Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Parádne TV TIPY, z ktorých si vyberie každý: Tešte sa na filmové trháky aj mrazivú vojnovú drámu

(Zdroj: Photo © Studiocanal, Photo © Warner Bros. Pictures, Photo © Universal Pictures / Bob Mahoney, Guy D’Alema)

Začal sa nám nový týždeň a my vám tradične prinášame TV TIPY, ktoré vám spríjemnia čas doma. Tešiť sa môžete na komédie, romantické filmy či akčné trháky, no na svoje si prídu aj milovníci drámy. Vyberie si proste každý.

PONDELOK 20:30 Markíza - Tvoj snúbenec, môj milenec

Na oslave svojich tridsiatych narodenín sa Rachel začína trápiť pocitom, že jej život zatiaľ nevychádza podľa jej predstáv.Má síce skvelú prácu v prestížnej právnej kancelárii na Manhattane, to ale Rachel ku šťastiu nestačí.Spokojné flirtovanie jej najlepšiej kamarátky, krásneja energickejDarcy, a jej okúzľujúceho snúbenca Dexa ešte podčiarkne Rachelin pocit osamelosti - večer bude opäť odchádzať domov sama.

Tentokrát sa ale ráno prebudí vedľa Dexa, svojho spolužiaka z univerzity... a snúbenca Darcy. Rachel ani Dex si nedokážu vysvetliť, ako mohli nechať všetko zájsť tak ďaleko, a snaží sa na spoločne strávenú noc zabudnúť. Svadba Darcy a Dexa sa blíži a Rachel si začína uvedomovať, že nečakaný románik s Dexom možno nebola chyba. Stojí teraz pred ťažkou voľbou: dá prednosť priateľstvu s najlepšou kamarátkou, alebo láske svojho života?

UTOROK 20:15 Dajto - Nebezpečná rýchlosť

Po príšerne nepodarenej lúpeži sa Casey Stein ocitne na úteku pred neľútostným gangom vedeným mafiánskym bossom Hagenom.Casey má teraz pri sebe drahocenný náklad patriaci Hagenovi, ktorý sa nezastaví pred ničím, aby ho získal späť.Caseymu preto nezostáva nič iné, než zavolať svojmu bývalému zamestnávateľovi a pašerákovi drog Geraniovi,aby ochránil svoju dlhoročnú priateľku Juliette, než sa dostane do rúk Hagenovi.Casey sa vydáva na zbesilúautomobilovú naháňačku po nemeckých diaľniciach v snahe zachrániť svoju životnú lásku skôr, než bude neskoro.

STREDA 20:25 JOJ Plus - Lov na zabijaka

Praha sa po páde komunizmu stáva ideálnym miestom pre sídlo organizovaného zločinu.Sústredia sa tu mafiánskerodinyz bývalého Sovietskeho zväzu.Ich prímerie je však krehké, a keď jedna rodina poruší pravidlá, rozhorí sa pravá mafiánska vojna, do ktorej sú prizvaní aj nájomní zabijaci zo zahraničia.

ŠTVRTOK 20:20 JOJ Cinema - Tajomstvo domu s hodinami

Desaťročný chlapec Lewis sa po smrti rodičov odsťahuje do pánskeho sídla svojho strýka Jonathana.Strýka i jeho susedku si čoskoro obľúbi.V dome sa však dejú čudné veci, strýko i jeho susedka totiž ovládajú kúzla.Lewis pomáha svojmu kúzelníckemu strýkovi vypátrať hodiny, ktoré by svojou čarovnou mocou mohli spôsobiť koniec sveta.Film je natočený podľa klasického fantasy románuJohna Bellairsea.

PIATOK 20:30 Markíza - Ostreľovač

Režisér akčnej drámy Training Day Antoine Fuqua natočil ďalší film z žánrovej kategórie, v ktorej sa cíti najlepšie. Hrdinom Ostreľovača je elitný sniper, ktorý sa ocitne v nezávideniahodnej situácii, keď je obvinený z pokusu o atentát na amerického prezidenta. V nerovnom súboji jedinca proti systému sa Mark Wahlberg vydáva v stopách osamelých bojovníkov, ktorí museli zužitkovať všetky svoje schopnosti k tomu, aby v tejto vopred prehranej hre prežili a zvíťazili.

SOBOTA 20:35 JOJ - Z cudzieho krv netečie

Čo všetko sa vám môže stať, keď vám niekto ukradne totožnosť? A čo musíte podstúpiť, aby ste ju získali späť, zvlášť keď proti vám stojí úplne nevyspytateľná a bezohľadná kreatúra. Tvorcovia komédie Šéfovia na zabitie a Macík priviedli na svet ďalšieho neznesiteľného antihrdinu. Je trošku viac korpulentná a trošku viac kradne. Sandy Patterson mal život ako zo škatuľky (ukážková rodina, nádherný dom, rozbehnutá kariéra), kým pri náhodnom tankovaní na pumpe nezistil, že má prečerpaný limit na karte. Hneď na to sa mu začal jeho dokonalý svet rúcať ako domček z kariet.

Všetko vyvrcholilo jeho zatknutím a obvinením z neuposlúchnutia súdneho príkazu. Na policajnej stanici sa síce vysvetlilo, že je v tom Sandy nevinne, pretože sa stal obeťou zlodejky identít, ktorá využila to, že jeho meno je obojpohlavné a začala sa za neho vydávať. Lenže toto zistenie jeho problém nerieši. Pokiaľ má svoj život získať späť, musí ženu, ktorá mu ho ukradla, nájsť a privliecť do rúk spravodlivosti po dobrom alebo po zlom.

NEDEĽA 22:05 PrimaMAX - Chlapec v pruhovanom pyžame

Osemročný Bruno je synom nacistického dôstojníka, ktorý je povýšený a potom odvelený z pohodlia Berlína do opustenej oblasti na vidieku.Bruno, ktorého staršia sestra už má iné záujmy, sa cíti osamelý a nemá sa s kým hrať.Z nudy a zo zvedavosti neposlúchne varovanie matky, že sa nemá vzďaľovať od domu, a vydá sa k neďalekej "farme".

Netuší, že je to koncentračný tábor, kde sa v praxi vykonáva "konečné riešenie" židovskej otázky.Náhodou sa však stretne s rovnako starým Shmuelom, ktorý je oblečený do pruhovaného "pyžama" rovnako ako kuchár, ktorý pre Brunovu rodinu varí.Hoci chlapec na druhej strane plotu s ostnatým drôtom žije úplne iný život ako Bruno, dvojica sa skamaráti a Bruno si zvoľna začína uvedomovať, aký je naozaj svet dospelých.

Viac o téme: Nebezpečná rýchlosťChlapec v pruhovanom pyžameOstrelovačLov na zabijakaTvoj snúbenecMôj milenec
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu