Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

VIDEO Mission: Impossible či Pelíšky: Pozrite, kde v Prahe sa točili tieto legendárne filmy

Praha už roky láka filmárov z celého sveta
Praha už roky láka filmárov z celého sveta (Zdroj: Unsplash/Anthony DELANOIX)

Hlavné mesto Českej republiky už roky láka filmárov z celého sveta. Spojenie historického centra s modernými stavbami v tesnej blízkosti tvoria dokonalý mix, ktorý sa osvedčil nielen domácim, ale aj hollywoodskym tvorcom. Aj preto tu vzniklo hneď niekoľko slávnych snímok. Poznáte všetky?

Známy YouTube kanál Kluci z Prahy sa vybrali do ulíc najväčšieho mesta Českej republiky, aby sa so svojimi divákmi podelili o všetky zaujímavé lokácie, ktoré si filmári vybrali na nakrúcanie. Okrem veľkých hollywoodskych projekcií sa zamerali aj na ikonické české a československé filmy. 

Smutný životný príbeh slávnej českej hviezdy: Pocítil krutosť nacistického režimu, zomrel pri varení

Nechýbajú tak miesta, kde sa nakrúcala prvá časť slávnej série Mission: Impossible, ale ani Pelíšky. Konkrétne ide o jednu z najznámejších scén, kde policajt vysvetľuje, ako zastrelili poštára, pretože „rozkaz znel jasne.“

Nejde však iba o snímky. Prahu si mimoriadne obľúbili aj členovia skupiny Linkin Park, ktorý tu natočili hneď niekoľko klipov. Celé video si môžete pozrieť nižšie. Chýba vám v ňom nejaké miesto, o ktorom viete, že sa na ňom v Prahe nakrúcalo? Podeľte sa s nami o svoj názor v komentároch nižšie. 

Viac o téme: FilmyMission: ImpossiblePelíškyPraha
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu