Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Láska, hrdinstvo i poriadna zábava: Z týchto TV TIPOV si vyberú deti aj dospelí

Angry Birds vo filme
Angry Birds vo filme (Zdroj: Sony Pictures Releasing)

Blíži sa Veľká noc a všetky slovenské televízie sa vyzbrojili poriadnou dávkou dobrých a zaujímavých filmov. Nezabudli však ani na množstvo animovaných príbehov, ktoré zaujmú hlavne detského diváka. Je teda úplne jedno, či máte na Veľkú noc nejaké plány, alebo zostanete v teple domova. O zábavu bude postarané na všetkých frontoch!

PONDELOK 20:30 Jednotka - Tanguy

Tanguy má 28 rokov a stále žije so svojimi rodičmi. Je mu tak dobre a nehodlá na tom nič meniť, jeho rodičom však životný štýl ich syna začína stále viac a viac prekážať a tak sa rozhodnú mu s rozhodnutím o opustení rodného hniezda trošku pomôcť. Začína sa bitka kto z koho. Mimochodom, pokiaľ vás tento film zaujme, určite si nenechajte ujsť a jeho pokračovanie, ktoré len pred pár dňami premiérovalo vo Francúzsku. Zostáva dúfať, že ho slovenským divákom priniesie aj niektorý z distribútorov.

UTOROK 20:15 Dajto - Jack Reacher 2: Nevracaj sa

Reacher najradšej pracuje na prípadoch, kde by bol oficiálny postup len zdĺhavou prekážkou. Ako bývalý major vojenskej policie má rád zločiny s armádnou príchuťou a najradšej má tie, ktoré na prvý pohľad nedávajú žiadny zmysel. Presne ako obvinenie velitelky Susan Turnerovej zo špionáže. Krásku s doteraz nepoškvrnenou povesťou, okolo ktorej začali náhle v podozrivo vysokom tempe umierať ľudia, chcel Reacher pôvodne pozvať na večeru. Teraz ju musí dostať z väzenia, aby pomohlo dokázať jej nevinu.V tomto prípade ide totiž o veľa.

STREDA 20:35 Joj - Kráčajúca skala

Chris Vaughn sa po ôsmich rokoch služby v špeciálnej jednotke vracia do rodného mestečka. Plánuje pracovať v miestnej píle tak ako jeho otec a mnohí kamaráti. Píla je však už tri roky zatvorená. Chris sa stretne s dávnym kamarátom Rayom, ktorý ho s ďalším bývalým spolužiakom, Jayom Hamiltonom, pozve na futbalový zápas. Bol to práve Jay, kto zavrel pílu, ktorú zdedil po otcovi, aby namiesto nej otvoril kasíno. Po zápase Jaye všetkých pozve do kasína, kde Chris spozná v jednej zo striptízových tanečníc bývalú priateľku Deni.

Oscarový hrdina Russell Crowe: Herec mnohých tvárí... TOTO by ste na neho netipovali!

Večierok sa neskončí dobre, Chris si všimne, že krupiér podvádza, a vyvolá bitku. Podľahne však presile, Jayov zástupca Booth ho poreže a nechá ležať na ulici.Situácia sa vyhrotí, keď Chris dostane správu, že Pete leží v nemocnici, pretože sa zfetoval drogou, ktorú dostal od ochranky. Vtrhne do kasína a zdemoluje ho. Zatknú ho, ale získa na svoju stranu porotu a sľúbi, že ak bude zvolený do funkcie šerifa, vyčistí mesto od korupcie a drog.

ŠTVRTOK 20:10 Plus - X-Men: Budúca minulosť

Zmutovaným hrdinom hrozí definitívny zánik. Aby zachránili svoju budúcnosť, musia spojiť svoje sily v poslednej bitke, ktorá zmení minulosť a zlikviduje hrozbu, ktorá vtedy povstala. Jediná cesta ku spáse vedie do minulosti, na samotný začiatok reťazca udalostí, ktoré vyvolali nebezpečenstvo a spustili nezvratný proces skazy. V súčasnosti mutantov odchytávajú a internujú v koncentračných táboroch, ktoré strážia neporaziteľní roboti. Profesor Xavier vie, že prvých robotov vyrobili ešte v roku 1973 pomocou DNA mutantky Mystique, ktorú vtedy zadržali pri pokuse o zabitie svojho stvoriteľa, doktora Bolivara Traska.

Modrooký fešák a najlepší kamarát Buda Spencera: Viete, odkiaľ sa tí dvaja poznajú?

Keby sa im totiž podarilo dostať späť do roku 1973 a presvedčiť Mystique, aby sa vzdala svojho plánu na pomstu, nikdy by ju nechytili a nevyrobili by vďaka nej vražedné roboty. Jedine Wolverine zostáva stále rovnaký vďaka svojej schopnosti nestarnúť a bleskurýchlo sa zotavovať. Preto práve on dostane šialenú úlohu - vrátiť sa v čase späť do minulosti a zabrániť tomu, aby z partie bývalých priateľov sa stali súperi na život a na smrť.

PIATOK 20:30 Markíza - Angry Birds vo filme

Z hry, ktorá si získala milióny fanúšikov po celom svete je dnes už kultový pojem: Angry Birds. Všetci ich poznajú, všetci im fandia, no nikto presne nevie, čo ich vlastne štve. Nastal čas zistiť, prečo sú Angry Birds stále také angry! Film nás zavedie na ostrov obývaný šťastnými, naivnými a bezstarostnými nelietavými vtákmi. Až na pár výnimiek. V tomto tropickom raji tvoria partičku neobľúbených outsiderov večne nahnevaný Red, ovládaní svojimi náladami, rýchly a neposedný Chuck a výbušný Bomb. Keď sa na ostrove objavia záhadné zelené prasiatka, Red im vôbec neverí. Sú síce vtipné, ale niečo taja. Vtáky sa s nimi však spriatelia a je teda na našich outsideroch, aby zistili, čo majú vlastne za lubom.

SOBOTA 22:50 Joj -Hacksaw Ridge: Zrodenie hrdinu

Krátko potom, čo Japonci 7. decembra 1941 zaútočili na Pearl Harbor, prihlásil sa dvadsaťtriročný Američan Desmond Doss, tak ako mnoho iných mladíkov, do služby vlasti. Z hĺbky svojho presvedčenia však odmietal nosiť akúkoľvek zbraň a zabíjať. Stal sa zdravotníkom 307. pešieho pluku 77. pešej divízie. Skutočnosť, že Doss odmietal zbraň, sa nestretávala s pochopením u jeho spolubojovníkov. Často musel čeliť nevraživosti a útokom ostatných vojakov. Napriek tomu, ako jediný americký vojak 2. svetovej vojne, bojoval v prvých líniách neozbrojený.

V marci 1945 vypukla krvavá bitka o Okinawu. Dossova rota mala za úlohu dobyť 120 metrový vysoký útes. Keď sa vojaci vyšplhali s pomocou lán na vrchol, dostali sa do ťažkej delostreleckej, mínometnej a guľometnej paľby. Vojak Doss sa odmietol ukryť a zostal uprostred krvavého pekla. Znášal jedného zraneného po druhom z útesu do bezpečia. Počas vyčerpávajúcich 12 hodín, za stáleho ostreľovania, zachránil životy 75 vojakom.

NEDEĽA 20:30 Jednotka - Keď draka bolí hlava

Barborka s Tomikom trávia prázdniny u babičky a deda v kováčskej dielni pod Dračou skalou, kde zo všetkých síl pracuje aj netradičný pomocník dvojhlavý dráčik Čmoudík. Raz, keď sa deti chystajú prespať v jaskyni spoločne s dráčikom, objavia na stene jaskyne starú mapu a Čmoudík, ktorého jedna hlava hovorí po česky a druhá po slovensky, začína rozprávať napínavý príbeh o vzniku kráľovstva Draka, veľkej láske princeznej Adélky a princa Janka, o dlhoročnej kliatbe a strašnom Drakovi, o zlom škriatkovi Blivajzovi, ale aj o tajomstve Nezábudkovej lúky, stratenom dračom vajci a páriku klokanov. Zaujíma Vás, kedy draci tancujú hip hop, ako sa slávia vianoce v dračej jaskyni, akú čarovnú moc má sto rokov neumývaný dračí zub a hlavne prečo draka bolí hlava?

Viac o téme: X-MenKráčajúca skalaHacksaw RidgeKeď draka bolí hlavaTanguyJack Reacher 2Angry Birds
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu