Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

TV Tipy: Stallone proti Banderasovi a Farrell proti skoro celému svetu

Colin Farrell
Colin Farrell (Zdroj: SITA)

Ani úvod tohto týždňa sa nezaobíde bez kvalitných filmov. V našom dnešnom prehľade na vás čaká viacero komédii, dva akčné filmy, sci-fi i jedna česká dráma.

Pondelok:

20:15, Dajto: Zabijaci
Dávno predtým, než súrodenecká dvojica Wachowských vytvorila kultový Matrix spojila sily s režisérom Supermana alebo Smrtonosnej zbrane Richardom Donnerom a naservírovali divákom akčnú lahôdku, v ktorej sa proti sebe postavili Sylvester Stallone a Antonio Banderas. Obaja vo filme Zabijaci stvárňujú profesionálnych zločincov, ktoríproti sebe vytiahnú pomyselnékolty v súboji o to, kto sa zmocní ukradnutých tajných dát. Ako to však býva, každá minca má dve strany.

20:20, Jednotka: Vrásky z lásky
Trvalo dlhých štyridsať rokov, než sa Jiřina Bohdalová a Radoslav Brzobohatý opätovne objavili v spoločnom celovečernom (ne-dokumentárnom) filme. Naposledy to bolo v dnes už nezabudnuteľnom „trezorovom“ Uchu a Vrásky z lásky sú akousi reminiscenciou starých časov. Keď totiž na Otu (Brzobohatý) čaká náročná operácia, rozhodne sa vyhľadať niekoho, kto svojho času veľmi ovplyvnil jeho život, herečku Janu (Jiřina Bohdalová). A hoci je iná, než si myslel, chvíle s ňou určite ľutovať nebude!

Utorok:

20:20, Nova, Krokodíl Dundee
Asi najznámejšou filmovou úlohou Paula Hogana je postava Mika Dundeeho v austrálskej dobrodružnej komédii Krokodíl Dundee. Hogan sa počas filmovania spoznal s Lindou Kozlowski a hoci vo filme predstavovali, minimálne v úvode, rozporuplný pár, napokon z toho bola láska ako hrom. Krokodíl Dundee je príbehom o mužovi, ktorý sa dostane z austrálskej buši do veľkomesta, New Yorku, kam prichádza na pozvanie reportérky Sue Charltonovej, ktorá chce o ňom napísať reportáž. Veľmi rýchlo však zistí, že Mike nie je len tak obyčajný muž, ale taký Bear Gryllis Austrálie.

Prečítajte si tiež: Herec z Krokodíla Dundee si vďaka filmu našiel aj životnú partnerku

21:35, ČT2, Limonádový Joe aneb Koňská opera
Len málokto nevidel niektorý z filmov Ondřeja Lipského ako je „Marečku, podejte mi pero!“, Adela ešte nevečerala, Jáchyme, hoď ho do stroje! Alebo Traja veteráni. Lipského veľkým filmovým debutom bola dnes nezabudnuteľná komédia Limonádový Joe aneb Koňská opera s legendami českého filmu ako boli Miloš Kopecký, Karel Fiala či Stella Zázvorková. Už názov napovedá, že sa bude jednať o skutočne mimoriadnu komédiu, ktorá prevetrá vašu bránicu!

Streda:

20:10, Jednotka, Wasabi
Keď sa trochu prchký, no zároveň dobrosrdečný policajt Hubert (Jean Reno) vyberie do Japonska po dedičstvo po svojej niekdajšej láske, určite neočakáva, že ako svoje „najväčšie bohatstvo“ sa mu do rúk dostane jej/jeho dcéra, o ktorej existencii nemal ani potuchy. A kým trochu flegmatická mladá slečna by sa najradšej len zabávala, ocinko musí hasiť jeden problém za druhým a s pomocou nešikovného kolegu a pár zbraní, ju budú musieť chrániť na každom kroku. Dievča má totiž niečo, čo veľa ľudí chce.

20:15, Dajto, Total Recall
Quaid (Colin Farrell) nie je len tak obyčajným robotníkom. Zistí to pri procese implementácie spomienok, niečoho ako futuristickej dovolenky pre chudobných. Quaid zistí, že v minulosti viedol úplne iný život, že jeho žena nie je jeho ženou a ani on sám nie je tým, kým si myslel, že je. Stáva sa štvancom v novom svete a jediným spôsobom, ako prežiť, je utekať a bojovať. Proti početnej presile však bude potrebovať pomoc.

Mohlo by vás zaujať: Tajomstvá uplakaných scén: Ako to len tí herci robia?!

Viac o téme: Jean RenoStalloneBanderasBrzobohatýBohdalováFarrellTotal RecallVrásky z lásky
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu