja o Zlatý glóbus v kategórii najlepší herec postúpili Christian Bale (Le Mans '66), Antonio Banderas (Bolesť a sláva), Adam Driver (Marriage Story), Joaquin Phoenix (Joker) a Jonathann Pryce (The Two Popes).

Joaquin Phoenix
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Richard Hartog)

Ocenenia Zlatý glóbus sa udeľujú od roku 1944, o nominantoch a víťazoch rozhoduje 90-členná porota z Hollywoodskej asociácie zahraničných novinárov (HFPA). Výber favoritov na prestížne ocenenie každoročne naznačí aj horúcich kandidátov na Oscary, ktorých nominácie sa uzatvárajú dva dni po vyhlásení Zlatých glóbusov.

Viac o téme: NetflixZlaté GlóbusyVtedy v HollywoodeMarriage StoryThe Irishman
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu