Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Nadupané TV TIPY, pri ktorých nezaspíte: Tešte sa na filmy plné hrdinov i obľúbený trhák

(Zdroj: Photo © Warner Bros. Pictures, Photo © Umbrella Entertainment, Photo © Touchstone Pictures)

Ďalší týždeň máme pred sebou a s ním aj nové TV TIPY. Na svoje si prídu romantici, no aj tí, ktorí milujú napínavé drámy a komédie. Čakajú nás aj filmy plné hrdinov, ktorí pre záchranu ľudstva urobia čokoľvek. Bude sa teda na čo pozerať.

PONDELOK 22:05 Markíza - Vo štvorici po opici

Komédia o lúčení so slobodou, pri ktorom sa stratí budúci ženích. Pri jeho hľadaní musia jeho kamaráti zaloviť hlboko v pamäti a kúsok po kúsku poskladať, čo sa minulý večer vlastne stalo. A vzhľadom k mimoriadnemu alkoholovému opojeniu všetkých zúčastnených to vôbec nebude jednoduché. Samozrejme ich pri pátraní čaká množstvo prekvapení.

UTOROK 20:15 Dajto - Stratený v džungli

Strhujúci film Stratený v džungli vznikol podľa ťažko uveriteľného skutočného príbehu.Dobrodružný výlet sa v ňom premenil na boj o život za hranicami ľudských možností.Mladý muž chce na cestách po svete uniknúť rutinea nude západoeurópskeho života.V bolívijskej metropole La Paz stretáva nových parťákov z rôznych kútov sveta a tajuplného sprievodcu.Ten ichvezme na expedíciu do neprebádaných miest amazonského pralesa s tým, že môžu nájsť neznámy indiánsky kmeň, úplne nedotknutú prírodu a možno aj náleziská zlata.Lenže uprostred divočiny sprievodca zmizne a skupina cestovateľov sa pri stroskotaní na divokej rieke rozpadne.

STREDA 20:15 JOJ Cinema - Darca

Jonas vyrastá v idylickom svete, kde existuje len šťastie. Ľudia nepoznajú utrpenie, vojny, násilie, strach ani bolesť. Základom sveta je jednotvárnosť: rovnaké domy, rovnaké oblečenie, rovnaké rodiny. Na okraji spoločenstva žije jediný držiteľ a strážca všetkých pravdivých spomienok ľudstva - Darca. Jeho prostredníctvom Jonas získava to, čo nikto iný nesmie vedieť - pravdu o skutočnom živote a skúsenosti predchádzajúcich generácií. Jonas začína chápať, že jeho spoločenstvo žije v ilúzii dostatku a bezpečia za cenu absencie citov a možnosti voľby. Ľudia necítia emócie, lásku, vášeň, priateľstvo, nevnímajú farby. Pocit harmónie je vytváraný umelo.

Jonas objavuje najtemnejšie stránky utopického sveta. Každý v spoločenstve je pomocou každodenných injekcií zbavovaný všetkých zlých spomienok a zážitkov. Ich svet je podvod, denne zaplatený smrťou nepohodlných ľudí, v prospech riadenej existencie. Tvárou v tvár tejto skutočnosti Jonas už nedokáže žiť ako predtým. Čelí ťažkému rozhodnutiu nielen o svojom vlastnom bytí, ale aj o budúcnosti celého sveta...

ŠTVRTOK 20:10 JOJ Plus - X-Men

Po celej planéte sa rodia deti s X-faktorom v génoch, ktorý im dáva zvláštnu silu - napríklad schopnosť lietať alebo ovládať počasie.Profesor Xavier učí mutantov svoje schopnosti ovládať, aby nedesili ostatných ľudí.Ale je tu aj niekto, kto sa usiluje o zneužitie ich vlastnosti. V americkom kongrese bojuje senátor Kelly za prijatie zákona, aby deti, u ktorých sa v dospievaní začínajú prejavovať mutantské gény, štát povinne registroval a sledoval. Zasadnutie pozorujú ako diváci dvaja dospelí mutanti - profesor Charles Xavier a Magneto, schopníovládať kovové veci pomocou vôle. Ten prvý sa snaží mutantským deťom pomáhať, využívať ich odlišnosť na konanie dobra, druhý vďaka prežitým frustrujúcim vojnovým zážitkom (bol v koncentračnom tábore v Poľsku) očakáva skorý príchod vojny medzi ľuďmi a mutantmi.

PIATOK 20:15 Dajto - Ja, legenda

Robert Neville je brilantný vedec. Ani jemu sa však nepodarilo zabrániť šíreniu desivého, ľuďmi vyvinutého vírusu, ktorý je nezastaviteľný a nevyliečiteľný a mení ľudí na krvilačné beštie. Neville, z neznámeho dôvodu imúnny, je teraz posledným nenakazeným živým človekom v New Yorku... A možno aj na celom svete. Celé tri roky poctivo vysiela rádiom odkazy a snaží sa skontaktovať s inými ľuďmi, ktorí unikli nákaze.

Ale Neville nie je v New Yorku sám. V tieňoch naňho číhajú zmutované obete vírusu, sledujú každý jehokrok a čakajú, kým urobí fatálnu chybu. Neville je možno poslednou nádejou pre ľudstvo. Musí len nájsť spôsob, ako pomocou svojej imúnnej krvi vyvinúť protilátku, ktorá zvráti účinky vírusu. Vie, že "infikovaní" sú v presilea jeho čas sa kráti.

SOBOTA 20:35 JOJ - Pretty Woman

Pretty Woman je svojráznou variáciou Shawovho Pygmalionu. Mladý, úspešný, bohatý a navyše aj príťažlivý milionár Edward Lewis, ktorý si myslí, že za peniaze sa dá kúpiť všetko, si jedného dňa najme krásnu prostitútku Vivian. Dievčina naňho tak zapôsobí, že jej po prvej spoločnej noci ponúkne tritisíc dolárov, ak s ním ostane týždeň a bude mu robiť spoločnosť. Edward spočiatku berie celú záležitosť absolútne obchodne. Robí mu radosť, keď môže Vivian zoznamovať so svetom prepychu a elegancie, so svetom peňazí a spoločenskej noblesy. Zoberie ju do opery i na dostihy, do sveta, ktorý ona predtým nikdy nepoznala. Vivian ho zase učí neposudzovať iných len podľa výšky bankového konta.

Postupne Edward zisťuje, že Vivian je viac než obyčajné dievča z ulice, že ho dokáže prekvapiť i zaujať svojim pohľadom na svet. Čoraz viac sa zbližujú, ich "obchodný" vzťah sa začína meniť a Edward cíti, že táto žena je jeho svetlom na konci tunela. Je to totiž práve Vivian, ktorá mladému milionárovi ukáže svet z druhej strany, učí ho, ako milovať život a privedie ho k zamysleniu o kráse a láske.

20:30 Markíza - Špunti na vode

Rodičia bratov Igora a Davida chystajú zlatú svadbu. Z Kanady prilieta ich bratranec Ondra, povahou tak trochu dobrodruh. Bratov napadne, že najlepšie by bolo vyraziť za rodičmi na kanoe po rieke iba v trojici, tak, ako za starých čias. Ibaže od vtedy sa čo-to zmenilo. Napríklad, že Igor a Dávid sú ženatí a majú deti... Uvítacia večera pre Ondra, ktorý prichádza so svojou mladou priateľkou Zlaticou, sa nezadržateľne mení na katastrofu. Zlatica, ktorá túži po dieťati, sa dozvedá, že Ondro má dcéru, o ktorej sa jej nezmienil. Igor svojej žene Nele a ich dvojčatám sľúbi výmenou za pánsku jazdu rodinnú dovolenku, na ktorú nemôže odísť kvôli práci.

Davidova manželka Alica si síce nemôže vynachváliť manželovu starostlivosť o ich štyri deti, ale inak je jej svojrázny muž v domácnosti úplne nepoužiteľný. A tak, keď slávnostné prestieranie mizne pod nánosom sadzí z komína, ktorý Dávid opäť zabudol opraviť, všetkým ženám dôjde trpezlivosť. Zanechávajú svojich mužov napospas malým ratolestiam a vyrážajú na bicykloch na dámsku jazdu. Oteckovia sa ale nevzdávajú, a rozhodnú sa pre plavbu v kanoe so všetkými deťmi. A tak sa desaťčlenná expedícia vydáva na dvojdennú plavbu v ústrety dobrodružstvám a humorným zážitkom.

NEDEĽA 20:15 Dajto - Pád bieleho domu

Biely dom dobyli teroristi. Prezident je im vydaný na milosť. Amerika čelí najväčšej hrozbe v svojej histórii. A existuje len jeden človek, ktorý ju môže zachrániť. Režisér Antoine Fuqua sa dosiaľ hrdil surovými thrillermi s dôrazom na realitu. Teraz sa pustil do poctivého akčného thrilleru ako zo starej školy, lenže v jeho podaní sa aj zdanlivo akčná rozprávka môže javiť veľmi skutočne. Celkom nečakaný a veľmi dobre pripravený útok na Biely dom za bieleho dňa zavŕši uväznenie prezidenta Benjamina Ashera a jeho najbližších spolupracovníkov v neprístupnom bunkri v podzemí budovy.

Viac o téme: Vo štvorici po opiciPád bieleho domuDarcaStratený v džungliŠpunti vo vode
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu