Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Smutný osud Marušky z Byl jednou jeden král: Dcéra ju NENÁVIDELA... Zabil ju žiaľ!

Milena Dvorská ako krásna Maruška Zobraziť galériu (3)
Milena Dvorská ako krásna Maruška (Zdroj: Československý státní film)

PRAHA - Jej život rozhodne nebol rozprávkový! K vianočným sviatkom nepochybne patrí aj rozprávka s názvom Byl jednou jeden král, v ktorej krásnu Marušku stvárnila herečka Milena Dvorská. Tá navždy odišla z tohto sveta krátko pred Vianocami v roku 2009. Nie je žiadnym tajomstvom, že na sklonku života sa veľmi trápila. Dôvodom boli zlé vzťahy s jej prvorodenou dcérou.

Milena Dvorská mala len sladkých 16 rokov, keď všetkých ohúrila ako princezná Maruška v kultovej rozprávke Byl jednou jeden král. Už vtedy muselo byť každému jasné, že ju čaká sľubná herecká kariéra. A tak sa aj stalo...

Smutný osud Marušky z
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Československý státní film)

 

Krásna Milena pôvodne navštevovala zdravotnícku školu. Avšak po úspechu spomínanej rozprávky zmenila svoj smer a začala študovať na DAMU. Tam spoznala bulharského študenta réžie, s ktorým prežila vášnivý 5-ročný vzťah. Vzišlo z neho dievčatku, ktorému herečka dala meno Lucie. Na jeho výchovu však zostala sama...

Tmavovláska však pred sebou mala veľkú dilemu. Napokon sa ale rozhodla uprednostniť kariéru a dcérku dala k svojim rodičom na dedinu, ktorý ju prvých šesť rokov jej života vychovávali. Dvorská si ju potom vzala k sebe. V tom čase bola vydatá za Josefa Krausa, ktorému porodila syna Jakuba. Spolužitie Lucie s nimi nebolo vôbec ružové. Matku dokonca obviňovala z toho, že ju bije. Keď sa herečkina dcéra zamilovala do Jana Dvorského, ktorý založil sektu, vtedy sa videli naposledy. Bolo to v roku 1991. Lucie so samozvaným mesiášom utiekla do cudziny a porodila mu osem detí. 

Smutný osud Marušky z
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: ČT)

Jedno z vnúčat známu herečku poriadne prekvapilo. V roku 2009, krátko pred Vianocami, sa u nej doma objavila jej prvorodená vnučka Julie. Hoci si plánovali spolu užiť najkrajšie sviatky roka, nestalo sa tak. V noci z 22. na 23. decembra herečka zomrela. 

„Bola to stará dáma a nemala najlepšiu životosprávu, takže sa to dalo čakať. Nebola najmladšia, jej smrť je prirodzená,” komentovala smrť svojej matky Lucie. Nie je žiadnym tajomstvom že zlý vzťah Miluny s dcérou ju veľmi trápil. „Útechu našla v alkohole. A pila ho dosť. Kombinovala ho s tabletkami na spanie. A zrejme to pred sviatkami na ňu všetko doľahlo a jej srdce to nezvládlo,” uviedol pre Blesk krátko po herečkinej smrti zdroj z jej okolia. 

Rozprávku Byl jednou jeden král si môžete pozrieť na obrazovkách verejnoprávnej Jednotky v piatok, 23.12 o 20:30. 

Viac o téme: Byl jednou jeden králMilena Dvorská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu