Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Najkrajšie sviatky sú tu! Vianočné TV TIPY plné klasiky a rozprávok: Vyberte si ten správny príbeh

(Zdroj: Youtube)

Konečne! Nastal ten čas v roku, kedy sa stretne celá rodina, zasadne za sviatočný stôl a spoločne strávia pár chvíľ pri štedrovečernom stole. Plné brušká, oddych, vianočný stromček a darčeky. Také sú najkrajšie sviatky v roku. Samozrejme, pri vianočnom stole si púšťame tradičné i rozprávkové príbehy, ktoré nám spríjemňujú čas s rodinou. Tento rok to nebude inak a opäť sa môžete tešiť na Pelíšky, Kevina zo Sám doma či Mrázika.

PONDELOK 20:30 Jednotka - S tebou mě baví svět

Podarená rodinná komédia Marie Poledňákovej sprevádza vianočné sviatky už mnoho rokov. Hlášky, ktoré pravidelne opakujeme a scény, na ktorých sa opakovane smejeme chytili za srdcia milióny divákov. Výrazne tomu pomohol aj výber účinkujúcich, medzi ktorými sa nestratili ani slovenskí herci Július Satinský a Zdena Studenková.

Každoročná "pánska jazda" troch otcov sa po zásahu razantných manželiek stáva niečím ako materskou školou v zimnej prírode. Aj keď je to poriadna čiara cez rozpočet, nepodliehajú panike. Ich výchovné metódy sú naozaj svojrázne a vyvolávajú plno zmätkov a vtipných situácií.

UTOROK 15:55 Joj - Sám doma

Poznáte ten pocit. Návštevy rodín cez sviatky bývajú naozaj hektické. Občas sa stane, že niečo zabudnete. Zabudnúť dieťa je však umenie. Kevin ostal sám doma a zo začiatku si to naozaj užíval. Sám v celom dome... to bolo jeho prianie. Musel však čeliť nástrahám v podobe dvoch dlhoprstých lupičov. Netušia však, že Kevin dom premenil na nekončiacu pascu a tento výprask si budú pamätať až do najbližších Vianoc. Sám doma je dnes klasikou, ktorá počas sviatkov nesmie chýbať.

19:00 Markíza - Mrázik

Bolo, nebolo, žil kedysi starček, ktorý mal dobrú a pracovitú dcéru Nastenku, ale za druhú ženu si zobral zlú potvoru, ktorá spolu s rozmaznanou dcérou Marfušouoboch týrala. A keďže Marfuša veľa krásy nepobrala, o to viac macocha nenávidí Nastenku. Premýšľa, ako sa jej zbaviť, až ju nakoniec jednej krutej zimy vyženie do lesa a dúfa, že tam zmrzne alebo ju zožerú vlci. V lese jenašťastie starý dobrý čarodejník Mrázik. Veľmi rád Nastenke pomôže.

19:00 Joj - Tri oriešky pre Popolušku

Netradične poňatý klasický príbeh patrí už dlhé roky medzi najpopulárnejšie rozprávky, ktorého divácka obľúbenosť je naozaj trvalá. Ide o známy príbeh o sirote Popoluške, ktorú macocha po smrti otca vyhostila medzi služobníctvo a netúži po ničom inom, len aby jej dcéra Dora učarila mladému a krásnemu princovi. Popoluška však dostal tri čarovné oriešky a princ nemal oči pre nikoho iného.

20:30 Markíza - Pelíšky

K Pelíškam snáď netreba nič dodať. Aj keď to nie je klasický vianočný film, vždy si ho pustíme. Nostalgická trpká komédia o časoch, ktoré neboli jednoduché pre nikoho. Stret dvoch politických svetov vytvára vtipné situácie, na ktorých sa smejeme a plačeme zároveň. Vynikajúce herecké obsadenie a scenár sú zaručenou kvalitou na sviatočný večer.

STREDA 15:30 Markíza - Snehulienka

V novodobomprevedeníklasického príbehusa predstavia v hlavných úlohách Julia Roberts a Lily Collins. Zlej kráľovnej sa podarilo získať vládu nad kráľovstvom. Snehulienku poslali do vyhnanstva, no svojho práva na trón sa len tak ľahko nevzdá. Pripraví plán odvety a za pomoci siedmich vynaliezavých trpaslíkov sa rozhodnú konať.

17:20 Markíza - Princezna se zlatou hvězdou

Klasická česká rozprávka, ktorá má všetko, čo má dobrá rozprávka mať. Krásna princezná Lada s hviezdou na čele, jej otec, dobrý, ale tak trochu povoľný panovník, zlý kráľ Kazisvet, ktorý vtrhne na hrad a žiada o ruku princeznej Lady. Je tu aj rozprávkový myší kožúšok, ktorý skryje princezninu krásu pri úteku z kráľovstva. Samozrejme, nechýba ani princ, ktorý sa zaľúbi do krásnej Lady. Netuší, že práve ona ako pomocníčka umýva riady v jeho kráľovskej kuchyni.

20:10 Dvojka - Božská Florence

Hriešne bohatá Florence Foster Jenkins je v roku 1944 na výslní newyorskej spoločnosti. So svojím manželom a manažérom v jednej osobe, St. Clair Bayfieldom, veľkorysým patrónom klasickej hudby, zahŕňajú mestskú smotánku výberom slávnych operných árií v podaní samotnej božskej Florence. Jediným nedostatkom jej vystúpení je skutočnosť, že Florence nielenže nedokáže udržať pri speve melódiu, ale jej hudobné nadanie a hlas sú jednoducho príšerné.

Jej milujúci manžel to však vyrieši. Bayfield udržuje svoju Florence v presvedčení, že jej spev je priamo nadpozemsky krásny. A tak Florence vždy spieva pre starostlivo vybrané a zaplatené publikum, či veľmi lojálnych priateľov. Povzbudená svojimi úspechmi, Florence sa rozhodne splniť si celoživotný sen: vystupovať v Carnegie Hall.

20:30 Markíza - Kúzelná opatrovateľka

Sedem nezbedných detí ovdoveného pána Browna rafinovane vyhnalo z domu už sedemnásť opatrovateliek. To však zďaleka nie je jediný problém pána Browna, majiteľa krachujúceho pohrebného ústavu. Nad vodou ho držia štedré príspevky jeho panovačnej tety Adeliade, ktorá však chce finančný kohútik zavrieť a jedno z detí si vziať k sebe, ak sa synovec do mesiaca neožení. Zúfalí muži robia zúfalé veci, a tak keď jeho zlatíčka pod vedením najstaršieho Simona mimoriadne brutálnym spôsobom zlikvidujú sedemnástu vychovávateľku, najme si opatrovateľku najťažšieho kalibru - Nanny McPheeovú.

ŠTVRTOK 20:35 Joj - 101 dalmatíncov

Tak veľa psov a tak málo času. Roger navrhuje počítačové hry a Anita pre zmenu navrhuje šaty. Keby nebolo psov, nikdy by sa nezoznámili a navrhovali by možno ešte aj dodnes. Rogerov dalmatínec Pongo sa totiž šialene zamiloval do Anitinej dalmatínky Perdy. Narodilo sa im niekoľko desiatok šteniatok a tak ako v každej rozprávke, aj tu sa situáciu skomplikuje. Zlá Cruella túži mať kožuch z jemných kožúškov malých dalmatíncov. Roger s Anitou však odmietli svojich miláčikov predať, Cruella posiela svojich dvoch sluhov, aby šteniatka uniesli.

PIATOK 17:20 Markíza - Jak vytrhnout velrybě stoličku

Osemročnému Vaškovi chýba otec. Láskyplná mamina mu totiž nemôže nahradiť tajomné chlapské dobrodružstvá, preto Vašek s detinskou dôslednosťou hľadá nového otca. Po rokoch príde jeho otec pozrieť mamu, Vašek je nadšený, no mamina má ťažké srdce na to, že odišiel, dokonca mu ani nepovedala, že čakala jeho dieťa. Ďalšia česká klasika, pri ktorej si môžete oddýchnuť.

20:30 Markíza - Podfukári

Takto nejako by to vyzeralo, keby Dannyho jedenástka vedela kúzliť.Podfukári pracujú v elegantnom režime. Tím špičkových iluzionistov, ktorý v rámci svojich efektných kúzelníckych show prevádzajú ešte efektnejšie bankové lúpeže zamerané proti skorumpovaným finančníkom. Po veľkolepom vybielení prvej banky doslova v priamom prenose vstupuje na scénu FBI a začína napínavá a zábavná hra na mačku a myš.

SOBOTA 20:30 Markíza - Harry Potter a Tajomná komnata

Príbeh malého kúzelníka Harryho Pottera vznikol na motívy rovnomennej svetoznámej knihy škótskej spisovateľky Joanne K. Rowlingovej. Kniha sa stala doslova fenoménom.Harry Potter pokračuje vo svojich dobrodružstvách apo prázdninách vracia do Rokfortu. Nastupuje dodruhého ročníka ato i napriek varovaniu škriatka Dobbyho, podľa ktorého mu v škole hrozí smrť. Začnú sa diať naozaj čudné veci. Čo s tým má spoločné Tajomná komnata? Stojí za spiknutím opäť Voldemort? Záhadu sa Harry vydáva rozlúštiť spoločne s Ronom a Hermionou.

NEDEĽA 21:45 ČT1 - Marečku, podejte mi pero

Nezabudnuteľná česká komédia, v ktorej majster v továrni na poľnohospodárske stroje potrebuje doklad o vyššom vzdelaní. Nerád a nedobrovoľne musí preto navštevovať večernú priemyslovku. Dokonca sedí v tej istej lavici ako dopoludnia jeho syn. Skutočný otec a syn vystupujú teda v úlohách Kroupu staršieho i mladšieho. Obaja zažívajú neuveriteľné študentské zážitky, pričom študijné výsledky oboch sú vzájomne konfrontované.

Viac o téme: Sám domaPodfukáriPelíškyVianoceMrázikSnehulienka
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu