Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

ÚMRTIE legendárnej Tiny Turner (†83): RTVS si na ňu zaspomína dokumentom!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Verejnosť v stredu večer zasiahla mimoriadne smutná správa - vo veku 83 rokov zomrela legendárna speváčka Tina Turner. Tá bola jednou z najpopulárnejších hudobných ikon 80. rokov 20. storočia a jej piesne dodnes milujú ľudia po celom svete. RTVS si na hviezdu zaspomína hudobným dokumentom Tina Turner zo série "Video killed the radio star."

Speváčka Tina Turner bola jednou z najpopulárnejších hudobných hviezd 80. rokov 20. storočia a piesne, naspievané jej charakteristickým chraplákom, patria dodnes k obrovským hitom. Správa o jej náhlom úmrtí preto zasiahla ľudí po celom svete. 

ÚMRTIE legendárnej Tiny Turner
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Ako informovali jej zástupcovia na sociálnej sieti Instagram, hviezda zomrela vo štvrtok vo veku 83 rokov vo svojom dome vo Švajčiarsku. Prehrala boj s vážnou chorobou. „Dnes sa lúčime s drahou priateľkou, ktorá nám po sebe zanecháva svoje najväčšie dielo: svoju hudbu,“ znelo vo vyhlásení. 

A práve jej hudobná kariéra je to, čo mapuje dokument Tina Turner zo série "Video killed the radio star". Ten sa v súvislosti s úmrtím speváckej legendy rozhodla mimoriadne do svojho vysielania zaradiť verejnoprávna RTVS. Odvysiela ho dnes (25. mája) o17:30 na Dvojke!

RTVS so zármutkom prijala správu aj o úmrtí huslistku a dirigenta Jacka Martin Händlera. Jeho osobnosť si pripomenie rovnako dnes (25. mája) o 17:55 na Dvojke v portréte Dýchanie srdcom dnes.

Viac o téme: RTVSTina Turner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu