Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Unikátny príbeh dvoch tenisových velikánov a kultové trháky: Skvelé TV TIPY, ktoré vás nesklamú

(Zdroj: Photo © Nordisk Film)

Začal sa nám nový týždeň a my vám s ním tradične prinášame obľúbené TV TIPY. Tento týždeň televízie stavili na skvelý životopisný film o tenisových legendách Borgovi a McEnroevi, Tom Hanks sa predstaví vo svojom kultovom filme Zelená míľa. Tešiť sa môžete aj na komédie a svet bude opäť zachraňovať Bruce Willis v štvrtej Smrtonosnej pasci.

PONDELOK 20:30: Jednotka - Borg/McEnroe

Wimbledon, 1980. Všetci sa tešia na svetovú jednotku a jednoznačného kráľa Wimbledonu Björna Borga a jeho obhajobu titulu. Netušia, že vždy rozvážny a chladnokrvne pôsobiaci elegán vo svojom vnútri trpí obrovským tlakom, ktorý je na neho vyvíjaný v kolotoči komerčného tenisového priemyslu. Okrem toho mu na päty šliape drzý americký mladík John McEnroe, ktorý chce svojho bývalého hrdinu nahradiť na wimbledonskom tróne.

UTOROK 22:50 JOJ Plus - Sklenená izba

Ľúbostný príbeh nakrútený podľa bestselleru britského spisovateľa Simona Mawera, ktorý sa inšpiroval dramatickými udalosťami 20. storočia i zrodom ikonického architektonického skvostu - legendárnej brnianskej vily Tugendhat. Na pozadí osudu jej majiteľov odzrkadľuje tragédiu Československa po vypuknutí druhej svetovej vojny. Na kopci nad Brnom vyrástol začiatkom tridsiatych rokov minulého storočia obdivuhodný dom - majstrovské dielo modernistickej architektúry z betónu a ocele z dielne slávneho architekta von Abta.

Klenotom je Sklenená izba, nad ktorou sa tají dych. Von Abt túto jedinečnú stavbu navrhol pre bohatého podnikateľa Viktora Landauera, jeho ženu Liesel a ich rodinu. Sklenená izba sa stáva nielen architektonickým skvostom, ale aj synonymom krásy, modernosti, otvorenosti a rovnako tiež symbolom nádeje mladého československého národa, symbolom budúcnosti. Rodinný život, aký si Liesel vysnívala, prestúpený svetlom a pokojom priezračného priestoru, naplnený láskou a umocnený vzťahom s nerozlučnou priateľkou Hanou, však netrvá dlho. Viktor je Žid a Európu čím ďalej tým viac zahaľuje tieň nacizmu.

Rodina sa pripravuje na odchod do exilu. Ďalšou ranou pre Liesel je bolestné zistenie, že Viktor má pomer s mladou ženou Katou, ktorej ako vojnovému utečencovi poskytli vo svojom dome azyl. Liesel sa čoraz silnejšie upína k Hane, manželke rodinného právnika Landauerovcov, Oskara. Kým Liesel je vo svojich citoch rezervovaná, Hana je voľnomyšlienkárka, ktorá si rada užíva všetko šťavnaté, čo život prináša. A hoci Liesel cíti, že za ich priateľstvom klíči niečo väčšie a krajšie, bráni sa tomu naplno oddať. V panike a zmätku, ktoré sprevádzajú nemeckú inváziu, Landauerovci za dramatických okolností utekajú z Československa.

Vila však zostáva a jej príbeh pokračuje. Hana s manželom sa rozhodnú v Brne zostať. Vďaka pomeru s nemeckým leteckým konštruktérom Stahlom sa pred Hanou otvorí možnosť návratu do magickej Sklenenej izby. Nech bude osud vily akýkoľvek, nádej, ktorú Sklenená izba symbolizuje, pretrvá navždy.

STREDA 20:30 JOJ Plus - Smrtonosná pasca 4.0

Detektív John McClane má problémy so svojou dcérou Lucy, a keď ju vytiahne v noci z priateľovho auta, ich vzťah sa tým rozhodne nezlepší. Hneď nato je John vyzvaný nadriadeným, aby vyzdvihol hackera Matta Farrella a dopravil ho do Whasingtonu na oddelení počítačovej bezpečnosti FBI. John nájde Matta doma, ale než stačí byt opustiť, sú napadnutí ozbrojenými mužmi a dôjde k prestrelke.

Matt je počítačový génius, ale zo streľby je vydesený. Naviac mu nedochádza, že sa niekto snaží zabiť jeho. McClane mu to vysvetlí a dopraví ho na FBI do strediska počítačovej bezpečnosti. Z médií sa zatiaľ hrnú správy o problémoch s počítačovým systémom a padá jedno odvetvie za druhým. Matt zistil, že sa jedná o takzvaný kybernetický výpredaj...

ŠTVRTOK 20:30 Dajto - Nočný bežec 

Film hovorí o kedysi skvelom nájomnom vrahovi Jimmym Conlonovi, ktorý mal prezývku "Gravedigger". V súčasnosti je už 55-ročný Jimmy iba tieňom seba samého a hriechy svojej minulosti sa snaží vyriešiť pri poháriku whisky. Jeho najlepším priateľom je starnúci mafiánsky boss Shawn Maguire. Zvláštnu trojicu dopĺňa detektív, ktorý je už tridsať rokov o krok pozadu za Jimmym.

Život unaveného zabijaka naberie rýchly spád, keď sa podsvetie rozhodne zlikvidovať jeho syna Mika, ktorého kedysi dávno opustil. Jimmy má presne jednu noc na to, aby sa rozhodol, či zachová lojalitu svojej zločineckej rodine alebo ostane verný rodine skutočnej.

PIATOK 20:35 TV Joj - Zelená míľa

Paul Edgecomb sa vracia v spomienkach do roku 1935, kedy bol zamestnaný v louisianskej väznici ako hlavný dozorca. Vtedy sa tam stretol s výnimočným, hoci duchom prostým mužom, ktorý bol obdarený nielen veľkým srdcom, ale aj nadpozemskými schopnosťami. Bol to John Coffey, neprávom odsúdený na smrť za vraždu dvoch malých dievčatiek. V tej dobe trpel Paul ťažkým zápalom močového mechúra a tiež nemal šancu zbaviť sa sadistického, všetkými nenávideného dozorca Percyho. 

Jedného dňa chce s Paulom hovoriť Coffey. Keď sa k nemu priblíži, chytí ho rukou v rozkroku, potom šokovaného Paula pustí a on uvidí, ako černoch vypustil z úst čierny oblak, a súčasne si uvedomí, že jeho bolestivý zápal zmizol. Coffey má zvláštnu schopnosť, vďaka ktorej vylieči ženu správca väznice, ku ktorej ho tajne v noci prevezú, dokonca oživí cvičenú myš jedného väzňa, ktorú zabil zlomyseľný Percy. John Coffey, ktorého čaká smrť, prijíma svoj údel odovzdane a bez horkosti.

SOBOTA 20:35 TV Joj - Som sexi

Každá žena je tak krásna, ako sa sama cíti. Záleží len na prístupe. Všetko je v hlave, preto zmeňte všetko okrem seba! A podľa toho sa začne aj správať k svojmu okoliu. Žena, ktorá bojuje s neistotou pre svoju nadváhu, sa po úraze do hlavy prebudí presvedčená, že je tou najkrajšou a najschopnejšou ženou na planéte. Tento pocit jej pomáha žiť veľmi sebavedome, nebojácne a ambiciózne. Ale čo sa stane, keď si uvedomí, že jej vzhľad sa nikdy nezmenil a stále je nepríťažlivo tučná? Renee Bennettová je mladá múdra žena, ktorej v živote nič nechýba - okrem sebadôvery. Renee má totiž trochu problém so svojou hmotnosťou a v svojom tele sa necíti dobre a sebaisto.

Ani to jej však nezabráni požiadať o miesto recepčnej vo veľkej kozmetickej firme na Piatej Avenue, pre ktorú zatiaľ spravovala webové stránky z pivničných kancelárií. K získaniu vysnívanej práce a potrebného sebavedomia jej nakoniec pomôže nehoda - vo fitnescentre spadne z bicykla, udrie sa do hlavy a stratí vedomie. Po prebudení vidí sama seba ako najkrajšiu a najschopnejšiu ženu na svete, a začne sa tak aj správať. Netuší však, že pre svoje okolie sa fyzicky vôbec nezmenila a je stále tou pribratou a podľa nej nepríťažlivou Renee, akou bola aj doteraz.

NEDEĽA 20:30 Markíza - Jak se zbavit nevěsty

Lenka Vlasáková hrá modernú dynamickú ženu Evu, ktorá vlastní cukráreň, stará sa o syna a musí krotiť svoju svojráznu mamu v podaní Jany Švandovej. S bývalým manželom s tvárou Davida Matáska má skvelý vzťah a ako tvrdí jej kamarátka "neboli by ste prví, čo sa rozviedli a zase dali dokopy". A potom sa skoro pobozkajú a nasleduje pozvanie na drahú večeru pri sviečkach, kde sa Honza konečne vyjadrí. Naozaj sa znova zamiloval a premýšľa o svadbe... s niekým iným! S krásnou, sympatickou a chytrou klaviristkou Lindou!

A ešte si chcú dať u Evy upiecť svadobnú tortu. To je niečo pre svojráznu Evinu mamku. Nikdy sa nevzdáva, vždy si vie rady a zničiť cudziu svadbu je pre ňu tá správna výzva. S bojovnou mamkou za chrbtom ide Eva na spoločný výlet so šťastnými snúbencami. A do toho rodinná regata, závod, bratský súboj o miesto prednostu zubnej kliniky, zlomyseľná švagrová a jeden šibnutý operný spevák. Čerešničkou na zábavnej torte je futbalový tréner v podání Matěja Rupperta.

Viac o téme: Zelená míľaSmrtonosná pasca 4.0Sklenená izbaBorg/McEnroeSom sexi
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu