Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Bridgerton pobláznil divákov: Tieto 3 seriály sú podobné, ale oveľa lepšie!

Bridgerton
Bridgerton (Zdroj: Netflix)

Krásne šaty, úctivé správanie, súboje gentlemanov i klebety, na ktoré sa nechytajú ani dnešné najbulvárnejšie plátky. Na konci decembra vyšiel z dielne Netflixu dobový seriál Bridgerton. Hoci nejde o nejaký hodnotný kúsok, získal si kopu fanúšikov. Zapáčil sa aj vám? Tak si určite pozrite tieto seriály. Sú podobné, ale oveľa lepšie.

Sanditon

Britský seriál Sanditon sa opiera o nedokončený rovnomenný román spisovateľky Jane Austen. V skutočnosti sa ním len tak zbežne inšpiruje, no napriek tomu nestráca na šarme. Charlotte Heywood sa vďaka náhode i nehode dostane na návštevu do prímorského mestečka Sanditon, kde stretáva a spoznáva jeho obyvateľov.


Mohlo by vás zaujímať: VIDEO Sviatky na pokračovanie: Čo poviete na dávku vianočných seriálov?


Takmer každý sa tam usiluje získať veľké dedičstvo lady Denham, nájsť vhodnú partiu na sobáš a predovšetkým uspieť v spoločnosti. Ak patríte k tradičným fanúšikom Jane Austen, môžete očakávať menšie sklamanie. Inak je to vynikajúci dobový seriál so všetkým, čo k nemu patrí.

Downton Abbey

Jednoznačným klenotom dobových seriálov je nepochybne Downton Abbey so svojimi šiestimi sériami a nakoniec už aj filmovým pokračovaním. Dej seriálu sa začína odohrávať v Anglicku pár rokov pred prvou svetovou vojnou a točí sa okolo rodiny Crawleyovcov, ktorá na panstve Downton žije už niekoľko generácií.


Mohlo by vás zaujímať: Čierna ovca kráľovskej rodiny: Pozrite si filmy o princeznej Diane


Dôležitú úlohu tu zohráva aj služobníctvo, ktoré si taktiež žije svoje vlastné príbehy. Seriál je navyše plný zvučných mien, ako je napríklad Hugh Bonneville, Maggie Smith, Elizabeth McGovern, Michelle Dockery a ďalší.

Pýcha a predsudok

Dielom Jane Austen sa inšpirovali aj tvorcovia romantického seriálu Pýcha a predsudok z roku 1995. Dej jej najznámejšieho románu pozná azda každý a toto spracovanie je skutočne vydarené. V rodine Bennetovej je päť sestier a každá potrebuje vhodného ženícha. Tanečné sály sú otvorené, šaty a klobúky pripravené. Lov sa teda môže začať.

Len jediná zo sestier - Elisabeth má iné priority. Nemôže sa predsa vydať za akéhokoľvek babráka, ktorý ju požiada o ruku...

Viac o téme: Downton AbbeyPýcha a predsudokBridgertonSanditon
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu