Dĺžka:
105 minút
Rok:
1996
Réžia:
Rick Friedberg
Napísal:
Dick Chudnow , Rick Friedberg , Aaron Seltzer , Jason Friedberg
Hrajú:
Leslie Nielsen, Talisa Soto, None, Nicollette Sheridan, Charles Durning
Obsah:
Tajný agent WC 40 Dick Steele si užíva zaslúžený dôchodok, hoci jeho najväčší nepriateľ, generál Rancor, ktorého pred pätnástimi Dick takmer zneškodnil, aj naďalej spriada svoje svetovládne plány. Keď sa mu podarí zajať agentku Barbaru Dahlovú, pošle Steeleovi správu, že ju čoskoro odpáli do vesmíru aj s ničivou raketou, ak nedostane čip pre ukradnutý satelit, s ktorým chce zničiť Zem.
Steele sa tak musí vrátiť do aktívnej služby, pretože šéf Centra pre tajné operácie je presvedčený, že len on je schopný Rancora zastaviť. A hoci sa Dickovi spočiatku nechce, premôžu ho spomienky na svoju jedinú lásku, agentku Victoriu, Barbarinu matku, ktorá zahynula v prvom stretnutí s Rancorom.

Ešte do služby ani poriadne nenastúpi a už ho zvádza pôvabná mladá žena Veronique Ukrinská. V Centre navštívi šéfa a jeho sekretárku Cheevusovú a zájde za zbrojárom Nogginom, ktorý ho vybaví najrôznejšími smrtonosnými technickými novinkami. Na letisku ho varuje agent Kabul pred Rancorovou špiónkou Desiree. Dick ju však rýchlo zneškodní a z vecí v jej kabelke zistí, kam povedie jeho ďalšia cesta.
Spolu s Veronique unikne bande zabijakov a ona mu prezradí, že je agentkou 3.14 a dcérou ruského konštruktéra. Ten zostrojil satelit, ktorý Rancor chce ovládnuť. Vzápätí Veronique unesú. Steele vyhľadá profesora Ukrinského, ktorý sa ukrýva v starej továrni. Napokon sa mu podarí objaviť unesenú Veronique a po tuhom boji ju oslobodí. Na úteku si vyznajú lásku a prežijú vášnivú noc.
Musia sa čo najrýchlejšie dostať na ostrov Kikiree, kde má Rancor svoje tajné sídlo. Čas sa totiž kráti. Dvojici agentov sa podarí dostať na ostrov, ale zajmú ich...

Po úpornom boji Dick zachráni Barbaru a do vesmíru odošle zločinného generála. Dickova nálož zneškodní odpálenú raketu a z Rancora zostane len spodná časť tela.