Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vianočné TV TIPY, nesmrteľné sviatočné klasiky: Nebudú chýbať Pelíšky, Popoluška či Sám doma

(Zdroj: Youtube)

Vianoce sú opäť tu a každý z nás sa určite teší na domácu pohodu, bohatú večeru a stretnutie s rodinou. K tomu nesmie chýbať aj kvalitný film. Tento rok nás čakajú nesmrteľné klasiky, ale aj novinky. Ak si budete mať chuť pozrieť niečo iné, aj v tomto prípade máte na výber.

PONDELOK20:10 Joj Plus - Bol raz jeden kráľ

O tom, že soľ je nad zlatosa presvedčil aj kráľ "Já Prvý" a všetci jeho poddaní. Po tom, ako vyhnal zo zámku svoju najmladšiu dcéru Marušku, zakázal zároveň používať soľ. Čoskoro však zistil, že soľ a pravá láska sú skutočne nad všetky poklady zeme.

20:15 Prima Family - Sám doma

Dnes už legendárna vianočná komédia v hlavnej úlohe s Macaulayom Culkinom predstavuje tak trochu šialenú rodinu McCallisterovcov. Vianoce sa početná rodina rozhodne stráviť v Paríži. Predvianočný a baliaci zhon má však na svedomí absurdnú situáciu. Síce si vzali všetko potrebné, no zabudli na jednu vec. Na Kevina. V tej chvíli sa pre chlapca začína obrovské dobrodružstvo, v ktorom stihne napáliť aj dvoch zlodej, ktorí sa snažia vykradnúť dom. Táto komédia nesmie chýbať na vianočnom filmovom menu.

20:30 Joj - Sám doma 2: Stratený v New Yorku

Po obrovskom úspechu sa Sám doma dočkal aj svojho pokračovania. Tentokrát na Kevina nezabudli, no kvôli výmene bateriek si tak trochu pomýli svojho otca s iným mužom a nastúpi do zlého lietadla. Namiesto Floridy sa ocitne v New Yorku a opäť je ďalšie Vianoce sám, tentokrát vo veľkomeste. Stretne aj svojich „starých známych“ lupičov, ktorých poslal do basy v prvom diele.

20:40 ČT1 - Tri oriešky pre Popolušku

Netradične poňatý klasický príbeh patrí už dlhé roky medzi najpopulárnejšie rozprávky, ktorého divácka obľúbenosť je naozaj trvalá. Známy príbeh o sirote Popoluške, ktorú macocha po smrti otca vyhostila medzi služobníctvo a netúži po ničom inom, len aby jej dcéra Dora očarila mladéhoa krásnehoprinca. Roky patrí aj tento čarovný príbeh v hlavnej úlohe s Libušou Šafránkovou k vianočným klasikám.

21:55 Nova - Láska nebeská

Vianoce v Anglicku. Už zopár týždňov pred ich príchodom sa vonku dejú nezvyčajné veci. Niektorí sa zamilujú, potom sa rozídu, iní sú zase beznádejne osamotení a stále niekoho hľadajú. Tento film je príbehom ôsmich ľudí, ktorí počúvajú hlas svojho srdca. V populárnej vianočnej romanickej komédii sa predstavili Hugh Grant,Colin Firth,Liam Neeson,Emma Thompson,Martin Freeman,Keira Knightley,Laura Linney,Alan Rickmana ďalší.

22:00 Jednotka - Noc plná zázrakov

Osudy viacerých ľudí sa pretnú 24. decembra. Vdeň, kedy sa dejú vianočné zázraky. Keď na Štedrý deň zavolá nešťastná poslucháčka Doris, ktorá sa márne túži zamilovať, porozpráva jej vymyslený príbeh, netušiac, že tým mení nielen ich životy, ale aj životy ďalších ľudí. Filmje v Poľsku jedným z divácky najúspešnejších filmov posledných dvoch desaťročí a jeho popularita sa veľmi rýchlo preniesla aj do ďalších krajín.

22:10 ČT1- Pelíšky

Vianočná klasika.Napriek tomu, že si ho ľudia pozrú kedykoľvek počas roka, práve Vianoce sú obdobím v roku, kde má komédia Jana Hřebejka svoje miesto.Horkosladká komédia sa odohráva v roku 1968, kedy nastal jeden z najväčších zlomov v dejinách. Nostalgický príbeh vyvrcholil príchodom vojsk Varšavskej zmluvy do Československa. Zároveň ponúkanespočetné množstvo situácií, na ktorých sa zasmejete, no privádzajú vás ajdo zvláštneho stavu smútku.

UTOROK 20:30Markíza - Kúzelná opatrovateľka

Sedem nezbedných detí ovdoveného pána Browna s dômyselnou rafinovanosťou vyhnalo z domu už sedemnásť opatrovateliek. Keď jeho zlatíčka pod vedením najstaršieho Simona mimoriadne brutálnym spôsobom zlikvidujú sedemnástu vychovávateľku, najme si opatrovateľku najťažšieho kalibru Nanny McPheeovú. Dáma, ktorá svojím vzhľadom skôr pripomína zlú čarodejnicu, začne okamžite robiť poriadky. S postupnou zmenou správania detí mení svoj vzhľad ajNanny.

21:35 ČT1 - Marečku, podejte mi pero!

Nezabudnuteľná česká komédia, v ktorej majster v továrni na poľnohospodárske stroje Jiří Kroupa potrebuje doklad o vyššom vzdelaní. Nerád a nedobrovoľne musí preto navštevovať večernú priemyslovku. Dokonca sedí v tej istej lavici ako dopoludnia jeho syn. Skutočný otec a syn vystupujú teda v úlohách Kroupu staršieho i mladšieho. Obaja zažívajú neuveriteľné študentské zážitky, pričom študijné výsledky oboch sú vzájomne konfrontované.

STREDA 20:20 Nova - S čerty nejsou žerty

Zločiny lakomej Doroty sú také nebotyčné, že sa o nich dozvedia aj v pekle. Lucifer vyšle mladého neskúseného čerta Janeka, aby babizňu priviedol rovno do pekla. Čo vyviedla? S intrigánskym správcom chce pripraviť starého poctivého mlynára a vdovca Máchu o jeho mlyn. Dorota sa zaň vydá a utancuje ho na smrť. Jedinou prekážkou v získaní mlyna je Petr, mlynárov syn.

20:30 Markíza - Podfukári 2

Štyria podfukári sa vracajú, aby divákom predviedli ďalšie zo svojich neuveriteľných kúskov a opäť posunuli hranice magickej ilúzie do vyššieho levelu. Pred rokom sa im podarilo napáliť agentov FBI v štýle Robina Hooda, čím si získali neutíchajúci obdiv verejnosti a teraz opäť prišiel čas na spoločné vystúpenie. Jeho príprava bude nesmierne náročná - ich cieľom bude tentokrát odhaliť nekalé praktiky mága, ktorý ovláda moderné technológie.

ŠTVRTOK 20:30 Jednotka - Nedotknuteľní

Ochrnutý bohatý aristokrat Philippe si za svojho nového opatrovateľa vyberie Drissa - černošského mladíka zo sídliska, ktorého práve prepustili z väzenia. Napriek obrovským rozdielom medzi nimi ich spojí nedotknuteľné a bláznivé priateľstvo, vďaka ktorému obaja dokážu veľké veci. Komédia, ktorá vás presvedčí o tom, že ani ochrnutý človek nemusí stratiť zmysel života a toto zistenie mu môže sprostredkovať tá najmenej pravdepodobná osoba.

22:20 Jednotka - Noc v New Yorku

Mladej žene Brook Dalton ujde vlak do Bostonu a naviac je okradnutá. Náhodou však stretne pouličného muzikanta Nicka Vaughana, ktorý strávi noc tým, že sa jej snaží pomôcť dostať sa do Bostonu skôr ako dorazí jej manžel. V hlavnej úlohe sa predstavil Chris Evans, ktorý je divákom známy najmä ako Kapitán Amerika.

PIATOK 20:20 Nova - Dívka na koštěti

Vo svete rozprávok nedosahuje žiačka čarodejníckej triedy Saxana dobré študijné výsledky. Keď dostane trest byť 300 rokov po škole, rozhodne sa utiecť do sveta ľudí, kde stretne sympatického Honzu. Aby mohla zostať vo svete ľudí, potrebuje vypiť odvar z "Babského ucha". Honba za babským uchom privádza Saxanu do mnohých problémov. Okrem toho však nájde lásku, kvôli ktorej je schopná obetovať svoje čary.

20:30 Markíza - Harry Potter a kameň mudrcov

Harry Potter prežíva ako sirota neradostné detstvo. Blížia sa však jeho jedenáste narodeniny a vtedy mu obor Hagrid vyjaví tajomstvo jeho života: Harry je kúzelník! Vzápätí v kúzelníckom svete nastáva veľký rozruch. Chlapec, ktorý už ako batoľa porazil mocného pána zla, sa konečne vydáva na cestu, ktorá mu bola predurčená.

SOBOTA 20:00 ČT2 - Čínska štvrť

Jake Gittes je súkromný detektív, ktorého si najme krásna dáma, aby vypátral dôkazy nevery jej manžela. Počas svojho vyšetrovania sa však zapletie do siete podvodov a krívd, odhaľujúcich sériu osobných i politických škandálov.

NEDEĽA 20:20 Nova - Prázdniny

Romantický film o dočasnej výmene, ktorá dvom frustrovaným ženám zmenila život. Prednosťou filmu je okrem jedinečného filmu aj skvelé herecké obsadenie. V hlavnej úlohe sa predstavili Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law a Jack Black.

Viac o téme: Sám domaPelíškyMacaulay CulkinLáska nebeskáTri oriešky pre popolušku
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu