Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zaujímavé TV TIPY na týždeň: Čaká vás ruská volavka aj kauza, ktorá šokovala Česko

(Zdroj: Česká televize/Julie Vrábelová)

Ďalší týždeň prinesie opäť porciu kvalitných filmov. Vybrať si môžete z viacerých príbehov, pri ktorých sa nudiť určite nebudete. Stačí sa len pohodlne usadiť a vychutnať si bohatú ponuku.

PONDELOK 20:15 Dajto -Oko berie

Ben Campbell je hanblivý, ale geniálny študent, ktorý nachádza odpovede na svoje problémy s financovaním svojho štúdia v hazardných hrách. Je mu ponúknuté miesto v skupine najnadanejších žiakov, ktorí každý víkend odchádzajú pod falošnou identitou do Las Vegas, kde využívajú svoje schopnosti na to, aby vyhrali balík peňazí. Ich potenciál objavil učiteľ matematiky Micky Rosa a spolu vymysleli spôsob ako herný systém oklamať. Zásluhou toho, že sa naučili počítať karty a osvojili si množstvo tajných signálov, vyhrávajú rozprávkové čiastky.

UTOROK 20:15 JOJ Cinema -Zlato

Film je natočený podľa skutočného príbehu ťažobného škandálu Bre-X Mineral Corporation na začiatku 90. rokov. Výpravný príbeh muža na ceste za svojím americkým snom. Kelly Wells je vyhľadávateľ, profesionálny hľadač nerastov, ktorý túži naraziť na zlatú žilu. Keď sa dá dokopy s rovnako dychtivým geológom a vyrazí do nepreskúmanej džungle v Indonézii, začne to pravé dobrodružstvo. Ale ak je ťažké zlato nájsť, ešte ťažšie je si ho udržať a s úspechom si prekliesniť cestu skrz neúprosnú Wall Street.

STREDA 20:30 HBO - Červená volavka

Baletky, ktoré musia predčasne ukončiť svoju kariéru, to nemajú jednoduché. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová žije v dnešnom Rusku a s matkou čelia neistej budúcnosti. Vďaka tomu sa stáva ľahkou korisťou ruskej tajnej spravodajskej služby a dostáva sa do jej kurzu, v ktorom školí "volavky".Po ukončení zvráteného a sadistického tréningu je ako najnebezpečnejšia volavka nasadená na Nathaniela Nasha, dôstojníka CIA, ktorý riadi jedného z najdôležitejších špiónov v Rusku. Vedú súboj plný špiónskych trikov, nedôvery, ale predovšetkým vnútorne bojujú s nevyhnutnou vzájomnú túžbou. Dokáže ju Nathaniel presvedčiť, že práve on je tou jedinou osobou, ktorej môže veriť?

ŠTVRTOK 20:10 JOJ Plus -Riddick: Kronika temna

Richard B. Riddick strávil posledných päť rokov na ceste po zabudnutých planétach na okraji galaxie, aby sa vyhol žoldnierom, ktorí túžia dostať jeho hlavu. Teraz sa na svojom úteku ocitne na planéte Helion, ktorá je domovom pokrokovej multikultúrnej spoločnosti. Prepadol ju lord Marshal, despota, ktorý si chce s pomocou svojej armády, nazývanej Necromongerovia, podmaniť ľudstvo. Riddicka zajmú a uvrhnú do podzemného väzenia.Tu sa stretne s osamelou Kyrou, ktorú už pozná z predchádzajúcej etapy svojho života.

PIATOK 20:30 Markíza -Harry Potter a Polovičný princ

Návrat Lorda Voldemorta zapríčiní vo svete kúzelníkov spúšť. Harry má podozrenie, že nebezpečenstvo číha priamo vBradaviciach, ale Dumbledor sa sústredí na prípravu poslednej bitky, ktorá sa blíži. Potrebuje, aby mu Harry pomohol rozlúsknuť dôležitý kľúč, ktorý vedie krozuzleniu Voldemortovej obrany - rozhodujúcu informáciu však pozná iba bývalý profesor Horácio Kriklan.

SOBOTA 20:30 Markíza -Metanol (1,2)

Ktokoľvek ho môže zohnať v trafike, nájsť v darčekovej taške od kamaráta, dostať na svadobnej hostine. Prípad, ktorý spojil políciu, súdy, novinárov i politikov. Skutočná udalosť, ktorá sa môže kedykoľvek zopakovať. Na sklonku letných prázdnin v roku 2012 zatriasli Českom udalosti, ktoré si verejnosť, kriminalisti ani právnici nepamätajú. Alkohol vyrobený zo zmesi etanolu a prudko jedovatého metanolu zabil v priebehu niekoľkých týždňov najmenej tridsaťosem a vážne priotrávil najmenej osem desiatok ľudí.

NEDEĽA 21:00 Dvojka -Hlava 22

Druhá svetová vojna. Kapitán John Yossarian slúži u 256. leteckej eskadry americkej armády. Už mal byť dávno doma, lebo vojenským zákonom určený limit tridsiatich misií už prekročil. Jeho veliaci dôstojník, cynický plukovník Cathcart, má však nedostatok pilotov, a tak počet povinných letov neustále zvyšuje, aby žiaden z nich nemohol z letky odísť. Yossarian sa preto snaží presvedčiť doktora, aby ho z ďalšej služby oslobodil kvôli zlému psychickému stavu a vydáva sa za blázna.

Viac o téme: Oko berieZlatoHarry Potter a Polovičný princHlava 22
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu