Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Český rybár točí dokumenty o Amazónii: V minulosti tancoval aj v StarDance

(Zdroj: Youtube/Jakub Vágner)

Športový rybár a televízny moderátor Jakub Vágner, ktorý sa narodil na Štedrý deň roku 1981, je držiteľom niekoľkých svetových rekordov v love sladkovodných rýb, ulovil aj rybu s váhou 215 kilogramov. Za rybami a dobrodružstvom cestuje takmer do všetkých kútov sveta. V minulosti organizoval okrem iného výpravy do povodia Amazonky v Južnej Amerike a Konga v Afrike. Preslávil sa aj v zahraničí vďaka programom o rybách, ktoré má aj v Českej televízii. Syna hudobníka a hudobného producenta Karla Vágnera poznajú televízni diváci aj vďaka zábavnému tanečnému programu StarDance, kde skončil pred dvoma rokmi na treťom mieste.

Pražský rodák Vágner študoval na Pražskom konzervatóriu hru na kontrabas. V treťom ročníku školu opustil a vydal sa do Austrálie, kde pracoval ako rybársky sprievodca. Po návrate natočil pre Českú televíziu prvú reláciu pod názvom Ako na to. Nasledoval dvadsaťdielny seriál S Jakubom na rybách. V roku 2010 natočil Vágner pre National Geographic Channel seriál Fish Warrior, v ktorom mapoval najväčšie sladkovodné ryby sveta. V ďalšom seriáli pre Českú televíziu s názvom Rybie legendy Vágner so svojim štábom vykonáva divákov po riekach v povodí Amazonky, v Indii, Afrike, USA ale napríklad aj vo Francúzsku. A vo svojom dlhoročnom projekte Sladkovodné giganti mapuje viac ako dve desiatky najväčších sladkovodných rýb vo svete.

Nedávno sa Vágner tiež predstavil ako etnograf. V cestopise Ešte než zmizne, ktorého premiéru tento rok na jar uviedla Česká televízia, divákov zaviedol medzi ekvádorské kmene z Amazónie. Menovite medzi príslušníkmi kmeňa Taoromenani, ktorí ako jedni z posledných žijú v dobrovoľnej izolácii od civilizácie. Prvý beloch, ktorého zbadali, bol pred siedmimi rokmi práve Vágner, ktorý sa k spriatelenej rodine vracia a zaznamenáva zmeny.

Vágner propaguje rybársky prístup zvaný "chyť a pusť", kedy sa ulovené ryby vracajú do vody. V roku 2010 bol hosťom v prestížnej americkej televíznej talk show moderátora Jaya Lena. Publikuje v odborných časopisoch, píše knihy a točí rybárske filmy a DVD. V desiatom rade súťaže StarDance v roku 2019 bol spoločne s tanečnicou Michaelou Novákovou finalistom, nakoniec ho predstihli herečka Veronika Khek Kubařová a herec Matúš Ruml.

Vágner si na Kutnohorsku prenajal rybníky Katlov a Pohan a vybudoval pri nich areál pre športový rybolov. Predvlani mu Kutná Hora prenajala ďalší rybník Medenice, kde chce chovať veľkých sumcov.

Tento rok v novembri sa Vágner oženil s Nemkou Claudiou Dargaovou. S pôvabnou tmavovláskou, ktorá závodne loví kapry, chodil od minulého roka. Predtým žil dva roky s modelkou Eliškou Bučkovou.

Viac o téme: Jakub Vágner. StarDanceRybárAmazonka
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu