Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Miluna (55) zo Slunce, seno... starne do krásy: Rozprávkový život po boku PRACHÁČA!

Petra Pyšová ako krčmárka Miluna Zobraziť galériu (3)
Petra Pyšová ako krčmárka Miluna (Zdroj: Filmové studio Barrandov)

PRAHA - Sú ľudia, ktorým sa pred kamerou stačí objaviť len párkrát a navždy sa vryjú do pamäte divákov. To je prípad viacerých postáv, ktoré účinkovali v kultovej trilógii Zdeňka Trošku - Slunce, seno... K nim neodmysliteľne patrí aj Petra Pyšová (55), ktorá pred kariérou herečky napokon uprednostnila rodinný život po boku zámožného muža.

Trilógia Slunce, seno... je v našich končinách priam fenoménom obľúbeným naprieč celými generáciami. Vďaka účinkovaniu v ňom sa preslávila aj Petra Pyšová, ktorá pred kamerami stvárnila krčmárku Milunu. Tá s blondínkou Blaženou zvádzala boj o najväčšieho fešáka v Hošticiach - Vencu Konopníka. 

V médiách sa často spomína, že tak, ako panovala rivalita medzi Milunou a Blaženou pred kamerami, tak isto sa v láske nemali ani ich predstaviteľky - Petra a Veronika. „Naozaj sme si nesedeli,” prezradila v jednom z rozhovorov filmová Blažena.  

Miluna (55) zo Slunce,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Filmové studio Barrandov)

Okrem trilógie Slunce, seno... účinkovala Petra ešte vo filme Na krásnom modrom Dunaji. Tam sa však jej herecká kariéra skončila. Sympatická tmavovláska istý čas študovala žurnalistiku a pôsobila ako novinárka. 

Keď jej do života vstúpil vplyvný podnikateľ a manažér Vladimír Schmalz, vydala sa za neho a spolu majú tri deti - Báru, Kateřinu a Vladimíra. 

Miluna (55) zo Slunce,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

V spoločnosti sa Petra s manželom objavujú len výnimočne. Naposledy napríklad na Medzinárodnom filmovom festivale v Karlových Varoch. Fotkou odtiaľ sa pochválila aj na svojom profile na sociálnej sieti Facebook. 

Viac o téme: Petra Pyšová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu