Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Máme pre vás TV TIPY, z ktorých si vyberie každý: Čaká vás akčná komiksovka i detektívna dráma

Záber z filmu Ant-Man a Wasp
Záber z filmu Ant-Man a Wasp (Zdroj: Disney/Marvel Studios)

Aj tento týždeň si pre vás slovenské televízie pripravili množstvo skvelých filmov, ktoré sa oplatí vidieť. Poďte sa spolu s nami pozrieť, na čo všetko sa môžete v najbližších siedmich dňoch tešiť. Vyberiete si komiksovku, napínavú detektívnu drámu alebo slovenský televízny film s Michaelou Čobejovou v hlavnej úlohe?

PONDELOK 20:30 Markíza - Pani dokonalá

Vo svojich 43 rokoch si Inge Jungová myslí, že má všetko. Po nečakanej výpovedi stráca prácu, auto aj byt, ale to je len prvá facka osudu, ktorá spustí krutý kolotoč poznania. Dlhoročná šéfka, kritická ku všetkým a všetkému, zvyknutá, že ju všetci poslúchajú a prisluhujú jej, zisťuje, že vlastne nemá žiadnych blízkych priateľov. 

Nominácie na ceny Českého leva sú známe: Ovládla ich TÁTO trojica filmov

Zdá sa, že jediná bytosť, ktorá jej zostala, je korytnačka. Po vyčerpaní všetkých možností sa rozhodne odísť na stredné Slovensko do starého dedičského domu na samote neďaleko malého mestečka, aby tam začala úplne nový život v spojení s prírodou a v konfrontácii s miestnymi ľuďmi. Do jej života navyše vstúpi príťažlivý sused Martin, ktorý už dávnejšie zanechal život grafika v Londýne.

UTOROK 20:15 Dajto - Táto pomsta je dokonalá

Nezamestnaný inžinier Stanley Hill sa stal svedkom vraždy svojej manželky Vivian, ktorú napadol gang násilníkov v podzemných garážach. Sužovaný vinou, že nedokázal zachrániť ženu, ktorú miloval, sa Stanleymu stále vracia obraz Vivian umierajúcej v jeho náručí.

Keď nie sú detektív Gilmore a ďalší skorumpovaní policajti schopní dostať vrahov pred súd, obráti sa Stanley na svojho starého priateľa Dennisa a rozhodne sa vziať veci do vlastných rúk. Na ceste pomsty Stanley odhalí sprisahanie, ktoré vedie do horných radov vlády.

STREDA 20:30 Markíza - Motýľ: Útek z väzenia

Paríž roku 1931. Zlodejský elegán Henri Charrière, prezývaný Papillon - Motýľ, je neprávom odsúdený za vraždu miestneho člena podsvetia a vzápätí poslaný do trestaneckej kolónie vo Francúzskej Guyane. Tu sa stretne s Louisom Degom, neduživým falšovateľom dlhopisov, ktorý čoskoro pochopí, že sa ako zbohatlík môže každú chvíľu stať obeťou vraha.

Ešte nikdy ste sa necítili takí starí: Tieto filmy oslavujú 20 rokov od svojej premiéry

Spojí sa preto s Motýľom a chce po ňom, aby ho chránil. Na oplátku od neho Motýľ žiada peniaze na útek. V kolónii sú obaja odkázaní sami na seba a v neľudských podmienkach vystavení ťažkej práci, spaľujúcemu slnku a chorobám. Louis je presvedčený, že zomrie skôr, ako ho jeho blízki dostanú von, a preto sa chce o útek pokúsiť s Motýľom.

ŠTVRTOK 20:30 JOJ Plus - Oceľová päsť

Strhujúca akčná jazda sa odohráva sa v blízkej budúcnosti, kde slovo box už neznamená krv a pot, ale high-tech robotický šport. Charlie Kenton býval úspešným boxerom, ktorý prišiel o poslednú šancu na titul, keď ring začali ovládať tonu vážiace a dva a pol metra vysoké oceľove roboty. Charlie teraz nič neznamená a je len bezvýznamným trénerom, privyrábajúcim si skladaním robotov zo šrotu.

Dnes sotva naškriabe na to, aby sa dostal z jedného ilegálneho zápasu na druhý. Keď sa Charlie ocitne na samom dne, neochotne spojí sily so svojím malým odcudzeným synom Maxom, aby spolu postavili a vytrénovali robota schopného prebiť sa z periférnych zápasov do najvyššej ligy - Real Steel.

PIATOK 20:35 JOJ - Ant-Man a Wasp

Z filmového sveta štúdia Marvel prichádzajú Ant-Man a Wasp v novej kapitole, ktorá predstavuje superhrdinov s úžasnou schopnosťou zmenšovať sa. Po udalostiach vo filme Captain America: Občianska vojna musí Scott Lang čeliť dôsledkom svojich rozhodnutí ako superhrdina, ale aj ako otec.

Režisér legendárnych Pelíškov chystá nový komediálny seriál: Pozrite sa, o čom bude

Ledva sa mu podarí nájsť rovnováhu medzi osobným životom a povinnosťami Ant-Mana, objaví sa Hope van Dyneová a dr. Hank Pym s novou neodkladnou misiou. Scott si musí znovu obliecť zmenšovací oblek a naučiť sa bojovať po boku príťažlivej Wasp, aby mohli spoločne odhaliť tajomstvo z minulosti.

SOBOTA 20:30 Markíza - Bojová loď

Ešte donedávna by ste v americkom námorníctve len s veľkou námahou našli dôstojníka, ktorý tak rýchlo vystúpal po kariérnom rebríčku ako Alex Hopper. Ako na potvoru sa však zamiloval do krásnej Sam, dcéry námorného admirála Shanea. A to je naozaj veľký problém, s ktorým mu pri najlepšej vôli nedokáže pomôcť ani jeho starší brat Stone (Alexander Skarsgård), veliteľ bojovej lode USS Samson.

Alex má navyše len minimum času na analýzu svojho osudu, pretože počas medzinárodného cvičenia námorných síl v Pacifiku sa jeho jednotka zrazu ocitne v nezávideniahodnej situácii, na ktorú by ho nedokázala pripraviť ani tá najlepšia vojenská škola sveta – uprostred šíreho oceánu totiž flotilu napadnú gigantické bojové stroje mimozemskej veľmoci.

NEDEĽA 20:35 JOJ - Snehuliak

Detektív Harry Hole aj kvôli nedostatku prípadov prepadol alkoholu a prišiel kvôli tomu o väčšinu svojich blízkych. Jedného dňa dostane úsmevný list, ktorý vyzerá, ako keby ho napísalo dieťa, pretože je podpísaný ako Snehuliak.

Spoveď Atkinsona o jeho slávnej úlohe Mr. Beana: Hrať ho je veľmi stresujúce... To nie je všetko

Keď v okolí mesta začne dochádzať k zmiznutiam a následným úmrtiam a jediné, čo ich spája, je snehuliak postavený na mieste činu, je jasné, že nejde o vtip a že v meste začal vyčíňať zákerný vrah.

Viac o téme: SnehuliakOceľová päsťPani dokonaláTáto pomsta je dokonaláMotýľ: Útek z väzeniaAnt-Man a WaspBojová loď
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu