Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tarantino na konci svojej cesty: Prečo sa legenda Hollywoodu rozhodla natočiť len 10 filmov?

Quentin Tarantino Zobraziť galériu (2)
Quentin Tarantino (Zdroj: SITA/Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

Filmový režisér Quentin Tarantino dnes oslavuje svoje 58. narodeniny. To však opäť otvára otázku, prečo sa táto dvojnásobná hollywoodska legenda rozhodla nakrútiť za svoju kariéru iba 10 filmových projektov.

Tarantino má na svojom konte také kultové filmy, akými sú Pulp Fiction, Nespútaný Django, Kill Bill či Vtedy v Hollywoode. Práve posledný spomínaný si svoju premiéru odbil pred dvomi rokmi a išlo o deviaty film, pod ktorý sa režisérsky podpísal. Fanúšikovia by sa tak mali dočkať už iba jedného filmu. 

Tarantino na konci svojej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP/Danny Moloshok/Invision)

"Myslím, že čo sa týka kinofilmov, prišiel som na koniec cesty. Vidím sa, ako píšem knihy a začínam písať pre divadlo, aby som bol stále kreatívny," povedal filmár pred premiériou Vtedy v Hollywoode pre austrálsky magazín GQ. "Myslím, že som filmom dal všetko," dodal. Tarantino je totiž presvedčený, že kvalita filmov od jednotlivých tvorcov ide postupne smerom nadol.

Radosť hviezdneho režiséra: S manželkou Danielle sa teší z prvého potomka

Preto si dal už pred rokmi záväzok, že nakrúti iba 10. Našťastie sa rozhodol, že Kill Bill bude počítať ako jeden film a teda by sme sa mali dočkať ešte jedného projektu. Ten si podmienil Tarantino úspechom Vtedy v Hollywoode. "Nuž, ak ho naozaj veľmi dobre príjmu, možno ani nepôjdem na desiaty. Možno skončím už teraz. Možno skončím, ešte kým sa mi darí. Uvidíme," skonštatoval.

Je pravda, že snímka zarobila takmer 400 miliónov dolárov a dočkala sa aj množstva cien, no všetko nateraz zostáva otvorené. Tarantino sa momentálne venuje písaniu a z času na čas sa na internete objaví informácia, že režisér si vyberá žáner, ktorému sa chce v najbližnom filme venovať. Samozrejme, ide o ničím nepodložené správy, no nasvedčujú tomu, že Quentin Tarantino ešte nezavesil kariéru režiséra na klinec. 

Viac o téme: RežisérQuentin Tarantino
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu