Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Letné osvieženie s TV TIPMI: Televízie stavili na filmové trháky, akčné drámy aj komédie

(Zdroj: Repro foto YouTube/VAPET)

Začal sa nám nový týždeň a my vám s jeho začiatkom prinášame obľúbené TV TIPY. Počas nasledujúcich siedmich dní sa môžete tešiť na akčné filmy, drámy ale aj komédie. Vybrať si budete môcť z obľúbených filmových trhákov, ale aj novších snímok.

PONDELOK 20:30 Jednotka - Alžbeta

Oskarmi ovenčená dráma o vzostupe anglickej kráľovnej Alžbety I., ktorá sa preslávila svojou neústupčivosťou a pevnou rukou. Film zachytáva boj protestantov proti katolíkom, obdobie intríg, úkladných vrážd a popráv. Brilantným spôsobom vykresľuje históriu v časoch, kedy sa osud Anglicka ocitol na okraji hlbokej priepasti. A to v kombinácii rozprávkovej prírody a nádherných kostýmov s pochmúrnou atmosférou bitiek, stredovekých žalárov a silných dialógov.

Film je dramatickým obrazom desiatich rokov Alžbetinho života, rokov, ktoré môžeme nazvať stratenou nevinnosťou, v ktorých sa budúca modla národa ťažko a za cenu najvyšších strát snažila prežiť a byť kráľovnou. Boli to roky naplnené intrigami a zradou, doba, kedy sa Alžbeta pokúšala zmieriť náboženský rozkol krajiny a hľadala spôsob, ako úspešne balansovať medzi veľmocenskými záujmami Španielska a Francúzska, kedy bola ohrozovaná zo všetkých strán. Boli to roky, kedy sa učila prijať svoj údel...

UTOROK 20:00 JOJ Plus - Zelená míľa

V roku 1935 pracoval Paul Edgecomb ako vrchný dozorca v celách smrti jednej lousianskej väznici, kam priviedli nového odsúdenca, obrovského černocha Johna Coffeyho. Aj keď pôsobil mierumilovným dojmom, bol odsúdený za vraždu dvoch malých dievčat. Omnoho viac starostí ako väzni odsúdení na smrť, spôsobuje v tom čase Paulovi ťažký zápal močového mechúra. Jediná priaznivá správa je, že sadistický, všetkými nenávidený dozorca Percy plánuje podať žiadosť o preloženie, ale iba vtedy, keď bude môcť viesť nasledujúcu popravu. V tom čase je privezený ďalší väzeň, nebezpečný Bill Wharton, ktorý hneď po svojom príchode napadne strážnika. Jedného dňa chce s bolesťou zmietaným Paulom hovoriť Coffey. Keď sa dozorca priblíži, chytí ho rukou v rozkroku. Po tom, ako šokovaného Paula pustí, černoch vydýchne z úst čierny oblak. Súčasne si uvedomí, že jeho bolestivý zápal zmizol.

Ďalší zázrak predvedie neskôr, keď Percy s potešením zabije ochočenú myš, ktorú choval jeden z trestancov. Svojou nadprirodzenou mocou ju pred prekvapenými strážami oživí. Pri poprave Percy zámerne nenamočí hubku, ktorá sa prikladá na odsúdencovu hlavu. Popravovaný muž sa namiesto rýchlej smrti uškvarí v strašných bolestiach. Paul ho donúti napísať žiadosť o preloženie. Keď je potom svedkom bolesti svojho priateľa, riaditeľa väznice, starajúceho sa o umierajúcu manželku s neliečiteľným mozgovým nádorom, presvedčí kolegov, aby mu pomohli dostať k trpiacej žene Johna Coffeyho, ktorý by jej možno dokázal pomôcť.

Černoch ženu skutočne uzdraví. Ale vo väznici nečakane napadne Percyho a vdýchne do neho čierny oblak. Omámený dozorca vzápätí zastrelí Billa Whartona, ktorý sa ho pokúsil napadnúť. John rozpovie Paulovi pravdu. Vrahom dvoch malých dievčatiek nebol on. Zúfalý Paul to už dávno tušil. Hľadá spôsob, ako zabrániť poprave nevinného... 

STREDA 20:00 JOJ Plus - Jason Bourne

Jason Bourne už poskladal skoro všetky čriepky svojej rozbitej životnej mozaiky. Potrestal väčšinu tvorcov zvláštneho programu, ktorý z neho urobil stroj na zabíjanie. Chce hodiť minulosť za hlavu a ďalej pokračovať jednoduchou prítomnosťou, ktorú predstavujú ilegálne boxerské zápasy. Z tohto komfortu ho vytrhne bývalá kolegyňa, zbehlá agentka Nicky, ktorá mu pripomenie, že na tie najpálčivejšie otázky ešte odpovede nedostal. Keď ho potom takmer dostane nájomný zabijak, pustí sa znova do boja s Agentúrou, teraz reprezentovanou tvrdým riaditeľom Robertom Deweym a jednou nebezpečne múdrou analytičkou. Jason Bourne sa ocitá na starej známej horúcej pôde, kde nemôže veriť nikomu a ničomu a kde prežitie vyžaduje, aby si spomenul na to, čo sa naučil v programe, ktorý vďaka nemu skončil.

ŠTVRTOK 20:00 JOJ Plus - Skrat

Mallory Kane pracuje ako tajná agentka na voľnej nohe na tých najnebezpečnejších miestach na svete. Jej misie patria k tým, ktoré vlády oficiálne neschvaľujú a hlavy štátov o nich radšej nikdy nič nevedia. Po úspešnom zvládnutí rukojemníckej drámy v Barcelone je okamžite nasadená do ďalšej akcie v Dubline. Veci sa však vôbec nevyvíjajú podľa plánu a Mallory čoskoro príde na to, že ju podrazil niekto z kolegov. Zrazu je sama terčom vycvičených zabijakov, ktorí dokonale poznajú jej systém práce a vedia odhadnúť každý jej ďalší krok. Musí využiť všetky svoje skúsenosti z výcviku, aby pripravila dokonalú pascu, ktorá jej pomôže zachrániť si život, vrátiť sa domov k rodine a pomstiť sa všetkým, ktorí ju zradili.

PIATOK 20:35 JOJ - Lúpež po taliansky

Ich geniálny plán bol premyslený do najmenších detailov a prevedený úplne bezchybne. Každý z nich bol kedysi špičkovým profesionálom vo svojom obore a Charlie by za svoj tím dal aj ruku do ohňa. Podaril sa i útek napriek tomu, že išlo o jeden z najstráženejších palácov v Benátkach. Ale jeden z nich zradil... Za Steveov podraz zaplatil životom John, veterán, ktorý sebe i dcére sľúbil, že po akcii zavesí remeslo na klinec. 

Stella zdedila talent po otcovi. Ona však stojí na strane zákona. Pre Charlieho nie je ľahké získať si ju na svoju stranu a presvedčiť, že cieľom nie sú iba zlaté tehly, ale predovšetkým pomsta kamaráta, jej otca. Je potrebné zvážiť každý krok, pretože i Steve je profesionál na slovo vzatý a naviac závratne bohatý, takže čo nevie či nedokáže, si môže kúpiť alebo podplatiť...

SOBOTA 20:30 TV Markíza - Vitajte u Harmannovcov

Čerstvá dôchodkyňa Angelika sa po návšteve utečeneckého domova rozhodne "adoptovať" žiadateľa o azyl Dialla, k veľkej nevôli svojho skeptického manžela Richarda. Príchod mladého Nigérijca Dialla, ktorý sa krátko nato nasťahuje do domu Hartmannovcov, so sebou prinesie množstvo turbulencií a nedorozumení. Tieto udalosti nielen skomplikujú životy Angelikiných a Richardových dospelých detí Philipa s Sophie, ale tiež ohrozia ich manželstvo aj Diallove šance na integráciu. Napriek nastalému chaosu však prevláda nádej, že v rodine znovu zavládne stabilita, dôvera a mier.

NEDEĽA 20:30 TV Markíza - 22 výstreľov

Charizmatický Jean Reno ako Charly Matteď hrá vo francúzskom thrilleri bývalého mafiána, ktorý posledné tri roky vedie pokojný život v ústraní a venuje sa svojej rodine. Jedného rána ho na parkovisku prepadnú maskovaní muži a zasiahnu 22 guľkami. On však streľbu prežije a jeho krutá pomsta na seba nenechá dlho čakať...

Viac o téme: Zelená míľaJason BourneAlžbeta
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu