Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Milovaní aj nenávidení: Títo seriáloví učitelia ťa opäť posadia do školskej lavice

seriáloví učitelia - koláž
seriáloví učitelia - koláž (Zdroj: koláž Telkáč)

Učitelia s nami trávia pomerne dlhú časť života. Či už sú prísni a prekvapujú žiakov neočakávanými testami alebo sú to pohoďáci, ktorí majú vždy po ruke nejaký vtip, v tejto dobe by študenti dali čokoľvek za to, aby ich mohli stretnúť vo svojich školách. Ako menšiu náhradu máme pre vás pamätných seriálových učiteľov - či už v zlom, alebo dobrom.

Will Schuester (Glee)

Will Schuester, ktorého stvárnil Matthew Morrison, je presne ten typ starostlivého učiteľa, akého by si každý prial. Hoci sám bol uväznený v beznádejnom manželstve, pre svojich žiakov vytvoril priestor, v ktorom sa mohli realizovať. Pán Schue nanovo rozbehol zbor, v ktorom členovia smeli prežiť najdôležitejšie okamihy stredoškolského života.


Mohlo by vás zaujímať:Chýba ti škola? VIDEO Pripomeň si ju s týmito seriálmi


Max Medina (Gilmore Girls)

Ak ste sledovali obľúbené Ženy z rodu Gilmorovcov, určite vám neušla postava Maxa Medinu. Pán Medina bol vynikajúcim učiteľom literatúry a patril k tým najobľúbenejším na Chiltone. Hoci to pre Rory bolo chvíľu trošku podivné, keď randil s Lorelai, aj tak vždy ocenila jeho prístup v úlohe učiteľa.

Ted Mosby (How I Met Your Mother)

Tedova kariéra v architektúre mala toľko pádov a vzostupov ako jeho randenie. Uspokojivú kariéru našiel na mieste profesora architektúry na Kolumbijskej univerzite. A hoci ho na začiatku sprevádzala poriadna úzkosť z učenia, neskôr sa do neho priam zamiloval. A študenti si zase obľúbili jeho.


Mohlo by vás zaujímať:Neviete, čo pozerať? Ponúkame skvelý TIP: Mestečko Twin Peaks zmenilo seriálový svet!


Jessica Day (New Girl)

Asi ťažko by sme našli seriálovú učiteľku, ktorá milovala učenie viac ako Jessica Day. Do seriálu a do bytu k trom nepredvídateľným chalanom nastúpila ako učiteľka. V seriáli sme mohli však sledovať aj jej zúfalstvo z prepustenia, ale aj povýšenie na zástupkyňu riaditeľa. A kým jej milostný život bol jeden veľký chaos, ako učiteľka mala všetko na poriadku.

Elisabeth Halsey/Meredith Davis (Bad Teacher)

Absolútnym opakom Jessicy Day je učiteľka, ktorá pije, nadáva a jej žiaci a ich problémy ju vôbec netrápia. Dámy a páni, zoznámte sa s filmovou Elisabeth Halsey a jej seriálovou dvojičkou Meredith Davis. Kým tá filmová mala šmrnc a bola divácky obľúbená, jej seriálová verzia si vyslúžila také nízke hodnotenie, aké by si zaslúžila za svoju schopnosť učiť.


Mohlo by vás zaujímať:VIDEO Rodina v hlavnej úlohe: S týmito seriálmi sa z tej svojej zaručene nezbláznite


Kevin Porter (13 Reasons Why)

Ani dobrý, ani zlý. Kevin Porter sa v megaúspešnom seriáli 13 Reasons Why stále usiloval byť študentom oporou. Na druhej strane ho však Hannah Baker označila za jeden z dôvodov, prečo sa rozhodla spáchať samovraždu. Ako by asi dnes reagoval na študentku, ktorá sa mu zdôverí, že bola znásilnená?

Annalise Keating (How to Get Away with Murder)

Úspešná a nepredvídateľná právnička Annalise Keating je tiež profesorkou trestného práva. Každý rok si vyberie skupinku najsľubnejších študentov a dá im šancu pracovať v jej kancelárii, a tak sa niečo naučiť. Najnovšia skupinka je plná ctižiadostivých študentov, ktorí sú pre svoju vyučujúcu ochotní spraviť všetko a dokonca sa zamotať aj do vraždy.

Viac o téme: How to get away with murderGleeNew GirlHow I met your mother13 reasons whyBad teacher
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu