Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Oscarová dráma či vyvrcholenie čarodejníckej ságy: Z TV TIPOV si tento týždeň vyberie každý

Harry Potter a Dary smrti 2
Harry Potter a Dary smrti 2 (Zdroj: SITA/AP Photo/Warner Bros. Pictures, Jaap Buitendijk)

Aj na tento týždeň si televízie pripravili bohatý filmový program. Stále viditeľnejšie je však pretláčanie vlastných relácií a seriálov do hlavného vysielacieho času, takže kvalitné filmy si už skôr pozriete v neskorších hodinách. Pozrite sa spolu s nami, akú ponuku sme si pre vás pripravili na prvý februárový týždeň. Rozhodne si vyberie úplne každý!

PONDELOK 20:30 Jednotka -Borg/McEnroe

Wimbledon, 1980. Všetci sa tešia na svetovú jednotka a jednoznačného kráľa Wimbledonu Björna Borga a jeho obhajobu titulu. Netušia, že vždy rozvážny a chladnokrvne pôsobiaci elegán vo svojom vnútri trpí obrovským tlakom.

Tenje na neho vyvíjaný v kolotoči komerčného tenisového priemyslu. Okrem toho mu na päty šliape drzý americký mladík John McEnroe, ktorý chce svojho bývalého hrdinu nahradiť na wimbledonskom tróne.

UTOROK 20:25 Plus - X-Men 2

Po nezmyselnom pokuse o atentát na prezidenta Spojených štátov, ktorý údajne spáchal neznámy mutant, sa verejnosť dovoláva zákona, ktorý má mutantov dostať pod kontrolu. Na čele antimutantského hnutia stojí armádny veliteľ a vedec William Stryker. Mutantov nenávidí a chce ich totálne zlikvidovať. Keď zistí, že jeho vlastný syn je mutant, bez milosti ho zabije. Stryker mal v minulosti do činenia tiež s Wolverinom a pozná tajomstvá jeho minulosti.

VIDEO Otrasné a zbytočné: Tieto pokračovania skvelých filmov radšej nemali vzniknúť

Sú však aj mutanti, ktorí sa postavili proti ľudskej civilizácii. Jeden z nich, Magneto, práve ušiel z väzenia. Je nepriateľom X-Menov. V situácii, keď sa všetci mutanti stali štvancami, navrhne X-Menom spojenectvo proti spoločnému nepriateľovi - Strykerovi. X-meni a ich spojenci sa vydávajú na najnebezpečnejšiu misiu v živote.

STREDA 22:55 Plus- Predčítač

Romantická dráma, nakrútená podľa rovnomenného bestselleru Bernharda Schlinka, začína v povojnovom Berlíne. Pätnásťročnému Michaelovi Bergovi príde cestou zo školy zle a pomôže mu neznáma tridsiatnička Hanna. Keď sa mladík uzdraví, nájde ju, aby jej poďakoval. Onedlho medzi nimi vzplanie vášnivý, ale utajený vzťah a Michael svojej milenke na prianie často predčíta z kníh. I napriek intenzite vzájomných citov však žena jedného dňa záhadne zmizne.

O osem rokov neskôr Michael ako študent práv sleduje procesy s vojnovými zločincami a stretáva sa so svojou láskou znovu za úplne iných okolností – uvidí ju na lavici obžalovaných. Keď sa dozvedá o jej minulosti, odhalí tajomstvo, ktoré im úplne zmení život. Film je mrazivým príbehom o pravde, odpustení i o tom, ako sa jedna generácia vyrovnáva so zločinmi tej predchádzajúcej.

ŠTVRTOK 22:15 Dajto - Dredd

Zem, nie príliš vzdialená budúcnosť. Mega City One je gigantická metropola v polorozpadnutom srdci zvyškov toho, čo kedysi bývalo Amerikou – a je skrz-naskrz prežratá násilím, chaosom a zločinom.Jej poväčšine drogovo závislí zúbožení obyvatelia príšerne trpia – jedného po druhom totiž kosí príšerná nová droga, ktorá dokáže extrémne spomaliť vnímanie reality, akoby ste ho prežívali nekonečne pomaly.

Nestor inteligentného humoru: Milan Lasica oslávi jubileum... Ani s pribúdajúcimi rokmi nestráca iskru

Jedine Sudcovia môžu a smú bojovať na tomto Bohom zabudnutom mieste všetkými dostupnými prostriedkami proti kriminalite – jedine oni majú právo a moc aktívne dohliadať na dodržiavanie zákona a byť zároveň žalobcami, sudcami i katmi... Dredd (Karl Urban), najobávanejší a najradikálnejší zo všetkých Sudcov, je skalopevne rozhodnutý zbaviť mesto tej najväčšej to všetkých pliag, a tak sa spolu s mladou regrútkou Cassandrou Andersonovou (Olivia Thirlby), pustí do nerovného a zdanlivo beznádejného boja.

PIATOK 22:45 Markíza - Drakula: Zrod legendy

Než sa stal Draculom bol Vladom III. (Luke Evans), vládcom malej zeme menom Transylvánia, ktorá sa krčila v tieni mocnej Osmanskej ríše. Dobre vedel, že akýkoľvek odpor proti silnému susedovi by znamenal jeho koniec. Keď ho však sultán "požiadal", aby mu poslal tisíc chlapcov vrátane jeho vlastného syna ako čerstvých regrútov do armády, rozhodol sa neposlúchnuť.

Aby porazil zlo a odvrátil nevyhnuteľné, spojí sa so zlom omnoho väčším. Stane sa Draculom. Nezničiteľným démonom, ktorý je schopný porážať obrovské vojská, ale ktorý zároveň stráca tých, ktorých svojím zúfalým činom zachránil. Svojich najbližších.

SOBOTA 20:30 Markíza - Harry Potter a Dary smrti 2

Prichádza posledné dobrodružstvo ságy o Harrym Potterovi. V tomto výpravnom finále eskaluje bitka medzi dobrom a zlom do otvorenej vojny čarodejníckeho sveta. Nikdy nebolo v stávke toľko ako teraz. Nikto už nie je v bezpečí. Je to ale Harry Potter (Daniel Radcliffe), kto možno bude musieť podstúpiť obeť najväčšiu, keď sa priblíži rozhodujúca bitka s Lordom Voldemortom. Tu všetko končí.

Daniel Radcliffe priznal farbu: Tohto sa bojí viac ako Voldemorta

Keďže sa producenti rozhodli uviesť sedmičku v dvoch častiach, druhá sa bude zameriavať na Harryho úsilie zničiť posledný Horcrux a jeho prioritou bude samozrejme zničiť Lorda Voldemorta. Jeho priatelia začínajú zomierať a Harry má pochybnosti, či to vôbec dokáže. Lenže ako to už býva, nič nie je také ťažké ako sa na prvý pohľad zdá a Harry zvedie svoj finálny súboj.

NEDEĽA 20:25 Plus - Herkules

Klasický mytologický príbeh o Herkulovi dostáva úplne nový rozmer. Začína v momente, kedy Herkules splnil povestných dvanásť úloh, aby sa vykúpil zo svojich minulých hriechov. Žije vo vyhnanstve a živí sa ako žoldnier. On a jeho päť verných spoločníkov putujú po starovekom Grécku a výmenou za zlatou poskytujú ochranu každému, kto ich potrebuje.

Keď o ich služby požiada samotný trácky kráľ a jeho krásna dcéra, ktorých krajinu neustále ohrozujú tyranskí bojovníci, Herkules pochopí, že svojmu osudu nemôže utiecť. Musí prijať svoj vlastný mýtus a stať sa opäť tým slávnym hrdinom, ktorým bol kedysi dávno.

Viac o téme: Harry PotterX-MenHerkulesDrakulaBorg/McEnroeDreddPredčítač
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu