Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zo slávneho festivalu bude polovičná udalosť: Nesúťažná prehliadka filmov už na jeseň

Herec Milan Ondrík, ktorý získal Cenu za najlepší mužský herecký výkon na 54. medzinárodnom filmovom festivale v Karlových Varoch
Herec Milan Ondrík, ktorý získal Cenu za najlepší mužský herecký výkon na 54. medzinárodnom filmovom festivale v Karlových Varoch (Zdroj: TASR/Ján Proner)

Usporiadatelia filmového festivalu v Karlových Varoch usporiadajú v novembri prehliadku, ktorá preklenie dobu medzi tohtoročným zrušeným ročníkom a budúcim riadnym.

V tlačovej správe uviedli, že od 18. do 21. novembra sa bude konať "54 1/2 Medzinárodný filmový festival (MFF) Karlovy Vary". Nesúťažná prehliadka uvedie 30 filmov, každý z nich bude uvedený dvakrát a premietať sa bude v hoteli Thermal, Mestskom divadle Karlovy Vary, kine Čas a sále Grandhotela Pupp.

Tohtoročný plánovaný 55. ročník festivalu bol zrušený kvôli pandémiu koronavírusu. Aspoň čiastočnou náhradou by mala byť prehliadka Tu Vary, ktorá dnes začína v 96 českých kinách. Premietať sa bude 16 filmov, ktoré vybral dramaturgický tím MFF Karlovy Vary.

"Prehliadka Tu Vary bola našou bezprostrednej reakciou na situáciu, kedy sme chceli zaujímavé filmy z festivalového výberu dostať za divákov. Ale stále cítime, že tou kľúčovou hodnotou karlovarského festivalu je atmosféra stretávania a zdieľaného filmového zážitku, kedy sa dokážeme spoločne radovať, dojímať, báť sa. Veríme, že teraz opäť nastáva čas, kedy môžeme byť spolu, "uviedol prezident MFF Karlovy Vary Jiří Bartoška.


Mohlo by vás zaujímať: Najskôr Oscar, teraz Zlatý glóbus: Koronavírus mení všetky veľké filmové udalosti


Špeciálna prehliadka sa teda podľa usporiadateľov síce uskutoční v netradičnom jesennom termíne, ale s obvyklou festivalovú atmosférou, na ktorú sú hostia a návštevníci zvyknutí. "Chceme ponúknuť to, čo majú diváci na festivale radi a prečo sa do Karlových Varov opakovane vracajú," uvádzajú usporiadatelia.

V pláne sú tiež niektoré z tradičných podujatí sprievodného programu. V spolupráci s mestom Karlovy Vary a tunajšími ubytovateľmi chcú organizátori festivalu pripraviť pre návštevníkov pobytové balíčky.

Primátorka Karlových Varov Andrea Pfeffer Ferklová (ANO) dnešné oznámenia usporiadateľov festivalu privítala. "Sme veľmi radi, že sa aspoň na jeseň uskutoční taká prehliadka filmov. Asi to nebude úplne klasický festival, ale len taká zmenšenina, len 54. a 1/2. Festival. Zaplaťpánboh, že Karlovy Vary budú mať možnosť sa propagovať aj na jeseň,"povedala primátorka ČTK.

Viac o téme: MFF Karlove Vary
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu