Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Milovníci Jamesa Bonda sa majú na čo tešiť! Festival Soundtrack uvedie dlho odkladanú show Skyfall in Concert

(Zdroj: YouTube/Sony Pictures Entertainment)

Medzinárodný festival filmovej hudby a multimédií Soundtrack, ktorý sa uskutoční 25. až 28. augusta v Poděbradoch, uvedie dva roky odkladanú show James Bond: Skyfall in Concert. Soundtrack tento rok ponúkne hlavný festivalový program, ktorý bol plánovaný na rok 2020 a následne na minulý rok, nekonal sa však z dôvodov pandémie. Siedmy ročník festivalu začne 25. augusta zástupca českej swingovej scény Jiří Ševčík & Pirate Swing Band. Dvadsaťčlenné hudobné teleso odohrá piesne z populárnych českých aj svetových filmov. Informovala o tom za usporiadateľa Markéta Mohoritová.

Jednu z najúspešnejších bondoviek Skyfall režiséra Sama Mendesa s hudbou skladateľa Thomasa Newmana a Danielom Craigom v úlohe Jamesa Bonda 27. augusta premietnu na veľkom plátne pod poděbradským zámkom so živo vykonanou hudbou v podaní Filharmónie Hradec Králové.

Orchester povedie holandský dirigent Ernst van Tiel, ktorý sa vráti do Poděbrad po troch rokoch od uvedenia predstavenia Amadeus. „Keď sme na jar 2019 rokovali o uvedení Skyfall in Concert na Soundtracku, ani vo sne nás nenapadlo, že túto svetovú show budeme môcť divákom predstaviť až o tri roky neskôr. Je to neskutočné a o to viac sa tešíme. Ďakujeme všetkým fanúšikom, ktorí si kúpili vstupenky a boli trpezliví," uviedol riaditeľ festivalu Michal Dvořák.

Piatkový podvečer 26. augusta prinesie veľkoformátovú projekciu českej filmovej rozprávky Lotrando a Zubejda so živo vykonaným pesničkovým soundtrackom. Za jeho vznikom stoja duo tvorcov Zdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř, ktorých pesničkám vdýchol rozprávkový život režisér Karel Smyczek. Jaroslav Uhlíř získal za hudbu k tomuto filmu v roku 1997 nomináciu na Českého leva.

Program ponúkne aj neobvyklý koncert s názvom Nielen filmové piesne, nielen na želanie... so súborom Tros Discotequos, ktorý tvorí Vojta Dyk, Jakub Prachař a Jan Maxián. O slávnostné zakončenie festivalu sa 28. augusta postará Nielen filmový svet Krištofa Marka: Night is Waiting. Krištof Marek je jedným z najúspešnejších českých dirigentov, hudobný skladateľ, textár a jazzový pianista pôsobiaci v mnohých hudobných a divadelných projektoch a v širokom spektre hudobných žánrov. V roku 2016 získal Českého leva za spoluautorstvo hudby k filmu Masaryk.

Záverečný koncert sa uskutoční v Centrálnom kúpeľnom parku a bude pre návštevníkov zadarmo. Celý program siedmeho ročníka sa bude konať pod holým nebom. Informácie o jednotlivých bodoch programu budú postupne zverejňované na webe a sociálnych sieťach festivalu.

Viac o téme: SkyfallJames BondFestival
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu