Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Sestra z psychiatrie, biohackeri i ruská cárovná: Týchto 5 seriálov si nenechajte ujsť

Ratched
Ratched (Zdroj: Netflix)

Posledné obdobie prinieslo hneď viacero zaujímavých seriálových kúskov. A práve nasledujúca pätica by nemala ujsť žiadnemu nadšencovi.

Ratched

Ak patríte k fanúšikom oscarovej drámy Prelet nad kukučím hniezdom, určite nesmiete vynechať seriál Ratched, ktorý na film nadväzuje. Dej sa točí okolo zdravotnej sestry Mildred Ratched. Vo filme si ju zahrala Louise Fletcher, zatiaľ čo v seriáli ju stvárnila skvelá Sarah Paulson. Vládne  v ňom temná atmosféra a rozhodne sí získal kopu pozitívnych reakcií. Zatiaľ je na svete prvá séria, ďalšej by sme sa mali dočkať na budúci rok.


Mohlo by vás zaujímať: Bojujú mečom, predávajú drogy a ťahajú detí z problémov: Títo seriáloví otcovia dokážu aj nemožné


Emily in Paris

Obrovský úspech žne aj počin z dielne Netflixu Emily in Paris, ktorý zlomil rekord v sledovanosti v priebehu troch dní. Sympatické obsadenie, jednoduchý príbeh a stráviteľná dĺžka je presne to, kvôli čomu nenájdete dôvod seriál nedopozerať. Hlavnou hrdinkou je marketingová manažérka Emily (Lily Collins), ktorá si jedného dňa zbalí kufre a z Chicaga sa odsťahuje do Paríža.

Raised by Wolves

Ridley Scott v spojení s ďalšími uznávanými režisérmi vytvoril zaujímavý sci-fi počin, ktorý priniesol dvoch hlavných hrdinov - androidov. Otec a Matka majú za úlohu vychovať ľudské deti na tajomnej planéte, no to naruší koncentrované zlo. Androidi si veľmi rýchlo uvedomia, že ovládať ľudskú vieru je neskutočne náročná a zradná úloha.


Mohlo by vás zaujímať: Máte chuť na kvalitný seriál? VIDEO Týchto 10 noviniek si nemôžete nechať ujsť!


The Great

Tony McNamara, na Oscara nominovaný scenárista za film Favoritka, sa opäť chopil historickej témy a vytvoril skvelý komediálny seriál o cárovnej Kataríne Veľkej. Ruskú panovníčku stvárnila vynikajúca Elle Fanning. Vtipné a absurdné scenáre mu naozaj vyšli, a to aj napriek tomu, že historicky je dosť nepresný. Na to je ale divák upozornený hneď v úvode. 

Biohackers

Hlavnou hrdinkou nemeckého thrilleru je študentka medicíny Mia, ktorá sa usiluje získať informácie o záhadnej smrti svojho brata. Jej hlavným podozrivým je profesor univerzity. Pri pátraní však odhalí nelegálne experimenty genetického inžinierstva, tzv. biohackingu. O réžiu sa postaral Christian Ditter, ktorý má na svedomí aj komediálny hit How To Be Single.

Viac o téme: RatchedThe GreatBiohackersRaised by WolvesEmily in Paris
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu