Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Predvianočné TV TIPY, ktorým neodoláte: Tešte sa na obľúbené klasiky aj parádne trháky

(Zdroj: Photo © 20th Century Fox, Photo © 2001 Warner Bros, Photo © Bazelevs Distribution, Photo © Fénix Film)

Posledný predvianočný týždeň je pred nami a s ním sú tu aj ďalšie TV TIPY. Popri veľkom upratovaní a pečení si môžete oddýchnuť alebo spríjemniť čas pri výborných filmoch, ktoré si pre vás televízie pripravili. Máte radi vianočné klasiky, komédie alebo aj niečo dramatické? Vyberie si každý z vás.

PONDELOK 20:30 Markíza - Posledné Vianoce

Georgia Byrdová žije v New Orleans. Je veľmi hanblivá a sníva o kariére kuchárky. Počas flirtovania so svojím kolegom v práci si udrie hlavu a je odvezená do nemocnice na vyšetrenia. Tam jej lekári objavia nádor na mozgu a oznámia jej, že jej zostávajú iba dva týždne života. Georgia dá následne výpoveď v práci, zbaví sa svojho majetku a vydáva sa na svoju poslednú dovolenku snov do luxusného hotela v Karlových Varoch.

Rozhodnutá užiť si naplno jej zostávajúci čas si zarezervuje prezidentskú izbu, nakúpi najdrahšie oblečenie, rozhodne sa vyskúšať snowbording, zahrať si v kasíne. Jej životným štýlom sú uchvátení všetci v hoteli. Až na hotelovú manažérku a zopár hotelových hosťov, ktorí si myslia, že Georgia má v pláne narušiť ich životy a zničiť ich kariéru. Georgia si chce pritom iba užiť každú jednu sekundu svojho života.

UTOROK 20:35JOJ - Matky rebelky: Šťastné a veselé

Matky rebelky chcú znova vyraziť na poriadny záťah, tentoraz na vianočné sviatky. Ale ich vlastné matky im v tom zabránia! Oslávia rebelky Vianoce ako vzorné matky? Hovorí sa, že Vianoce sú najkrajšie obdobie roka. Ale určite nie pre mamy! Dobre o tom vedia aj naše tri matky - rebelky.

Už majú dosť večného upratovania, varenia, vyzdobovania a zháňania perfektných darčekov pre celú rodinu, a občas aj pre seba, aby oteckovia nemali starosti. Preto sa vzbúria a rozhodnú, že tento rok si Vianoce konečne chcú poriadne užiť aj ony. Akurát netušia, že čoskoro sa ohlásia hostia, ktorí s ich predstavou dokonalých sviatkov asi nebudú úplne súhlasiť - ich vlastné matky. Oslávia rebelky Vianoce tentoraz ako vzorné matky?

20:30 Markíza - Pohádky pro Emu

Peter Miller žije a pracuje už niekoľko rokov v Londýne. Jeho zabehnutý rytmus života jedného dňa preruší správa z Prahy, ktorú považuje za omyl alebo zlý vtip. Je otcom osemročnej Emy a po nehode matky - aj jej jedinou šancou, ako sa vyhnúť detskému domovu. Nutnosť spolužitia s dcérou o ktorej existencii doposiaľ nemal ani tušenie, prevráti Petrovi život doslova hore nohami. Navyše musí nájsť pre dcéru novú matku a presvedčiť sociálku, že rolu rodiča zvládne. Peter už dávno prestal veriť na lásku, ale zázraky sa občas stávajú...

STREDA 20:15 Dajto - Spojenec

Newyorský detektív Keith Miller je typický drsný policajt so životnými skúsenosťami pozbieranými na ulici, ktorému plánovaný kariérny vzostup komplikujú obvinenia z nezákonného jednania, ktoré sa s ním tiahnu od jeho posledného prípadu.Na porade dňa je ale nová akcia - v prepadnutej banke držia lupiči desiatky rukojemníkov. Táto krízová situácia bude ale veľmi neštandardná. Detektív Miller totiž musí poraziť asi najinteligentnejšieho zločinca, ktorého za svoju bohatú kariéru stretol, a pokúsiť sa prekaziť zločin, ktorý sa zdá byť dokonalý.

Vo chvíli, kedy sa vyjednávanie medzi políciou a chladnokrvným stratégom priostruje, a všetkým zúčastneným začínajú tiecť nervy, vstúpi do hry vplyvná právnička (Jodie Foster), ktorá chce túto krízu využiť vo svoj prospech. A detektív Miller si čoskoro uvedomí, že pravidlá v tejto hre na mačku a myš neboli rozdané jednoznačne, a že na prvý pohľad dokonalý zločin môže byť ešte dokonalejší.

ŠTVRTOK 20:30 Markíza - Dračia nevesta

Uprostred svadby unesie drak princeznú Miroslavovi na svoj zámok na ostrove.Princezná stratila všetky svoje blízke i ženícha a teraz sa nachádza v spoločnosti krásneho Armani.Ale kto to je a čo robí na ostrove?Miroslava to zistí, ale bude už neskoro.Zamilovala sa do človeka-draka a pochopí, ako veľmi láska niekedy bolí.

PIATOK 20:30 Markíza - Všetko alebo nič

Všetko alebo nič je príbehom o vzťahoch, ktoré nás valcujú, o ženskom priateľstve, ktoré nás chráni, o mužoch, na ktorých sa nezabúda... Aj keď vlastne toho nie sú hodní. Príbeh popretkávaný sarkazmom, humorom, hnevom, beznádejou, vášňou, smiechom, slzami, mužským egom a ženským sebavedomím. Príbeh tak skutočný, že v ňom objavíte samých seba.

20:15 Dajto - Ja, legenda

Robert Neville je brilantný vedec. Ani jemu sa však nepodarilo zabrániť šíreniu desivého, ľuďmi vyvinutého vírusu, ktorý je nezastaviteľný a nevyliečiteľný a mení ľudí na krvilačné beštie. Neville, z neznámeho dôvodu imúnny, je teraz posledným nenakazeným živým človekom v New Yorku... A možno aj na celom svete.

Celé tri roky poctivo vysiela rádiom odkazy a snaží sa skontaktovať s inými ľuďmi, ktorí unikli nákaze. Ale Neville nie je v New Yorku sám. V tieňoch naňho číhajú zmutované obete vírusu,sledujú jeho každý krok a čakajú, kým urobí fatálnu chybu. Neville je možno poslednou nádejou pre ľudstvo. Musí len nájsť spôsob, ako pomocou svojej imúnnej krvi vyvinúť protilátku, ktorá zvráti účinky vírusu. Vie, že "infikovaní" sú v presile a jeho čas sa kráti.

SOBOTA 20:35 JOJ - Sám doma

"Mám pocit, že sme doma nechali niečo dôležité," vraví pani McCallisterová manželovi na palube lietadla nad Atlantikom na ceste do Paríža. To však ešte netuší, že doma zabudli "niečo" tak dôležité, že sa im o tom bude najbližšie týždne snívať každý deň. Zabudli totiž doma svojho najmladšieho syna Kevina.

Kevin má sotva desať rokov, ale vyzerá to tak, že s panikou si vôbec nepotykal. Konečne si doma môže robiť, čo sa mu zachce. Veď je sám doma... Sú tu však aj dvaja nešikovní zlodeji, ktorí si robia zálusk na ľahký zárobok. To ale netušia, že Kevin dom premenil na nekončiacu pascu a tento výprask si budú pamätať až do najbližších Vianoc...

20:30 Markíza - Harry Potter a Kameň mudrcov

Harry Potter prežíva ako sirota neradostné detstvo. Blížia sa však jeho jedenáste narodeniny a vtedy mu obor Hagrid vyjaví tajomstvo jeho života: Harry je čarodejník! Vzápätí v čarodejníckom svete nastáva veľký rozruch. Chlapec, ktorý už ako batoľa porazil mocného pána zla, sa konečne vydáva na cestu, ktorá mu bola predurčená...

NEDEĽA 20:30 Markíza - Snehulienka a lovec

Rozprávka sa skončila! Zabudnite na Snehulienku a jej milučký spev, ktorý v legendárnej disneyovke počúva celá príroda. V tejto verzii si krehká princezná neváha obliecť brnenie a na zlú macochu vyráža s mečom v ruke. Snehulienka a lovec je výpravnou dobrodružnou fantasy, ktorá možno paradoxne zodpovedá pôvodnej verzii bratov Grimmovcov viac ako Disneyho film. A o čo tu vlastne ide?

Mocná čarodejnica Ravenna sa lsťou votrela do priazne kráľa prosperujúcej a mocnej ríše, ktorý z nej čoskoro urobí kráľovnú a potom zomrie. Ravenne ale podľa proroctva kúzelného zrkadla stojí v šťastí nevlastná dcéra Snehulienka a posadnutosť vlastnou krásou, ktorú by si rada uchovala navždy. Všetky problémy by vyriešila Snehulienkina smrť, ibaže dievčina práve ušla z domáceho väzenia do Temného lesa, odkiaľ sa ešte nik živý nevrátil. Ale kráľovná potrebuje mať istotu, a tak si najme odvážneho lovca, ktorý dostane za úlohu ju vystopovať a priviesť späť.

Jeho vražednú misiu komplikujú nielen čudní obyvatelia lesa, ale aj to, že Snehulienka nie je len taká obyčajná dievčina. Pokoja pri práci lovcovi nepridáva ani statočný princ, ktorý má pre ňu slabosť už od detstva, a najmä partia siedmich trpaslíkov, ktorí síce nie sú takímilí ako Prófa a Stydlín, zato vedia dobre narábať so sekerou a vedia, že so Snehulienkou im svitla nádej na záchranu temnotou zmietanej ríše.

Viac o téme: Dračia nevestaSpojenecPohádky pro EmuPosledné Vianoce
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu