Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Mocní Lannisterovci mali k sebe blízko už predtým: FOTO Otcom a dcérou sa nestali prvýkrát!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/AP/HBO, Helen Sloan)

Kto by dnes nepoznal kultový seriál Hra o tróny? Asi málokto. Boj Lannisterovcov na čele s nebojácnou Cersei a Targaryenovcov, ktorým vládla dračia kráľovná Daenerys a po boku ktorej stáli Starkovci. Ešte pred smrťou s nástupom Cersei vládol jej otec Tywin Lannister. Seriálový otec a dcéra sa však nestretli prvýkrát. Vedeli ste, že otca a dcéru si zahrali už predtým?

Presne tak. Lena Headey a Charles Dance sa nestretli len ako otec a dcéra v Hre o tróny. Už predtým si spolu zahrali v akčnom filme Strelec v ohrození, kde si hlavnú úlohu zahral Wesley Snipes. Headey stvárnila agentku Ballardovú, ktorá vyšetrovala prípad.

Otca a dcéru si zahrali už predtým

Vo filme totiž počas prestrelkyzavraždili vysokopostaveného hlavného inšpektora Andrewa Windsora (Charles Dance). Všetci vedia, že inšpektorka Annette Ballardová (Lena Headey), jeho pomstychtivá dcéra je schopná všetkého, aby odhalila, kto môže za smrť jej otca. Presne tak, menšiu „rodinnú prax“ už teda mali za sebou v roku 2007.

Foto: Telkáč
Zobraziť galériu (3)
Foto: Telkáč  (Zdroj: telkáč)

Headey preslávila práve úloha chladnej vodkyne rodu Lannisterovcov Cersei. Pôvodne sa však chcela stať kaderníčkou, no kvôli herectvu nedokončila štúdium. Všimol si ju totiž jeden kastingový agent a sprostredkoval jej angažmán v jej prvom filme. Jej prvou veľkou úlohou však bola postava pôvabnej dcéry majora britskej armády v dobrodružnom príbehu na motívy známeho románu Kiplinga Nová Kniha džunglí. Napriek tomu, že sa objavila v mnohých filmoch, práve Hra o tróny jej zabezpečila pravý úspech.

Charles Dance je na filmovej scéne takmer o tridsať rokov dlhšie. Syn inžiniera a kuchárky vyštudoval grafiku, no to nebola jeho cesta. Už od polovice 70. rokov sa však uplatnil prevažne ako charakterový herec. Najprv exceloval v shakespearovskom repertoáre. Vo filme prerazil začiatkom 80. rokov ako záporák Claus v bondovke Prísne tajné! Od tej doby sa stal hojne obsadzovaným hercom. V roku 2006 ho poctili Rádom Britského impéria za celoživotný prínos. Rovnako ako jeho seriálová dcéra sa preslávil ako mocný Tywin Lannister v seriáli z produkcie HBO.

Viac o téme: Game of ThronesLena HeadeyHra o trónyCharles Dance
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu