Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dobrodružný veľkofilm či nálož obľúbených českých komédií: Tieto TV TIPY si rozhodne užijete

Po čom muži túžia
Po čom muži túžia (Zdroj: ČSFD)

Aj tento týždeň si pre nás televízne stanice pripravili množstvo zaujímavých filmov, z ktorých si vyberie naozaj každý. My sme si pre vás pripravili to najlepšie, na čo sa môžete v priebehu najbližších siedmich dní tešiť. Dáte prednosť dobrodružstvu pri Veľkom čínskom múre, alebo si vyberiete obľúbené české komédie?

PONDELOK 20:30 Dajto - Muži v nádeji

Môže byť nevera základom šťastného manželstva? Šarmantný Rudolf je o tom presvedčený. S úspechom uplatňuje svoju divokú teóriu v každodennej praxi, a to s neutíchajúcim elánom, ktorý je u čerstvého šesťdesiatnika závideniahodný. O to viac potom nechápe naivitu svojho neznesiteľne korektného zaťa Ondreja, ktorý pre samé svedomité plnenie povinností nevníma, ako nebezpečne sa jeho žena Alica začína nudiť.

Nový film od tvorcov Teórie tigra: Ako znázorniť vzťahy? No predsa komédiou!

Milujúci otecko a kamarátsky svokor Rudolf preto ponúkne Ondrejovi niekoľko preverených rád, ako vniesť do umierajúceho manželstva potrebný vzruch. Koniec koncov ide o rodinné šťastie jeho jedinej dcéry. Z nudného Ondreja sa potom vďaka romániku s krásnou Šarlotou skutočne stáva sebavedomý pán tvorstva, obletovaný milenkou a obdivovaný vlastnou manželkou. Situácia je to síce krásna, ale dlhodobo neudržateľná. 

UTOROK 20:15 JOJ Cinema - Prvý vo vesmíre

Po úspešnej snímke Gagarin: Pěrvyj v kosmose, ktorej autorom bol Pavel Parchomenko, prichádza Dmitrij Kiseljov s tematicky podobným vesmírnym dobrodružstvom podľa skutočnosti. Režisér sa zameral na udalosti z roku 1965, kedy pri lete kozmickou loďou Voschod 2 Alexej Archipovič Leonov, ako prvý človek vo vesmíre, vystúpil z družice do voľného priestoru.

Veliteľom dvojčlennej posádky bol jeho najbližší priateľ Pavel Ivanovič Beľajev. Toto je príbeh dvojice kozmonautov, ktorí v čase studenej vojny s odhodlaním riskovali svoje vlastné životy, aby splnili očakávania vysokých predstaviteľov vlády ZSSR v boji s najväčším oponentom v snahe o podmanenie vesmíru: USA.

STREDA 20:15 Dajto - Smrtonosná zbraň 3

Sú síce partneri, ale nemohli by byť rozdielnejší - losangeleskí policajti Martin Riggs (Mel Gibson), výbušný bitkár s dušou romantika, a jeho partner Roger Murtaugh (Danny Glover), vyrovnaný otec rodiny s jediným prianím - dožiť sa v pokoji dôchodku. To však s Riggsom nie je vôbec jednoduché. Keď sa jedného dňa dostanú k náloži v podzemí jednej z mnohých luxusných kancelárskych budov, výsledkom Riggsovej horkokrvnosti je kopa trosiek a vzápätí degradácia na obyčajných pochôdzkárov.

Paris Hilton oslavuje 40-tku: Z dedičstva najprv nemala nič, porno ju vyšvihlo na vrchol

Tak si Murtaugh určite posledný týždeň pred dôchodkom rozhodne nepredstavoval. S Riggsom sa však ani na ulici nenudí. Hneď v prvý deň sa stanú svedkami prepadnutia banky. Obaja detektívi dostanú šancu prípad vyšetriť a okamžite sa dostanú do konfliktu s temperamentnou agentkou Lornou Coleovou, ktorá má s nimi spolupracovať. Kým sa hádajú, je ich jediný zdroj informácií zavraždený bývalým policajtom. A to je len začiatok. 

ŠTVRTOK 20:15 JOJ Cinema - Môj kamarát špión

JJ je bývalý príslušník špeciálnych síl USA, ktorý vstúpil do služieb CIA. Ako nový agent však nemá dostatok skúseností a pokazí svoju prvú veľkú akciu. Jeho šéf David Kim mu napriek tomu dá druhú šancu. Musí sledovať rodinu svojho príbuzného, francúzskeho ilegálneho obchodníka so zbraňami, a zistiť, či neukrýva isté utajované dokumenty.

Pri rutinnej sledovacej akcii ho ale odhalí deväťročná Sophie. Výmenou za to, že nikomu neprezradí jeho krytie, jej dobrák JJ neochotne prisľúbi, že ju naučí tajomstvá umenia, ako byť dobrou špiónkou. To, čo sa najskôr zdalo byť ľahkou úlohou, sa čoskoro zmení na súboj dôvtipu, keď vysvitne, že Sophie nepotrebuje veľa skúseností, aby prekabátila ostrieľaného agenta.

PIATOK 20:35 JOJ - Veľký čínsky múr

Hollywoodska superstar hrá vo Veľkom čínskom múre súbojmi zoceleného žoldniera Williama Garina, ktorý prišiel na Ďaleký východ získať tajomstvo strelného prachu. Mimoriadne nebezpečná misia v exotickom prostredí nemohla dopadnúť dobre, a ani tak výnimočný lukostrelec, akým je Garin, sa nedokázal ubrániť obrovskej presile bojovníkov tajného zoskupenia.

Nóri natáčajú remake našej najobľúbenejšej rozprávky: Prvé zábery! FOTO Aha, kto stvárni Popolušku

Ich prvotnou úlohou je ochrana masívneho a zdanlivo nekonečného múru, pri pohľade na ktorý by Garinovi a jeho priateľovi Pero Tovarovi spadla sánka, keby im nehrozila poprava. K nej však nedôjde, na múr zaútočí armáda monštier a pomoc skvelých vojakov sa ich väzniteľom hodí. Ťažko ale povedať, či si zoči-voči valiacim sa nemilosrdným monštrám nemali radšej vybrať tú popravu.

SOBOTA 20:30 Markíza - Po čom muži túžia

Charizmatický cynik Karel Král, trochu šovinista a sarkastický sympaťák, na ktorého ženy letia, je šéfredaktorom časopisu Playboy. Jedného dňa jeho nezáväzný spôsob života utŕži hneď niekoľko rán. Dostane výpoveď kvôli poklesu predajnosti časopisu, bývalá manželka a dcéra ho opäť naštvú, neznáma žena mu nabúra auto a na jeho miesto je dosadená krásna, mladá šéfredaktorka Leona.

Karel vyrieši problémy po chlapsky – spoločne s najlepším kamarátom Čestmírom sa opije a v dobrodružnej noci si praje, aby sa stal ženou, pretože „ženy to majú v živote omnoho jednoduchšie a on je za to kvôli nim na dne.“  Ráno Karel zistí, že následkom nočnej alkoholickej „jazdy“ a zásahom veštkyne Zoltany sa stal ženou. Avšak len fyzicky. Karel sa ako Karla musí vyrovnať nielen s novým vzhľadom, ale hlavne sa naučiť fungovať v ženskom tele a zistiť, či to majú ženy naozaj jednoduchšie?

NEDEĽA 20:30 JOJ Plus - Inštalatér

Štyridsaťročný Luboš Cafourek je svojrázny inštalatér z obce Tuchlovice pri Prahe. Je zručný a poctivý, so všetkým si poradí, žiadnej práce sa nikdy nezľakne. Nemá auto, za zákazníkmi jazdí na bicykli alebo autobusom, prípadne sa nechá odviezť. Mobil nepoužíva, telefonáty za neho vyriaďuje jeho matka, ktorá mu tiež varí a nakupuje, perie, robí účtovníctvo a riadi chod celej domácnosti.

Luboš má vždy na všetko nečakanú a vtipnú odpoveď, ale praktický a spoločenský život mu uniká medzi prstami. Za prácu si nedokáže vypýtať primerané peniaze, kamarátom opravuje zadarmo a to, čo zarobí, hneď minie za jedlo pre túlavé mačky alebo za hazard. Luboš všetko nepríjemné odsúva na "neskôr" alebo na "uvidíme". Všetky jeho pokusy o kontakt so ženami končia fiaskom a mama sa márne snaží, aby si syn konečne našiel partnerku.

Viac o téme: Veľký čínsky múrPo čom muži túžiaInštalatérPrvý vo vesmíreSmrtonosná zbraň 3Môj kamaráť špión
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu