Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Privítate Nový rok v pohodlí domova? Pozrite si niektorý z týchto tematických filmov

Forrest Gump
Forrest Gump (Zdroj: tv tipy)

Nie každý má chuť vypadnúť na Silvestra/Nový rok niekam do spoločnosti a užívať si alkohol, ohňostroj a spoločnosť množstva ľudí. Stále viac nás má chuť privítať ho z pohodlia domova. Pokiaľ ani vás neoslovil program televíznych staníc, možno by nebolo zlé siahnuť po niektorej z filmových klasík.

Forrest Gump (1994)

S Forrestom Gumpom (Tom Hanks) prežijeme tri vzrušujúce desiatky rokov - od prostého detstva, kedy malého Forresta (Michael Conner Humphreys) nechcú kvôli nízkemu IQ prijať do školy, až po absolvovanie univerzity, od telesného postihnutia až k hviezdnej kariére hráča amerického futbalu, od hrdinu z Vietnamu až po krevetového magnáta. Svoj neustálymi premenami nabitý život spojí s niekoľkými ľuďmi: s kamarátkou zo školy Jenny Curranovou (Hanna R. Hall), ktorá preňho zostala celoživotnou láskou (Robin Wright Penn).

Táňa Pauhofová to ukázala všetkým: Takto majú vyzerať pravé Vianoce

Potom s priateľom z vojny Benjaminom Bufordom „Bubbom" Blueom (Mykelti Williamson), ktorý dáva smer jeho úvahám o love kreviet, a tiež s poručíkom Danom Taylorom (Gary Sinise), ktorému zachránil život vo Vietname. Aj vy ste už zabudli na novoročnú scénu s poručíkom Danom? Je najvyšší čas si ho zopakovať!

Šťastný Nový rok (2011)

Show pred koncoročným odpočítavaním rozhodne patrí romantike. Mnohé páry sa tešia na mimoriadnu polnočnú pusu, iní sa práve v týchto magických chvíľach robia celoživotné rozhodnutia a ďalší sa možno rozhodnú dať šancu niekomu, kto by mohol byť "ten pravý". Emočný dosah tohto sviatku má však väčší presah. Silvester neslúži láske len v miliarde nádherných a niekedy šialených stavov, ale pozerá sa aj na jej ostatné formy: odpustenie, súcit, a každodenné zázraky, kedy ľudia otvárajú svoje srdcia inému uhlu pohľadu.

Film tieto myšlienky ukazuje prostredníctvom zdanlivo náhodne vybraných samostatných príbehov z obrovského množstva, ktoré sa dennodenne odohrávajú. Každý je samostatný, niektoré spolu súvisia, iné sa prelínajú. RežisérGarry Marshall má na konte aj filmy, ako Pretty Woman či Nevesta na úteku, takže je jasné, že sa nudiť rozhodne nebudete.

Krotitelia duchov II (1989)

Štvorica podnikavých „Krotiteľov" - Dr. Peter Venkman (Bill Murray), Dr. Raymond Stantz (Dan Aykroyd), Dr. Egon Spengler (Harold Ramis) a Winston Zeddemore (Ernie Hudson) - je s odstupom času užitočná azda už len pre deti predškolského veku, ktorým rozprávajú strašidelné historky o chytaní duchov a spievajú im svoje pesničky. Pred totálnym bankrotom môže priateľov zachrániť iba nová zákazka. Lenže nikto ich už nepotrebuje a nikto ich neberie vážne. To všetko však iba do chvíle, kým sa v meste opäť objaví čudesný sliz, živiaci sa zlou náladou!

Seriál plný sexi opálených tiel: FOTO Hviezdy Pobrežnej hliadky po 30 rokoch... Vek im pristane!

Majú zlikvidovať jednu z najnebezpečnejších nadprirodzených bytostí - karpatského ducha - a zároveň zbaviť mesto odporného ružového slizu, šíriaceho sa kanalizáciou, a ohrozujúceho newyorské domácnosti. Len oni, ako naslovovzatí odborníci na dolapenie duchov a vecí nadprirodzených, sa mu totiž dokážu postaviť. A to všetko počas silvestrovskej noci!

Keď Harry stretol Sally (1989)

Keď Harry stretol Sally, neboli si navzájom vôbec sympatickí. Sally vadili predovšetkým Harryho úvahy o sexe. Pri ďalšom náhodnom stretnutí sa spriatelili a keď sa Sally rozišla so svojim priateľom, Harry ju utešoval. Čoskoro však začali cítiť, že je medzi nimi niečo viac ako priateľstvo, zároveň sa však obávali, že by prípadným ľúbostným vzplanutím mohli svoj pekný vzťah zničiť.

Dočkať sa šťastného romantického konca práve počas oslavy Nového roka bolo možno aj vašim snom, tak prečo si nepozrieť, ako sa to podarilo týmto dvom mimoriadne sympatickým filmovým hrdinom? Mimochodom, snímka bola nominovaná až na päť Zlatých Glóbusov, nakoniec však žiaľ žiadnu z nich nepremenila na vytúženú zlatú sošku.

Denník Bridget Jonesovej (2001)

Ktorý film začína a zároveň končí na Nový rok? Odpoveď je jasná -Denník Bridget Jonesovej.Bridget je 31-ročná sympatická Angličanka, ktorá okrem toho, že zaháňa osamelosť cigaretami, alkoholom a množstvom nezdravého jedla, má zvláštny talent na trapasy. Jeden z nich ju čaká na novoročnej oslave, kde sa jej matka Pam pokúsi "dohodiť" vhodného ženícha. Tentokrát sa ním má stať jej kamarát z detstva Mark Darcy (Colin Firth).

Smutná vianočná správa z Česka: Známa herečka (†72) náhle zomrela!

Bridget si s na prvý pohľad protivným a snobským právnikom, ktorý pracuje ako obhajca v oblasti porušovania ľudských práv, nepadne do oka a navyše sa pred ním strápni. To je posledná kvapka, ktorá ju vedie k rozhodnutiu obmedziť fajčenie, alkohol, nezdravé jedlo a tiež sny o mužoch. Vďaka mnohým drobným trapasom v nakladateľstve, kde pracuje, si ju všimne jej nadriadený Daniel Cleaver (Hugh Grant) a začne s ňou otvorene flirtovať.Bridget však čoskoro zistí, že ju prelietavý Daniel podvádza s kolegyňou, atraktívnou kráskou Laurou. Bridget sa najskôr doma opije, ale potom sa rozhodne začať nový život.

Viac o téme: Forrest GumpDenník Bridget JonesovejŠťastný Nový rokGhostbustersNový rokSilvester
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu