Dĺžka:
115 minút
Rok:
1998
Réžia:
Peter Medak
Napísal:
Dennis Feldman , Chris Brancato
Hrajú:
Marg Helgenberger, James Cromwell, Michael Madsen, Natasha Henstridge, Mykelti Williamson
Obsah:
V dobre stráženom a zabezpečenom laboratóriu sa biologičke Laure Bakerovej podarí stvoriť Eve, identické dvojča pôvodnej Sil, u ktorej sa však podarí oslabiť rozmnožovacie pudy, takže nehrozí, že by sa situácia zopakovala.
Bohužiaľ, v tom istom čase dvoch astronautov z trojčlennej posádky prvej expedície na Mars na povrchu červenej planéty napadnú mimozemšťania génmi mimozemskej rasy, milióny rokov latentnými. Napriek ťažkostiam sa vrátia bezpečne vrátia na Zem, kde ich oslavujú ako hrdinov, najmä Patricka Rossa, ktorý si ako syn vplyvného senátora dokázal získať priazeň médií.

V zákulisí sa však situácia začína armáde, ktorá sa na projekte letu na Mars značnou mierou podieľala, vymykať z rúk. Aj keď posádka prechádza prísnej karanténe, zmutovaný Ross v Los Angeles vyhľadáva vhodné ženy na párenie, aby rozšíril svoju rasu na Zemi. Dôsledky sú tragické pre všetky ženy, ktoré využije, medzi ktorými sú najmä prostitútky. Tie sú totiž najľahšie dostupné. Ženy zomierajú, keď sa takmer ihneď po spárení prederú z ich vnútorností na svet deti, ktoré majú k bežným novorodencom hodne ďaleko.
Všetky ich potom Ross ukrýva v opustenom dome, kde sa majú zakukliť a transformovať do podoby nepozemskej rasy. Nakoniec sa mu podarí preniknúť do výskumného strediska, kde sa stretne s Eve, s ktorou nadviazal telepatické spojenie. Výsledkom ich spojenia by bol mutant oveľa nebezpečnejší ako všetky predchádzajúce.

Polícia márne pátra po pôvodcovi násilných smrtí. Netreba sa preto čudovať, že do akcie znovu povolajú lovca mutantov Pressa Lenoxa, ktorý si poradil už so Sil, pôvodnou mutantkou. S pomocou biologičky Laury Bakerovej, plukovníka Burgessa a Rossovho kolegu Dennisa Gamblea, ktorého mimozemský votrelec nevyužil, pretože bol geneticky nevhodným prostredím.
Tím sa po Rossových stopách dostane k jeho úkrytu, kde sa im podarí väčšinu malých mutantov zlikvidovať. To sa však už zo spojenia Rossa a Eve rodí príšera, ktorá bude oveľa ťažším súperom a jej likvidácie nebude vonkoncom jednoduchá...