Žáner:
Akčné a Dobrodružné
Rok:
2006
Réžia:
Matt Earl Beesley
Napísal:
Marc Dube , John Haynes , Ann Donahue , Carol Mendelsohn , Anthony E. Zuiker
Hrajú:
David Caruso, Emily Procter, Adam Rodriguez, Khandi Alexander, Jonathan Togo
Obsah:
Vyšetrovatelia CSI riešia prípad zastreleného hazardného hráča, ktorého zastrelil niekto veľmi malou, tzv. "dámskou" zbraňou. Je možné, že ho zastrelila žena, s ktorou sa mal stretnúť?
Pod hracím automatom našli zastreleného gamblera Matthewa Boltona. Projektil smrtonosnej guľky je taký drobný, že po vniknutí do aorty ho krv dokázala transportovať až do oblasti členka. Tam ho objavila súdna patologička Alexx.
Kriminalistka Callaigh Duquesneová identifikuje zbraň ako Winfield, typickú ženskú zbraň malého formátu vhodnú do kabelky. Záznam na videopáske, zaznamenaný kamerou bankového ochranného systému, poskytne kriminalistom obraz BMW, ktoré sa pomaly presúša okolo budovy počas lúpeže.
Vodičkou je Melanie Hinesová. Pripravovala sa na rozhovor s Matthewom Boltonom a neodmysliteľnou súčasťou konverzácie mala byť aj malá zbraň. Ale bola to vražedná zbraň?
Medzitým poručík Horatio Caine vyšetruje smrť muža, ktorý vyrába cigary. Najprv ho mučili priviazaného na stoličke, napokon mu podrezali hrdlo. Muž kedysi pracoval pre kubánsku vládu ako vyšetrovateľ a preslávil sa, že vypočúvané osoby kruto mučil. Do prípadu je zapletená kubánska imigrantka Marisela Gonzalez Cotoová, ktorá pomáha kubánskym utečencom. Podozrivým je aj jej syn Carlos Gonzales.