Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Na námestí v Brne objavila dračia lebka: Uhádnete, z ktorého je seriálu?

(Zdroj: HBO)

Obrovský model dračej lebky obklopený sviečkami prekvapil dnes popoludní okoloidúcich na Dominikánskom námestí v Brne. Umiestnili ho tam usporiadatelia festivalu seriálovej tvorby Serial Killer v spolupráci so stanicou HBO. Ide o jeden zo symbolov seriálového hitu Rod draka, ktorý dejovo predchádza slávnej Hre o tróny. Pri dračej hlave sa dnes popoludní fotili deti, ale aj dospelí.

Piaty ročník prehliadky Serial Killer začal v utorok, končí cez víkend. Po dvoch pandemických ročníkoch, kedy sa prevažná časť programu odohrávala online, sa tento rok organizátori sústredia na projekcie v kinosálach, ale aj na sprievodný program v uliciach. Podieľajú sa na ňom české televízne stanice.

Na Dominikánskom námestí, hneď vedľa dračej lebky, vyrástlo spravodajské štúdio televízie Prima. Na Moravskom námestí pripravila program pre verejnosť Česká televízia. Dnes popoludní sa tam napríklad deti stretli s Bobom a Bobkom, postavami zo známeho večerníčka o králikoch z klobúka.

V plnom prúde sú aj TV Days, teda festivalový program najmä pre televíznych profesionálov a odbornú verejnosť. V stredu festival prepojil zástupca streamovacej platformy Netflix s českými a slovenskými tvorcami. Dnes o svojej práci hovoria zástupcovia švédskych, belgických alebo fínskych staníc, ale aj britskej BBC.

Viac o téme: BrnoSerial KillerDračia lebka
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu