Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Najhoršie filmy roka: Favoritom na trofej je komédia Dolittle a poľská erotická dráma

(Zdroj: Photo © Next Film)

Najviac nominácií na filmovú anticenu Zlatá malina má americká rodinná komédia Dolittle o lekárovi, ktorý vie hovoriť so zvieratami, a poľská erotická dráma z produkcie Netflix 365 dní. Informovala o tom agentúra Reuters.

Filmy Dolittle a 365 dní si zhodne pripísali šesť nominácií. V kategórii najhorší film by mohla Zlatú malinu získať aj snímka Music o autistickom dievčati, ktorý režírovala hudobníčka Sia, či hororový remake televízneho seriálu zo 70. rokov Fantasy Island.

Posledným z pätice kandidátov je snímka Absolute Proof, za ktorým stojí podnikateľ Mike Lindell, ktorý bol známym podporovateľom amerického exprezidenta Donalda Trumpa a jeho nepodložených teórií o rozsiahlych podvodoch pri novembrových prezidentských voľbách. Práve tie sa tiež stali námetom filmu.

Do zoznamu kandidátov na najhoršieho herca sa dostal okrem iného Robert Downey junior, ktorý stvárnil hlavnú úlohu v remakeu Dolittle, či niekdajší starosta New Yorku a osobný Trumpov právnik Rudy Giuliani za svoj krátky výstup v druhom diely filmu Borat britského komika Sachu Barona Cohena.

Giuliani bol natočený v hotelovej izbe s novinárkou, ktorou bola v skutočnosti Cohenom nastrčená mladá herečka. Tá na záver fingovaného rozhovoru pozve právnika na pohárik, on si potom ľahne na posteľ a zdá sa, že si siaha rukou do nohavíc. Giuliani sa na twitteri ohradil, že si iba zastrkával košeľu.

Maliny odovzdávané už od roku 1981 sú považované za protipól Oscarov. Tohtoroční víťazi budú vyhlásení 24. apríla, deň pred oscarovým ceremoniálom. Nadácia Golden Raspberry Awards tento rok oznámila v súvislosti s pandémiou choroby covid-19 takisto udelenie zvláštnej ceny na rok 2020 za "najhorší kalendárny rok vôbec".

Viac o téme: Zlaté malinyDolittle365 dní
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu