Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Seriál Crown zožal úspech, na rade je ďalšia panovníčka: Sisi predbehla svoju dobu a vzoprela sa pravidlám

The Crown
The Crown (Zdroj: Netflix)

Po úspechu seriálu Crown chystá streamovacia služba Netflix ďalšie dielo z prostredia panovníckeho dvora. Tentoraz však siahne hlbšie do histórie a zfilmuje osudy rakúskej cisárovnej Alžbety Bavorskej, prezývanej Sisi, informovala agentúra DPA.

Hlavnú úlohu v šesťdielnej sérii s pracovným názvom The Empress, teda Cisárovná, získala 22-ročná nemecká herečka Devrim Lingnau. Cisára Františka Jozefa I. stvárni 26-ročný herec Philip Froissant.

"Ústredným motívom bude veľký milostný príbeh Alžbety a Františka," uviedol Netflix. Cisárovnú séria zobrazí ako "mladú ženu, ktorá predbehla svoju dobu a vzpierala sa prísnym pravidlám 19. storočia a panovníckeho dvora".


Mohlo by vás zaujímať: Čierna ovca kráľovskej rodiny: Pozrite si filmy o princeznej Diane


O réžiu sa podelí Katrin Gebbe a Florian Cossen. Natáčať by sa malo začať na jar budúceho roka a používatelia streamovacej služby Netflix si sériu pozrú o rok neskôr.

Život rakúskej cisárovnej, českej a uhorskej kráľovnej Alžbety (1837 až 1898) filmári spracovali hneď niekoľkokrát. Najznámejšia je trilógia Sissi režiséra Ernsta Marischky, v ktorej hlavné úlohy stvárnili Romy Schneider a Karlheinz Böhm. Práve podľa týchto filmov sa ujalo chybné písanie Alžbetinej prezývky s dvoma es.

Viac o téme: CrownSisi
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu