Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

HBO sa nenechá zahanbiť ani v júni: Leto plné noviniek! Chýbať nebude ani Rick a Morty či Noví mutanti

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: HBO GO)

Jún bude na HBO opäť nabitý filmami. Okrem noviniek rozšíri televízia svoj repertoár o ďalšie filmy. Okrem toho sa dočkáte aj pokračovania svojich obľúbených seriálov. Ak sa tu nájdu fanúšikovia animovanej sci-fi satiry pre dospelých, nájdete si tu všetky série Ricka a Mortyho.

Ready Player One: Hra sa začína (6. júna 2021)

V roku 2045 je svet veľmi nehostinné miesto. Stredoškolák Wade Watts, tak ako väčšina ľudstva, uniká pred bezútešnou realitou do virtuálnej utópie zvanej OASIS, kde môže byť každý, kým len chce. Existujú tu tisíce planét, na ktorých sa dá žiť, hrať, ale aj zamilovať. Tvorca OASIS-u James Halliday totiž zomrel bez potomkov a svoje rozprávkové bohatstvo spolu s OASIS-om sa rozhodol darovať človeku, ktorý rozlúšti hádanky a splní úlohy roztrúsené v jeho výtvore. 

Pozrite si, na čo všetko sa môžete tešiť!

Nočná jazda (12. jún)

Mladý čínsky prisťahovalec Jin žije nelegálne v Paríži. Pracuje pre Triády ako člen taxislužby prevádzkujúcej rôzne podvody. Jedinou jeho spomienkou na minulosť dídžeja v Pekingu je inšpiratívna elektro hudba, ktorú si pri šoférovaní púšťa v aute. Raz v noci k nemu nastúpi Naomi, utrápená, ale očarujúca spoločníčka a striptérka. Jin ju okamžite zaujme a uchváti svojou mlčanlivosťou aj muzikou, urobí z neho teda svojho exkluzívneho vodiča. Zblížia sa a rozhodnú sa spoločne utiecť. Jin bude kvôli tej krásnej milostnej romanci musieť najprv podraziť pár veľmi nebezpečných ľudí...

Závodník (13. jún)

Zaujímavý pohľad do chorého srdca špičkovej cyklistiky. Píše sa leto 1998 a otváracie etapy Tour de France sú presunuté do Írska. Tridsaťdeväťročný belgický jazdec Dom Chabol je jedným z najlepších „domestikov“ (podpora cyklistov) za posledných dvadsať rokov. Plní úlohu obetného baránka – musí udávať tempo, blokovať vietor a  poskytovať vytúženú podporu hlavným hviezdam tímu, pričom jeho vlastné víťazstvo nepripadá do  úvahy. Lenže Dom tajne túži po  príležitosti obliecť žltý dres, a to aspoň raz. Na štarte svojho posledného závodu je však vyhodený z tímu, ktorému obetoval celý život. 

Oslo (20. jún)

Palestína versus Izrael. Pripomeňte si vo svetle aktuálnej bezpečnostnej krízy na Blízkom východe jednu z kľúčových mierových dohôd na výbušnom území. Adaptáciu rovnomennej divadelnej drámy, ovenčenej cenou Tony, inšpiroval skutočný príbeh o vyjednávaní medzi nezmieriteľnými nepriateľmi. Ako tajné aktivity, kódované rozhovory a hrdinstvo nórskeho páru a izraelsko-palestínskej skupiny viedli k mierovej dohode v Osle v roku 1993? Spoločnosť Stillking Films snímku nakrúcala aj v Prahe a na čele hereckého obsadenia uvidíte Zlatým glóbusom ocenenú Ruth Wilson v úlohe nórskej ministerky zahraničia Mony Juul a Andrewa Scotta ako sociológa a jej manžela Terjeho Røda-Larsena.

Noví mutanti (27. jún)

Rahne Sinclairová, Illyana Rasputinová, Sam Guthrie a Roberto De Costa sú štyria mladí mutanti, ktorých drží v odľahlej nemocnici dr. Reyesová za účelom ich psychiatrického pozorovania. Je presvedčená, že títo mladí ľudia predstavujú nebezpečenstvo sami sebe aj celej spoločnosti. Má ich neustále na očiach a snaží sa ich naučiť ovládať ich mutantské schopnosti. Keď sa však osadenstvo rozrastie o Danielle “Dani” Moonstarovú, začnú sa v nemocnici diať zvláštne veci. Pacientov začnú ovládať halucinácie a spomienky z minulosti. Nepotrvá dlho a ich mutantské schopnosti a vzájomné priateľstvo podstúpi skúšku, pri ktorej budú musieť bojovať o to, aby prežili.

Rick a Morty I.–V. (od 21. júna)

Animovaný seriál nielen pre fanúšikov Návratu do budúcnosti, Simpsonovcov a Futuramy, ktorý rozpráva príbeh o sociopatickom alkoholikovi a geniálnom vedcovi Rickovi a jednej typickej americkej rodine. Potom, čo bol takmer dvadsať rokov nezvestný sa Rick Sanchez objaví u svojej dcéry Beth a chce sa k nej nasťahovať. Beth víta Ricka s otvorenou náručou, ale jej manžel Jerry nie je z ich dojemného stretnutia veľmi nadšený. Magor Rick sa totiž usídli v ich garáži, z ktorej si urobí súkromné laboratórium, a začne tam produkovať rôzne nebezpečné vymoženosti a prístroje. Do šialených pokusov čoraz častejšie zaťahuje aj vnúčatá Mortyho a Summer.

Zločin storočia, 1. a 2. časť (17. jún (1. časť), 24. júna 2021 (2. časť))

Jeden z najzávažnejších problémov Spojených štátov: prehľadne vysvetlený, objavne spracovaný - a stále rovnako smrtiaci, neetický a zarábajúci skupine vyvolených obrovské peniaze... Dvojdielny dokument HBO od oscarového režiséra Alexa Gibneyho obviňuje farmaceutický priemysel, politických činiteľov aj vládne predpisy, ktoré umožňujú nadmernú produkciu, bezohľadnou distribúciu a zneužívanie syntetických opiátov. Film skúma pôvod, rozsah a dôsledky jednej z najväčších ľuďmi vytvorených zdravotných tragédií, ktorá má len v tomto storočí pol milióna obetí. Opiátová epidémia v Amerike sa neobjavila náhodou, tvrdí Alex Gibney: spustili ju farmaceutické firmy.

Viac o téme: Rick a MortyOsloNoví mutanti
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu