Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Seriál Pán prsteňov má dátum premiéry: PRVÉ FOTO vnútri! Výroba stála viac ako pol miliardy

(Zdroj: YouTube/MovieClips)

Napäto očakávaná prvá epizóda televízneho seriálu, ktorý na motívy trilógie Pán prsteňov britského spisovateľa J. R. R. Tolkiena natáča spoločnosť Amazon, bude odvysielaná 2. septembra 2022. Informovala o tom agentúra Reuters.

Štúdio Amazon v pondelok oznámilo, že natáčanie úvodnej série seriálu vznikajúceho na Novom Zélande bolo dokončené 2. augusta a zverejnilo aj prvú snímku.

Prvá séria stála viac ako pol miliardy

Podľa novozélandských vládnych predstaviteľov Amazon za prvú sériu utratil 465 miliónov dolárov, ďalších asi 250 miliónov dolárov stáli firmu autorské práva. Celý seriál by mal mať podľa Amazonu pravdepodobne päť sérií a mal by sa tak stať jedným z najdrahších televíznych seriálov všetkých čias.

Uvidíme staré aj nové postavy

Dej príbehu sa odohráva tisíce rokov pred udalosťami, o ktorých rozprával Tolkien vo svojich knihách Hobit a Pán prsteňov, ktorých filmovú podobu nakrútil režisér Peter Jackson tiež na Novom Zélande. "Príbeh bude sledovať nové, ale aj už známe postavy, ako sa stretávajú s dlho obávaným znovuobjavením zla v Stredozemi," uviedla spoločnosť Amazon.

Jednotlivé epizódy seriálu budú vysielané každý týždeň a budú dostupné divákom vo viac ako 200 krajinách a teritóriách sveta, dodala spoločnosť. "Nedokážem dosť dobre vyjadriť, ako sme všetci nadšení, že môžeme vziať divákov z celého sveta na novú fantastickú cestu do Stredozeme," vyhlásila šéfka Amazon Studios Jennifer Salkeová.

Viac o téme: Pán prsteňovAmazon
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu