Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Privítajte september nadupanými TV TIPMI: Čaká na vás nádherný animák aj slovenská klasika

Vaiana: Legenda o oceáne
Vaiana: Legenda o oceáne (Zdroj: Walt Disney Pictures)

September je definitívne tu, letné prázdniny a dovolenky sú minulosťou a každý z nás sa musí pripraviť na jesenný zhon. S dobrými filmami, ktoré si nielen užijete, ale pri nich aj dobre zrelaxujete, to pôjde omnoho lacnejšie. Poďte sa pozrieť, čo si pre nás pripravili televízie v prvý septembrový týždeň. Nudiť sa rozhodne nikto nebude!

PONDELOK 20:15 Dajto - Inferno

Tom Hanks sa vracia v roli Roberta Langdona, aby rozlúštil ďalšiu zo série pozoruhodných záhad. Strhujúci triler nakrútený podľa rovnomenného svetoznámeho bestselleru z pera Dana Browna, ktorý je po Anjeloch a démonoch, Da Vinciho kóde a Stratenom symbole už štvrtou časťou slávnej knižnej série.

Posledný príspevok Chadwicka Bosemana ovládol Twitter! FOTO Pocta vhodná pre kráľa, reaguje sieť

Profesor Robert Langdon sa zobudí na nemocničnom lôžku vo Florencii a nepamätá si nič, čo sa odohralo za posledných niekoľko dní. Jeho život je v ohrození a všetko závisí od toho, či dokáže rozlúštiť najťažšiu hádanku svojho života. Pokiaľ by sa tak totiž nestalo, doplatiť na to môže celý svet.

UTOROK 22:00 Dvojka - Boxer a smrť

Veliteľ koncentračného tábora Kraft náhodne zistí, že väzeň Komínek má profesionálne boxerské skúsenosti. Zo dňa na deň sa z väzňa stáva Kraftov tréningový partner a nechtiac tak získava privilegované postavenie v tábore. Jeho vnútorný postoj sa však zmení po smrti priateľa a spoluväzňa Venžlaka.

Zlosť a vzdor ho napokon privedú k otvorenej revolte. Film prináša nový pohľad na tému degradácie človeka v období fašizmu cez tragický príbeh jednotlivca, ktorého jedinou šancou na záchranu života je prijať pravidlá nerovnej, nielen boxerskej, hry. Najzásadnejšia otázka je jasná - akú cenu má život jedného človeka?

STREDA 22:25 JOJ Plus - Predčítač

Romantická dráma, nakrútená podľa rovnomenného bestselleru Bernharda Schlinka, začína v povojnovom Berlíne. Pätnásťročnému Michaelovi Bergovi príde cestou zo školy zle a pomôže mu neznáma tridsiatnička Hanna. Keď sa mladík uzdraví, nájde ju, aby jej poďakoval. Onedlho medzi nimi vzplanie vášnivý, ale utajený vzťah a Michael svojej milenke na prianie často predčíta z kníh. I napriek intenzite vzájomných citov však žena jedného dňa záhadne zmizne.

Ivan Trojan a Juraj Loj stvárnili v Šarlatánovi životných partnerov: TAKTO zvládli intímne scény

O osem rokov neskôr Michael ako študent práv sleduje procesy s vojnovými zločincami a stretáva sa so svojou láskou znovu za úplne iných okolností – uvidí ju na lavici obžalovaných. Keď sa dozvedá o jej minulosti, odhalí tajomstvo, ktoré im úplne zmení život. Film je mrazivým príbehom o pravde, odpustení i o tom, ako sa jedna generácia vyrovnáva so zločinmi tej predchádzajúcej.

ŠTVRTOK 20:15 Dajto - Policajt v Beverly Hills 2

Kto videl výbornú akčnú komédiu Policajt v Beverly Hills v hlavnej úlohe s neodolateľným a hlavne "neumlčateľným" Eddie Murphym, určite si nenechá ujsť v poradí druhé pokračovanie. Herecké obsadenie, dynamický dej a svojrázny humor sú zárukou diváckej príťažlivosti. Eddie Murphy sa aj tentoraz statočne prebíja nástrahami Beverly Hills, aby tu nakoniec zneškodnil bandu zločincov.

Dej filmu tentokrát otvárajú dva dôležité momenty. Prvým je vykradnutie Adrianovho klenotníctva v Beverly Hills, druhým sa - o pár dní neskôr - stáva prípad policajného kapitána Bogomila, ktorý bol na ceste z práce prepadnutý a ťažko postrelený. Keď sa o jeho zranení dozvie v Detroite Axel Foley, odletí do Kalifornie, aby pomohol svojmu zranenému priateľovi. Od počiatku je mu jasné, že pri odhaľovaní páchateľa to nebude mať ľahké.

PIATOK 20:35 JOJ - Vaiana: Legenda o oceáne

Vaiana, odvážne dospievajúce dievča z ostrova Moana v starovekej Polynézii, sa vydáva na nebezpečnú plavbu naprieč oceánom, aby zachránila svoj národ ohrozený kliatbou. Na svojej ceste stretne kedysi mocného poloboha Mauiho, ktorý jej pomáha stať sa skúsenou námorníčkou.

Spoločne sa plavia šírym oceánom, prežívajú úžasné dobrodružstvá, ale zažijú aj nebezpečné chvíle, napríklad pri stretnutí s obrovskými monštrami a príšerami, ktorým uniknú len o vlások. A Vaiana počas cesty plní dôležitú úlohu svojich dávnych predkov a objaví niečo, čo vždy hľadala – samú seba.

SOBOTA 20:30 Markíza - Fantastické zvery a ich výskyt

Fantastické zvery a ich výskyt je úplne novým čarodejníckym dobrodružstvom, ktoré nás vracia do sveta čarodejníkov a zvláštnych bytostí vytvoreného spisovateľkou a autorkou príbehov o Harry Potterovi J. K. Rowlingovou. Fantastické zvery a ich výskyt začínajú v roku 1926, kedy Newt Scamender práve dokončil svetovú výpravu za hľadaním a dokumentáciou výnimočného výskytu magických stvorení.

Natočil Sociálnu sieť, Sedem či Klub bitkárov: David Fincher oslavuje, toto ste o ňom nevedeli

Jeho krátke zastavenie v New Yorku by sa zaobišlo bez nehody, keby nebolo mukla menom Jacob, strateného magického kufríka a úteku niektorých newtových fantasticých zverov, ktoré môžu byť veľkým problémom rovnako pre svet čarodejníkov, ako muklov. Okrem toho sa však začína preberať zlo, ktoré na dlhé roky ovplyvní dejiny čarodejníkov. 

NEDEĽA 20:00 Doma - Pýcha a predsudok

Pani Bennetová (Brenda Blethyn) vedie svojich päť dcér k názoru, že žena môže byť šťastná len vtedy, keď sa dobre vydá. Elizabeth (Keira Knightley) však názory svojej matky nezdieľa. Keď sa v blízkom zámočku ubytuje slobodný a bohatý pán Bingley (Simon Woods), všetci Bennetovci zacítia šancu na výhodný sobáš.

Najstaršia dcéra Jane (Rosamund Pike) pánovi Bingleymu okamžite podľahne, Elizabeth sa však viac páči jeho priateľ, pán Darcy (Matthew MacFadyen). Pozrite si jedno z najlepších spracovaní jedného z najčítanejších diel celej histórie. Pre zaujímavosť, táto verzia známeho príbehu bola dokonca nominovaná na štyroch Oscarov a dva Zlaté Glóbusy.

Viac o téme: InfernoPýcha a predsudokFantastické zvery a ich výskytPolicajt z Beverly HillsBoxer a smrťPredčítačVaiana
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu