Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

TV Tipy: Zabaví vás Sherlock Holmes, vystraší Tim Burton a nadchne Kód Enigmy

Sherlock Holmes
Sherlock Holmes (Zdroj: Warner Bros)

Druhý januárový týždeň nového roka začína veľmi pestro, aspoň pokiaľ ide o filmovú ponuku. Opäť to bude z každého rožku trošku a chýbať nebudú výborné herecké výkony v podaní hercov svetového formátu. Jednoducho povedané, opäť sa máme na čo tešiť.

Pondelok, HBO 18:40 – Mŕtva nevesta Tima Burtona

Vanimovanom burtonovskom filme zroku 2005 si okrem iných zahrali Johnny Depp, Helena Bonham Carter aEmily Watson. Vpríbehu sa spájajú motívy lásky, optimizmu, romantiky ahumoru. Victor je na ceste domov za svojou vyvolenou Victoriou, ktorú chce požiadať oruku. Náhodou nájde starú kosť zprsta, na ktorú navlečie snubný prsteň aprednesie svadobný sľub. Mŕtva majiteľka kosti sa však vráti zpodsvetia ako zombie atrvá na tom, že sľub bol skutočný, a je Victorovou manželkou. Podarí sa Victorovi vrátiť sa kmilovanej Victorii na svet avziať si ju za manželku?

Pondelok, Nova Cinema 20:00 – Pohľadnice zHollywoodu

Vhlavných úlohách komediálneho trileru zroku 1990 sa predstavia Meryl Streep aDennis Quaid. Suzanne Vale je mladá atalentovaná herečka, ktorá však svoj talent aúspešne naštartovanú kariéru ničí závislosťou od drog. Keď to jedného dňa preženie azbezvedomia sa zobudí na klinike na liečbu narkomanov, uvedomí si, že niečo treba zmeniť. Nadriadení jej dajú šancu pod podmienkou, že sa presťahuje ksvojej matke. Tá však rovnako trpí závislosťou, hoci nie od drog. Obe ženy si teraz musia nájsť ksebe cestu azmeniť svoje životy.


Mohlo by vás zaujímať:40 rokov v prvej lige: Premeny a herecké míľniky božskej Meryl Streep


Utorok, Dajto 20:15 – Sherlock Holmes

Vo filme zroku 2009 si hlavné úlohy zahrali Jude Law, Robert Downey Jr. aRachel McAdams. Legendárny detektív Sherlock Holmes tentokrát prichádza nielen spovestným vycibreným intelektom, ale iako neohrozený akčný hrdina. S riešením nového prípadu mu pomáha verný spoločník Watson, ktorý je nielen lekárom, ale ivojnovým veteránom. Za úlohu majú tentokrát vyriešiť otázku, kto stojí za smrteľným spiknutím, ktoré by mohlo zničiť celú zem.

Utorok, Plus 20:35 – Kód Enigmy

Vojnová dráma zroku 2014 vhlavných úlohách sKeirou Knightley aBenedictom Cumberbatchom. Dej sa odohráva vpovojnovom období. Polícia dostáva hlásenie, že do domu profesora matematiky Alana Turinga sa niekto vlámal. V putách však namiesto zločinca odvedú práve Turinga. Na krku má obvinenia zo sexuálnych priestupkov asúdny proces, ktorý ho má zničiť. Nikto pritom ani len netuší, že ide ovojnového hrdinu,vďaka ktorému bol počet vojnových obetí menší avojna skončila skôr.


Mohlo by vás zaujímať:Aj Hollywood má čierne stránky: Títo fešáci ich dokázali poraziť


Streda, HBO 20:00 – Kingsman: Tajná služba

Vo filme zroku 2014 hrajú Taaron Egerton, Colin Firth aSamuel L. Jackson. Do supertajnej organizácie sa dostáva Gary Eggsy Price, ktorý je, až na svoj nadpriemerný intelekt, takmer obyčajný chlapec. Vsúčasnosti však svoj čas trávi na ulici bez akýchkoľvek pozitívnych vyhliadok do budúcnosti. Pre neho vsprávnom čase prichádza superšpión Harry Hart sponukou na novú životnú šancu. Gary sa pridáva kskupine vycvičených agentov ajeho úlohou je zabrániť Richmondovi Valentinovi zabiť množstvo ľudí.

Streda, HBO 2 20:05 – Beowulf

Dobrodružný fantazijný film zroku 2007 vhlavných úlohách sAngelinou Jolie, Anthonym Hopkinsom aJohnom Malkovichom. Beowulf je škandinávsky bojovník, ktorý prichádza na pomoc kráľovi Hrotgarovi. Na to, aby ochránil škandinávske dediny, však musí zabiť obávanú príšeru Grendel. Tento boj sa mu podarí vyhrať, no ďalší ho čaká vpodobe Grendelovej matky, ktorá chce synovu smrť pomstiť.

Viac o téme: Sherlock HolmesKód EnigmyBeowulfMŕtva nevesta Tima BurtonaPohľadnice z HollywooduKingsman: Tajná služba
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu